"Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali" buluşmasından Yasemin.com mikrofonuna özel röportajlar

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali" buluşmalarının 81’incisi İstanbul’da gerçekleştirildi. İş kurmayı ve meslek sahibi olmayı isteyen kadınlara sağladığı hibe, kredi, fon ve projeler hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı program aracılığıyla çok sayıda kadın girişimciye ulaşıldı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 80 ilde tamamlanan "Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali" buluşmalarının 81’incisi İstanbul’da gerçekleştirildi. KOSGEB, Tarım ve Orman Bakanlığı, İŞKUR, Ticaret Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşlarının iş kurmayı ve meslek sahibi olmayı isteyen kadınlara sağladığı hibe, kredi, fon ve projeler hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı bu program aracılığıyla 40 bin 562 kadın girişimciye ulaşıldı. Üsküdar'da bulunan Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı hibe, kredi, fonlarla girişimcilik yapan 12 kadın girişimci başarı hikayelerini paylaştı.

81

81

Etkinlikte yaptığı konuşmada Ak Parti'deki kadın sayısına dikkat çeken AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, istihdam ve eğitimde kadın oranının artık daha fazla olduğunu belirtti. 2001 yılında üniversite çağı döneminde olan gençler arasındaki üniversiteye giden kız çocukları oranının yüzde 12,5 olduğuu aktaran Keşir, eğitimin fırsat eşitçiliği için en önemli araç olduğunun da altını çizdi. Türkiye'de artık 81 ilde açılan üniversiteler aracılığıyla kız çocuklarının üniversiteye erişim oranlarının yüzde 49'a ulaştığına işaret eden Keşir, "Erkeklerde bu oran kaç? Yüzde 40. Demek ki bu büyük Türkiye'nin kadınları onlara eşit fırsatlar verildiğinde ülkesinin yarınlarına hizmet etmek için dört nala koşuyor." ifadelerini kullandı.

 AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir

İstanbul İl Kadın Kolları Teşkilatı'nın kurucu yönetim kurulu üyesi olarak 20 yıl önce başladığı siyaset yolculuğundan da bahseden Keşir şu ifadelere yer verdi:

"Kadınlar 'Bir gün milletvekili oluruz, bir gün belediye meclis üyesi oluruz' diye yola çıkmadı. O kadar büyük bir baskıyı, o kadar büyük bir yok sayılmayı yaşıyorlardı ki hep söylüyoruz, siyaset en iyi çözüm üretme aracıdır. Biz partimizle yola çıkarken, bizim yaşadıklarımızı çocuklarımız yaşamasın diye yola çıktık. Kız çocuklarına daha iyi bir miras bırakmak için yola çıktık. Yasaklar üzerine inşa edilmiş günlerdi o günler. İstihdamda, üretimde kadının adının olmadığı günlerdi o günler. Kadınların, siyasette ayrımcılığa maruz kaldığı, 1935'te elde ettiği o çok kıymetli kazanımının ne yazık ki seçilme kısmını tam anlamıyla kullanamadığı günlerdi o günler. Sayın Cumhurbaşkanımız, parti kurucularının içinde olduğu kadınlarla yol yürümeye başladı. Partimiz kurulurken başladı bu hikaye. O gün bugündür 81 ilde kadın kolları teşkilatlarımız, il, ilçe, mahallede hatta sandık yönetimlerinde teşkilatlandık. Bugün birçok siyasi partinin kendi toplam teşkilat mensubundan çok daha fazla kadın teşkilat üyemiz var bizim."

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe

AK Parti hükümetleri öncesinde kadınla ilgili ifadelerin, söylemlerin fazlaca kullanıldığı dönemlerin de yaşandığını belirten AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise konuşmasında "Kadının adı çok zikredildi ama kadının siyasette, ekonomide, sosyal hayatta, kültür-sanatta, eğitimde yok sayıldığı dönemler yaşadık. İşte Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti hükümetleriyle, kadının sadece adının değil, kadının her alanda var olduğu dönemleri hep beraber yaşadık." ifadelerine yer verdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AK Parti Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un eşi Sabriye Şentop, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu'nun eşi Nilüfer Karaosmanoğlu da programa katılan isimler arasındaydı.

YASEMİN.COM'A ÖZEL RÖPORTAJLAR...

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kadın Girişimciler Nezihe Filiz Toker, Ayşegül Göktaş ve Emine Kılıç Yasemin.com ekibinden Müge Çakmak'a özel röportajlar verdi.

Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali buluşmalarından Yasemin.com mikrofonuna özel röportajlar:

Prof. Dr. Mustafa Karataş cinsiyet değiştirme sorusuna yanıt verdi: Haramdır

İLİŞKİLİ HABER

Prof. Dr. Mustafa Karataş cinsiyet değiştirme sorusuna yanıt verdi: Haramdır

ETİKETLER

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0