KOSGEB'ten "ne iş yapsam diye düşünen girişimci kadınlara" hayatlarını değiştirecek 10 öneri

Çalışma hayatına girmek isteyen kadınların hayallerine destek olan KOSGEB çeşitli destek paketleri sunarak kolaylıklar sağlıyor ve farklı fikirlerin hayata geçmesi için çalışıyor. Peki KOSGEB'in kadın girişimcilere sunduğu işler neler? İşte ne iş yapsam diye düşünen girişimci kadınlara KOSGEB destekli hayatlarını değiştirecek 10 öneri

Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini artırmak amacıyla kurulan KOSGEB aynı zamanda ülke ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadın girişimcilere yönelik destek paketleri de hazırlamaktadır. Özellikle COVID-19 salgınından sonra yeni iş fikirleri için umut olan KOSGEB, girişimci kadınlara sunduğu imkanlar ile de büyük ilgi görüyor. Çok fazla sayıda alanda yüzlerce projeye destek olan KOSGEB kadınların iş hayatında daha çok var olmaları adına çalışmalarını sürdürüyor. İşte kadın girişimcilerin hayata geçirebilecekleri 10 girişimcilik önerisi...

KOSGEB kadın girişimciler

KOSGEB kadın girişimciler

  • SMOOTHİE BARI AÇMAK

Sunumlarıyla göze hitap eden ve sağlıklı beslenmek isteyenler tarafından büyük ilgi gören smoothieler sağlıklı aperatifler arasında da yerini almaya başladı. Sosyal medyada da ilgi odağı haline gelen smoothieler için küçük bir stand oluşturarak smoothie barı açmak kadın girişimciler için karlı iş kolları arasında yerini alıyor.

SMOOTHİE BARI AÇMAK

SMOOTHİE BARI AÇMAK

  • TARIMSAL DRONE HİZMETİ

Sağladıkları iş kolaylıkları ile karşımıza çıkan tarımsal dronelar; ilaçlama ve tohumlama gibi işlemlerde yardımcı olan insansız hava araçları olarak biliniyor.

TARIMSAL DRONE HİZMETİ

TARIMSAL DRONE HİZMETİ

  • NAİL ART STÜDYOSU AÇMAK

Özellikle kadın girişimcilerin rahatlıkla yapabilecekleri iş kolları arasında yer alan nail art stüdyosu açmak sıklıkla rastlanan bir girişimcilik faaliyetidir. Özellikle kadınların ilgi odağı haline gelen nail art stüdyoları sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Bu iş koluna girmek isteyen kadın girişimcilerin yüksek kazanç sağlayacak nail art stüdyolarında eğitim almış kişilerle çalışmaları oldukça faydalı olacaktır.

NAİL ART STÜDYOSU AÇMAK

NAİL ART STÜDYOSU AÇMAK

  • KAPSÜL OTEL AÇMAK

Japonya'da sıklıkla rastlanılan ve genellikle günübirlik konaklamalar için tasarlanan kapsül oteller Türkiye’de ilk olarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı dış hatlar terminalinde hizmete girmiştir.

KAPSÜL OTEL AÇMAK

KAPSÜL OTEL AÇMAK

  • DİJİTAL PAZARLAMA AJANSI

Günümüzde ve gelecekte sıklıkla karşılaşacağımız internet teknolojisinin bir getirisi olan dijital pazarlama trendi önemli bir iş kolu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu alanda bir faaliyette bulunmak isteyen girişimci kadınlar, oldukça iyi kazançlar sağlanan bu iş kolunda tüm faaliyetlerini sosyal medya, mobil uygulama gibi alanlarda sürdürebilir. Eğitim alındığı takdirde çok iyi bir kariyer sağlama imkanına sahip olan bu iş kolu ile aynı zamanda yurt dışına yönelik işler de yapılması oldukça mümkün.

DİJİTAL PAZARLAMA AJANSI

DİJİTAL PAZARLAMA AJANSI

  • BOWL RESTORANI AÇMAK

Maliyeti düşük olan fakat kazancı yüksek olan işlerin başında gelen bowl restoranlar özellikle sağlıklı beslenen kişiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

BOWL RESTORANI AÇMAK

BOWL RESTORANI AÇMAK

  • DİJİTAL ÜRÜN SATIŞI

Teknoloji devri olarak adlandırılan dönemimizde dijital ürün satışları da sıklıkla karşımıza çıkıyor. E kitaptan excel tablolarına kadar karşımıza çıkan birçok şey dijital ürünler arasında yer alıyor.

DİJİTAL ÜRÜN SATIŞI

DİJİTAL ÜRÜN SATIŞI

  • ESNAF KURYE

2023 iş fikirlerinin başında yer alan bir diğer iş kolu da aylık kazancı bir hayli yüksek olan esnaf kuryecilik oluyor.

ESNAF KURYE

ESNAF KURYE

  • ANTİKA DÜKKANI AÇMAK

Meraklılarının her daim ilgisini çeken antika pazarları da oldukça önemli bir iş kolu olarak biliniyor. Durumu iyi olan ve kullanılmasında herhangi bir engeli olmayan ürünleri yenileyerek antika dükkanında iyi fiyatlara satmak da gayet iyi bir iş imkanı sağlıyor.

ANTİKA DÜKKANI AÇMAK

ANTİKA DÜKKANI AÇMAK

  • YOGA SALONU AÇMAK

Her dönem popülerliğini koruyan yoga salonları da güzel bir seçenek olabilir.

YOGA SALONU AÇMAK

YOGA SALONU AÇMAK

  • SEO UZMANLIĞI

Home ofis şeklinde de yürütülebilecek bir iş kolu olarak karşımıza çıkan SEO uzmanlığı özellikle kadın girişimcilerin yapabileceği işler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

SEO UZMANLIĞI

SEO UZMANLIĞI

Şahinbey tesislerine kursiyer olarak gelen Zeliha Kılıç burada eğitimci olarak kaldı!

İLİŞKİLİ HABER

Şahinbey tesislerine kursiyer olarak gelen Zeliha Kılıç burada eğitimci olarak kaldı!
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0