Girişimci Kübranur Şahin Polat kadın girişimcilere seslendi! Devlet desteğiyle...

Şile'de bulunan Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi'nde Yönetim Kurulu Başkanı olan Girişimci Avukat Kübranur Şahin Polat, kooperatifin kurulum süreciyle şile bezinin üretim aşamalarını anlattı. Polat, kadın girişimcilere çağrıda bulunarak, "Devlet desteğiyle kendi işlerini kurabileceklerini" ifade etti.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Şile ilçesine özgü en kıymetli değerlerden biri olma özelliği taşıyan Şile Bezi, ‘Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi’ projesi ile 2020 yılı itibariyle dünyaya tanıtılmaya başladı. İlk etapta 4 atölye ve 80 tezgâh üzerinden başlayan proje kapsamında bölge sakini yaklaşık 200 kadın dokumacılık faaliyetleriyle ev ekonomilerine ek destek sağladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen ‘2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP)’ kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) koordinasyonunda ve Şile Belediyesi'nce geliştirilen, "Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi" projesi kapsamında ilk olarak kooperatif ve üretim atölyeleri kuruldu.

Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi

Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi

Öte yandan bu kooperatifte kadınlara eğitim verilirken aynı zaman üretim faaliyetlerine de katılımları sağlanıyor. Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Kübranur Şahin Polat, devlet tarafından desteklenen Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi projesinin amacını anlattı. Bu proje, girişimci olmak isteyen kadın çalışanlara da ilham oluyor.

Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi projesiyle 200 kadın istihdam sağlıyor

Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi projesiyle 200 kadın istihdam sağlıyor

"DEVLET DESTEĞİYLE SİZLER DE KENDİ İŞİNİZİ KURABİLİRSİNİZ"

Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Kübranur Şahin Polat, kooperatifin kuruluş sürecinin yanında şile bezinin üretim aşamalarını anlatırken, girişimci olmak isteyen kadın çalışanlara da şu şekilde tavsiyelerde bulundu:

"Sizler de kendi işinizi kurabilir, devlet desteklerinden faydalanarak bu işlerinizi geliştirebilir ve ekonomik özgürlüğünüzü elde edebilirsiniz."

Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Kübranur Şahin Polat, kooperatifin kuruluş sürecini anlattı

Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Kübranur Şahin Polat, kooperatifin kuruluş sürecini anlattı

Proje ile Şile bezinin üretim kapasitesini artırmak için gerekli fiziksel ve teknik altyapının kurulması ve yeterli insan kaynağının yetiştirilmesi sağlanırken ve bir yandan istihdam alanı oluşturulurken bir yandan da ülke ihracatına büyük ve olumlu bir katkı sunuluyor.

BİR YORUM YAPIN 0