Trabzonlu ev hanımı ressam, halı ve kilimlerin motiflerini tuvale yansıtıyor

Hemen her gün artan kadın girişimcilere bir örnekte Trabzon'dan geldi. Resim sanatında kendisini geliştiren 59 yaşındaki ev hanımı Ayfer Sarı, halı ve kilim motiflerini milyonlarca fırça darbeleriyle tuvale yansıtarak resmediyor.

İlkokul yıllarında resme olan ilgisini evlendikten sonra da devam ettirmek isteyen Trabzon'da yaşayan üç çocuk annesi Ayfer Sarı, ressam Yüksel Baydar'dan yaklaşık 8 yıl özel eğitim aldı.

Evinin bir odasını atölye olarak kullanan Sarı, portre, peyzaj ve yağlı boya üzerine çeşitli çalışmalar yaparken, eski obje ve antikalara merakı nedeniyle evindeki halı ve kilimlerin resimlerini tuvale yansıtmaya başladı.

ayfer sarı ressam

ayfer sarı ressam

7 yılda tamamladığı 24 eserini bir süre önce "Nostalji" ismini verdiği sergide sanatseverlerin beğenisine sunan Ayfer Sarı, AA muhabirine, 2004 yılından itibaren eğitim aldığını, zamanla kendisini geliştirerek ilk kişisel sergisini açtığını söyledi.

Sarı, çocukluğundan beri antikaya merakının olduğunu belirterek, "18 yıldır resim hayatının içindeyim. TILSIM Uluslararası Sanat Derneğinin ikinci başkanlığını yapmaktayım. Hem derneğimizle hem de farklı derneklerle çalışmalar yürütüyorum. Batum, Tiflis, Kıbrıs başta olmak üzere yurt dışında da bir çok sergide eserlerimi beğeniye sundum. Genellikle portre resimleri çalışıyorum, ayrıca Atatürk resimleri yapmayı da çok seviyorum." dedi.

Fahriye Evcen'den set paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Fahriye Evcen'den set paylaşımı!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0