Ankara Olgunlaşma Enstitüsü ve Yayla Agro Gıda iş birliği ile üreten kadınlara destek projesi!

Kadınların iş, eğitim ve toplumsal hayatta güçlenmeleri hedefini destekleyen geçtiğimiz yıl kadın emeğine destek amaçlı 'Üreten Kadına Destek' projesine imza atan Yayla Agro Gıda, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü iş birliği ile projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Çalışanlarının yaklaşık yüzde 23'ünü kadınların oluşturduğu şirket Yayla Agro Gıda Ankara ve Mersin'deki fabrikalarında üretimlerine devam ederek dünyadaki birçok ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Yeni yatırımlarıyla kadın istihdam oranını daha da artırmayı hedefleyen şirket, kadın emeğine destek amaçlı geçtiğimiz yıl 'Üreten Kadına Destek' projesini başlatarak Ankara ve Çorum’daki Kadın Kooperatifleri ile iş birliği yaptı. 

Proje kapsamında anlaşmalı kooperatiflerin çatısı altında üretim yapan farklı eğitim, meslek ve yaş gruplarından çok sayıda kadın çalışanların el emeği ile ortaya çıkardığı ürünler, Yayla Agro Gıda sahasının yanı sıra online satış kanallarında da işlem görüyor.

üreten kadına destek projesi

üreten kadına destek projesi

ÜRETEN KADINA DESTEK PROJESİ

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü iş birliği ile yürütülen 'Üreten Kadına Destek Projesi' Yayla Agro Gıda ile yeni bir boyut kazandı. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'yle yapılan bu iş birliği ile kadınların yetenekli ellerinde birbirinden güzel eserler ortaya çıkacak. Geleneksel Türk giyim ve el sanatlarını araştırmayı, geliştirmeyi, tanıtmayı ve geleneksel mirasımızı koruyarak gelecek kuşaklara aktarmayı misyon edinen Ankara Olgunlaşma Enstitüsü 1958 yılında eğitim öğretime başladı. Enstitüdeki 79 öğretmen, 65 usta öğreticiyle 6 dalda eğitim veren, ayrıca yaygın eğitim kursları da açan Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nde 15 Eğitim Atölyesinin yanı sıra 30 Tasarım ve Üretim Atölyesi bulunuyor. 

Yayla Agro Gıda Marka Pazarlama ve İletişim Müdürü Nuray Erdoğan ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İlknur Koçbıyık, 'Üreten Kadına Destek Projesi' kapsamında yapılan iş birliği için bir protokole imza attılar.

İLİŞKİLİ HABER'Anadolu Bacıları' kooperatifi ile kadınlar aile bütçesine katkı sağlıyor

"KADIN EMEĞİNİN GÜCÜ İLE SOFRADA BULUŞALIM"

Pirinç, bakliyat ve işlenmiş gıda sektöründe faaliyet gösteren Yayla Agro Gıda'nın, tohumdan sofraya olan yolculuğunu simgeleyen bir konsept oluşturuldu. Sofrayı güzelleştiren masa örtüsü ve peçete gibi tüm detaylar için özel pirinç başağı deseni tasarlandı. El emeği ile özenle işlenen pirinç başakları masaları süslerken, koleksiyonun  içinde 25 tane farklı bakliyat tohumunun yer aldığı keseler de yer alacak. Tohum kesesi, Yayla Agro Gıda'nın sektörde geride bıraktığı 25 yılı sembolize ederken tohumların Anadolu'ya has olduğu biliniyor. Bereket timsali pirinç başağı desenli masa örtüsü, peçete gibi zarif detaylar ve tohum keseleri, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki kadınlar tarafından üretilecek. 

VakıfBank’tan kadın girişimcilere özel kredi

İLİŞKİLİ HABER

VakıfBank’tan kadın girişimcilere özel kredi
Kadınlar el emeğiyle ürettiği yemenileri dünyaya satıyor

İLİŞKİLİ HABER

Kadınlar el emeğiyle ürettiği yemenileri dünyaya satıyor
Sır mektup ortaya çıkmıştı...İbrahim Tatlıses'e suikast girişiminde mahkemeden flaş karar!

İLİŞKİLİ HABER

Sır mektup ortaya çıkmıştı...İbrahim Tatlıses'e suikast girişiminde mahkemeden flaş karar!
Markalaştırdığı koli bandını 25 ülkeye satıyor! Kadın girişimci...

İLİŞKİLİ HABER

Markalaştırdığı koli bandını 25 ülkeye satıyor! Kadın girişimci...

BİR YORUM YAPIN 0