Emine Erdoğan ticarete atılan kadınlara öncü oldu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen törene katıldı. Törende ticarete katılan kadınlara öncü oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Beşiktaş'ta bir otelde gerçekleştirdiği törene Emine Erdoğan, katıldı. 

emine erdoğan

emine erdoğan

Ticarete atılarak öncü olan kadınlar için Erdoğan "2023 hedefimiz, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmaktır. Bu hedefi gerçekleştirmede kadınların önündeki engelleri kaldırmak için büyük bir gayret içindeyiz" şeklinde konuştu.

emine erdoğan

emine erdoğan

Erdoğan aynı zamanda Türkiye'nin ekonomisine büyük katkı sağlayan kadınlar bu ticari hareketinin artması için tüm imkanların sağlanacağını açıkladı.

emine erdoğan

emine erdoğan

Bunun için devletin de büyük adımlar atacağının altını çizen Erdoğan açıklamalarına bunları ekledi:

"Dünyanın büyük bir dönüşüm sürecinden geçtiği bir dönemdeyiz. İki seneyi aşkın bir süredir devam eden salgın, bu değişimin en büyük tetikleyicisi oldu. İnsanın çalışma hayatıyla olan ilişkisi yeniden tanımlanıyor. Yalnızca ülkemizde değil, küresel çapta, iş, işin tanımı, işin yapılma şekli yeni bir çehreye bürünüyor. Bu dönüşümün temelinde ise teknoloji var. Kadınları kalkınmanın etkin aktörleri yapmaya çalışırken, bu değişim rüzgarındaki gerekli altyapı yatırımlarını atlamamalıyız. 'STEM' dediğimiz, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına kız çocuklarımızın yönlendirilmesi son derece önemli. Bu alanların, kadınların çok yönlü düşünebilme, insanlığa duyarlı olma ve karar vermede empati gücünü kullanma gibi özellikleriyle şekillenmesi gerekiyor. Milli teknoloji hamlemizin aldığı yol ortada. Gençlerimiz teknolojiye büyük ilgi duyuyor ve başarılarımız onlarda büyük bir özgüvene dönüşüyor. Bu ivmede, artan bir hızla kız çocuklarımızı da görmek istiyoruz. Bugün etrafımızda gördüğümüz her somut oluşumun temeli, soyut bir fikirdi. Hayat, gerçeğe dönen fikirlerle tasarlanıyor. Kadınların fikir dünyasının, hayata aktarıldığında, hayatın ne kadar güzelleştiğini hep birlikte görüyoruz. Yani, daha güzel, daha adil ve inceliklerle dolu bir dünyanın formülü kadınların güçlendirilmesidir."

Vodafone’da hedef %50 kadın çalışan!

İLİŞKİLİ HABER

Vodafone’da hedef %50 kadın çalışan!
TÜİK açıkladı! 2021'de kadının hem nüfusu hem de yaşamı arttı

İLİŞKİLİ HABER

TÜİK açıkladı! 2021'de kadının hem nüfusu hem de yaşamı arttı

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0