Temizlik personeli olarak girdi! İşletmeyi satın aldı...

Samsun'da yaşayan ve 1989 yılında bir tekstil atölyesinde çalışmaya başlayan Aysun Macit, 2018 yılında çalıştığı firmayı satın aldı.

İha'nın haberine göre Kosgeb'den 2016 yılında aldığı 48 bin lira hibe ile 7 makine satın alan Aysun Macit, 54 kişiyle birlikte 2018 yılında işçi olarak başladığı firmanın başına geçti. Ukrayna’ya, Katar’a ve birçok ünlü firmalara iş yapan ve şu an 320 çalışanı bulunan Macit, yeni yatırımlarla çalışan sayısını 500'e çıkarmayı hedefliyor.

Aysun Macit çalıştığı firmayı satın aldı

Aysun Macit çalıştığı firmayı satın aldı

ALT KADEMEDEN BAŞLADI EN BAŞA GEÇTİ!

47 yaşındaki iki çocuk annesi Ayşe Macit başarı hikayesini anlatırken, "1989 yılında vasıfsız ortacı olarak işe başladım. Sonra çizimdir, meydan süpürme, lavabo yıkama böyle böyle makine öğrendim. Makineden sonra 3-4 yıl şeflik konumuna geldim. Daha sonra bazı firmalarda usta olarak çalıştım. Şu anda kendi firmamın işletmesini yapıyorum. Aynı zamanda şu anda bulunmuş olduğum firma benim patronumun firmasıydı. 7 sene birlikte çalıştık. Çalıştığım patronumun yerini işletmek ayrı biz haz verdi." ifadelerini kullandı.

Ayşe Macit

Ayşe Macit

"ASLA PES ETMEM"

"İdealleri olan, hedefi olan bir kişiyim. Pes etmeyi asla sevmiyorum" diyen Aysun Macit, "Daha çok milletime, devletime faydalı olabilirim diye hedefi daha çok ileriye sürükleyerek, paylaşarak neler yapabiliriz bunun arayışları içerisindeyim. Kadınlarımıza sadece şunu söylemek istiyorum: Eğer ki bir şeyi yapmak istiyorlarsa cesaretlerini toparlayıp kesinlikle arkalarına bakmasınlar. Gerçekten burada bu kadar kişiye istihdam sağlamak, ayakta kalmak çok ayrı onur verici bir şey. Eğer ki bildikleri işse asla korkmasınlar." ifadelerini kullanan Macit, hemcinslerine tavsiyeler verdi.

"HEDEFİMİZ MARKALAŞMAK"

34 yılı aşkın süredir çalıştığını ifade eden Macit "Fason üretici olarak çalışıyorum. Hedefimiz burada markalaşmak. Kendi markamızı oluşturmak. Adım adım bunu yapıyoruz. Yani ihracata yönelmek. Bunun kayıtlarını yaptırdık. Sürekli arayış içerisindeyiz. Sadece olduğumuz yerde kalmak istemiyoruz. Bu da ekiple olan bir iştir. Şu ana kadar bu ekibimizi aştığımıza inanıyorum. Hedef burada kendi markamı oluşturmak." dedi.

Cezaevinde Kur’an-ı Kerim’i ezberleyip hafız oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Cezaevinde Kur’an-ı Kerim’i ezberleyip hafız oldu!
Türkiye'de bin ton üretilen kolakasın dönüm başına 100 bin TL kazandırıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'de bin ton üretilen kolakasın dönüm başına 100 bin TL kazandırıyor!
Çilek hasadı devam ediyor! 45 gün beklenip 6 ay hasat yapılıyor

İLİŞKİLİ HABER

Çilek hasadı devam ediyor! 45 gün beklenip 6 ay hasat yapılıyor
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0