Çorum'da 7 girişimci kadından takdirlik hareket! Organik ürün satışıyla başarıya koşuyorlar

Türkiye'nin dört bir yanında başarılara imza atan kadın girişimcilerden biri olarak dikkatleri üzerine çeken Çorum'lu 7 kadın girişimci, yaptıkları pekmez, salça, tarhana gibi ürünleri Tarım Kredi Kooperatifi marketleri ve internet aracılığıyla satışa sunuyor.

Pekmez, yoğurt, turşu, kuşburnu, erişte, salça, tarhana, yaprak ve çilek reçeli gibi sofraların vazgeçilmez lezzetlerini kendi elleriyle yapan Çorum'un Kargı ilçesinde yaşayan 7 kadın, Yeşilköy Köyü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında hayalleri için bir araya geldi. 2002 yılında başladıkları organik ürün üretimlerini 2019 yılında kooperatif çatısı altında sürdüren 7 kadın, şimdilerde Tarım Kredi Kooperatifi marketleri ve internet aracılığıyla Türkiye'nin dört bir yanındaki tüketicilere ulaşıyor.

Çorumda kadın girişimciler

Çorumda kadın girişimciler

"TALEBİ KARŞILAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ"

Kooperatif başkanı Zeliha Aksoy, AA muhabirine, satışlarının artmasında Tarım Kredi Kooperatif Market'in önemli etkisi olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Yeşilköy Kadın Kooperatifi olarak ürettiğimiz 10'a yakın ürünümüzü Türkiye'nin her tarafına kargo ile gönderiyoruz. Özellikle tarhanamız çok tutuldu. Tüm ürünlerimizde talebi karşılamaya yetiştirmekte güçlük çekiyoruz."

Erişte

Erişte

"KÖYÜMÜZE KATKI SAĞLIYORUZ"

Köyde yaşadıklarını ve kooperatifin kendileri için iyi bir gelir kapısı olduğunu dile getiren Aksoy, "Dolaylı yoldan köyümüze de katkımız oluyor. Ürünlerimizi köyümüzde yetişen sebze ve tarım ürünlerinden yapıyoruz. Köyümüzün sütünü, yeşilliğini, yaprağını, kısacası köyümüzde yetişen ne varsa bunları kullanıyoruz. Bu şekilde köyümüze de katkı sağlıyoruz." dedi.

"KADINLARDAN DESTEK BEKLİYORUZ"

Zorlu bir süreçten geçerek çalışmalarını bu aşamaya getirdiklerini vurgulayan Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tarhanamızı Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerine satıyoruz. Bu konuda bize destek verenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah daha güzel olacak. Özellikle hanımlarımızdan daha çok destek bekliyoruz. Örneğin çorbayı haftada bir pişiriyorlarsa ikiye çıkartsınlar, bize destek olsunlar. Biz de daha çok üretip daha çok yere ulaşalım. Bize ne kadar çok destek olurlarsa biz de o kadar çok üretim yaparak kendimizi geliştireceğiz. Kooperatifte üzüm pekmezi, salça, kuşburnu, tarhana, erişte, turşu, çilek reçeli ve yaprak üretiyoruz. Hepsi de doğal ve hiç katkı maddesi yok. Kendi yetiştirdiğimiz, hepsi el emeği göz nuru ürünlerimizi sipariş veren müşterilerimize en güzel şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz."

Çorumda kadın girişimciler

Çorumda kadın girişimciler

İnternetten video izleyerek öğrendiği amigurumi tekniğiyle tüm Türkiye'ye oyuncak ördü

İLİŞKİLİ HABER

İnternetten video izleyerek öğrendiği amigurumi tekniğiyle tüm Türkiye'ye oyuncak ördü
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0