Çocuğunun yanması, leke kremi ihracatçısı olmasına vesile oldu

Gaziantep'te yaşayan Berivan Kızılcık, yaklaşık 4 yıl önce üstüne kaynar su dökülen kızının vücudunda yanık oluşmasının ardından aldığı eğitimler sonucu kendi markasıyla ürettiği sabun ve kremleri, birçok ildeki müşterilere ulaştırıyor.

Gaziantep'te kaynar suyun kızının üzerine dökülmesinin ardından bitkisel ürünlerden leke giderici krem hazırlayan Berivan Kızılcık, yaptığı araştırmalar ve aldığı eğitimlerle kendi markasıyla sabun ve krem üreterek bunları yurt dışına ihraç edecek hale geldi.

Evli ve iki çocuk annesi Kızılcık, yaklaşık 4 yıl önce 4 yaşındaki kızının üzerine kaza sonucu kaynar su döktü. Kızının göğsünde yanık izleri oluşması üzerine anne, çocuğunu doktora götürdü.

Doktorun kızının ergenlik dönemine kadar yanık izlerinin geçmeyeceğini ifade etmesi üzerine anne, bitkisel ürünler üzerinde çalışma yaptı.

Kısa süre içerisinde bitkisel ürün ve yağlarla yaptığı kremi kızının vücudunda oluşan yanıklar üzerinde deneyen anne, olumlu sonuç aldı.

Bunun üzerine Kızılcık, bitkisel ürünler üzerine eğitimler almaya başladı, yaklaşık bir yıl önce de Kadın Girişimci Destek Merkezi (KAGİDEM) bünyesinde kendisine ait atölye oluşturdu.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) yüzde 75 destek alan anne Kızılcık, bitkisel ürünlerden yaptığı krem ve sabunları kendi markasıyla satmaya başladı.

"AMACIM, İNSAN SAĞLIĞINA KATKI SAĞLAYACAK ÜRÜNLER ÜRETMEK"

Kızılcık, kızının başına gelen olay sonrasında bu alanda çalışmalar yapmaya başladığını anlattı.

Hazırladığı ürünlerin Sağlık Bakanlığından onaylı olduğunu belirten Kızılcık, "Amacım, insan sağlığına katkı sağlayacak ürünler üretmek. Özellikle leke kremi üretiyorum. Nemlendirici kremler, serum, saç bakım yağları, cilt tipine göre sabunlar üretiyorum. İnsanın ihtiyacına göre üretimler yapıyoruz." dedi.

Ürettiği ürünlerinin satışını e-ticaret ve sosyal medya hesaplarından gerçekleştirdiğini bildiren Kızılcık, şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıca 9 ürünümü eczanelere gönderdim. Şu anda ihracat için Kıbrıs, Katar ve İngiltere ile görüşmelerimiz var. Bu ülkelere numune ürün gönderdim. Çok beğenildi. Şimdi ise yurt dışı sertifikalar hazırlıyorum. Yaklaşık 1,5 yıldır da güzellik merkezlerine ürünlerimi satıyorum. Markam tescillendi. Daha da güzel işler yapacağıma inanıyorum."

Tarih öğretmeni olduğunu anlatan Kızılcık, şunları söyledi:

"Mesleğimi severek yapıyordum. Hiç kimse çocuğunun yaralanmasını ve ileride vücudunda lekenin kalmasını istemez. O süreç içerisinde tabii ki çocuğumun göğsünde yaranın olması benim için zor bir durum oldu. Çünkü yaraya ben neden oldum. İleride bu durumun sorun teşkil edeceğini düşündüm. Ben de bu durum üzerine neler yapabilirim diye düşündüm. Bitkisel ürün ve yağlarla oluşturulan kremin çocuğumu iyileştirmesi üzerine ben de insanlara katkım olsun istedim."

Şu anda büyük üç markaya fason sabun üretimi yaptığını dile getiren Kızılcık, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yetişen karagülden sabunlar ürettiğini ve yaptığı ürünlerin hiçbirinde kimyasal madde kullanmadığını kaydetti.

"ANNEM KREMİ SÜRDÜ YANIK İZLERİ GEÇTİ"

Üzerine sıcak su dökülen 8 yaşındaki Ecrin Kızılcık ise annesinin yaptığı kremleri vücuduna sürdüğünü ve yanık izlerinin kaybolduğunu belirtti.

Annesinin bunun üzerine evde krem üretimine başladığını dile getiren Kızılcık, "Şimdi kendi yerinde sabun ve kremler üreterek kazanç sağlıyor." diye konuştu.

İkinci el tencereyle başladığı reçel imalatında ihracatçı oldu

İLİŞKİLİ HABER

İkinci el tencereyle başladığı reçel imalatında ihracatçı oldu

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0