Temizlik görevlisinin diyetisyenliğe giden başarı hikayesi! "Çok üzülüyordum"

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak evlerinde temizlik hizmeti verdiği yaşlı ve engellileri kilolarından kurtarıp sağlıklı bir yaşam sürmelerini istediğini dile getiren Burcu Tak, mesai saatleri dışında ders çalışarak Diyetetik Bölümü'nden mezun olan Burcu Tak, diyetisyenlik hizmeti vermeye başladı. Burcu Tak'ın uyguladığı diyet programlarıyla zayıflamaya başlayan vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde temizlik hizmeti veren Burcu Tak, mesai saatleri dışında ders çalışarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nü kazanmıştı. Azmi ve hedeflerini fark eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, personeli Burcu Tak'ın mezuniyetinin ardından işinde terfi etmesini sağladı. Burcu Tak, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak evlerinde temizlik hizmeti verdiği yaşlı ve engelliler için artık diyetisyenlik hizmeti veriyor. 

 Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 65 ve üstü yaşlı ile engelli vatandaşlar için uzun zamandır evde sağlık, fizyoterapi, psikolog, temizlik, çamaşırhane, sıcak yemek, kişisel bakım ve kuaförlük hizmetlerini sağlıyor.  4.5 yıldır 3 bin 808 kişiye hizmet sunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 1594 hanede evde temizlik, 1403 kişiye sağlık, 150 kişiye kuaförlük, 143 kişiye psikolog, 142 kişiye fizyoterapi, 334 kişiye kişisel bakım, 46 kişiye evde sıcak yemek yapımı, 36 kişiye de çamaşır hizmeti veriyor.

 Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler

Samsun Büyükşehir Belediyesi personellerinden Burcu Tak'ın yaşlı ve engelliler için beslenme ve diyetetik bölümünü okuyup mezun olması üzerine Büyükşehir Belediyesi, personelinin azmini takdir ederek hizmetleri arasına 'evde diyetisyen' hizmetini de ekledi. Mezuniyetinden önce ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerinde temizlik yapan Burcu Tak, kilo problemi yaşayan 98 kişiye yaklaşık 3 aydır diyetisyen olarak hizmet veriyor. Diyetisyenlik hizmetinin yürürlüğe girmesi ile evde hizmet alan vatandaş sayısının 3 bin 906'ya yükseldiğini belirten Büyükşehir Belediyesi, azmi ve samimi yaklaşımı sayesinde vatandaşların Burcu Tak'ı da çok sevdiğini dile getirdi. 

 Burcu Tak

Burcu Tak

"İNSANLARIN DUALARINI ALMAK KADAR GÜZEL BİR ŞEY YOK"

Yaşlı ve engelli vatandaşları sağlıklı kilo vermeye ikna eden Diyetisyen Burcu Tak ise ilk hastalarından biri olan 73 yaşındaki Hanife Kahveci'ye uyguladığı beslenme programını anlattı. Hanife Kahveci'nin 25 günde 6 kilo verdiğini dile getiren Burcu Tak, "İnsanları memnun edip dualarını almak kadar güzel bir şey yok. Ancak evlerine temizlik yapmaya gittiğim yaşlı ve engellilerimizin durumuna çok üzülüyordum. Yanlış beslenme sonucu kiloları nedeniyle hareket edemiyorlardı. Kilo probleminin yanında şeker, tansiyon, kalp gibi fizik hastalıkları da oluyor. Ben de sağlıklı yaşamalarını sağlamak için üniversite okumaya karar verdim." şeklinde konuştu. 

"2022 YILINDA MEZUN OLDUM!"

Eğitim sürecinin ardından yaşanan gelişmeleri anlatan Burcu Tak, heyecanını dile getirdi. Burcu Tak; "4 yıllık akademik eğitimimin ardından da 2022 yılında mezun oldum. 3 ay önce de terfi ederek yeni görevime başladım. Hanife teyze ile oğlu Okan abi de ilk hastalarımdı. Diyete bir ay önce başladık. Programın dışına çıkmıyorlar ve gayet de iyi gidiyorlar. Şu an çok mutluyum." şeklinde konuştu.

 Burcu Tak

Burcu Tak

"TEMİZLİĞE GELEN BURCU KIZIM BU KEZ DİYETİSYEN OLARAK GELDİ"

Aldığı diyetisyen hizmeti karşılığında memnuniyetini dile getiren Hanife Kahveci ise süreci şu şekilde anlattı. Hanife Kahveci; "Eşim vefat edince İstanbul'dan Samsun'a geri döndük. Mahallede de kimseyi tanımıyorum. Fazla dışarı çıkamayınca da kilo aldım ve ayağa kalkamaz hale geldim. Kilo vermeyi çok istiyordum ama manevi desteğe, inandırılmaya çok ihtiyacım vardı. 3 yıldır belediyenin hizmetlerinden yararlanıyorduk. Temizliğe gelen Burcu kızım da bu kez diyetisyen olarak geldi. Konuşması, heyecanı, telkinleri de beni çok etkiledi. En büyük destekçim olacağını ve zayıflatacağını söyleyince inandım. Onun sayesinde yavaş yavaş zayıflıyorum." dedi.

 Burcu Tak

Burcu Tak

"GEÇEN AYA KADAR YÜRÜYEMİYORDUM"

Geçirdiği zorlu sürecin ardından aldığı manevi desteğin üzerinde oluşturduğu etkiyi anlatan Hanife Kahveci sözlerine, "Geçen aya kadar yürüyemiyor, nefes sorunu yaşıyordum. Kalkıp bir bardak su alamıyordum Ayaklarımda protezler olduğu için sık sık düşüyordum. 6 kilo vermişim. Şuan en azından kalkıp ihtiyacımı giderip abdestimi alabilecek kadar ayakta durabiliyorum. Bu kadarcık bile kalkabildiğime o kadar seviniyorum ki anlatamam. Çocuklarıma anlattım çok sevindiler. Hedefim 100 kiloya düşmek. Bu seviyeye inersem yeter bana. Başkanımızdan ve çalışanlarından Allah razı olsun." şeklinde devam etti.

 Burcu Tak

Burcu Tak

"BAĞIRLARINA BASARAK DUALARLA UĞURLUYORLAR"

Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Birimi Sorumlusu Eda Günaydın, diyetisyen hizmetini nasıl başladıklarını anlatarak Burcu Tak'ın azmini takdir ettiğini dile getirdi. Eda Günaydın; "Birimimizin çalışmaları kapsamında yaşlılarımıza beslenme danışmanlığı hizmeti de vermeye başladık. Kısa süre önce başlayan ve her geçen gün büyük ilgi gören beslenme danışmanlığı hizmetimizden 98 yaşlımız faydalanıyor. Onların yüzünü güldürmek en güzel ödülümüzdür. Personelimiz de özveriyle çalışarak evlat sıcaklığını yaşatıyor. Yaşlılarımızda Burcu Tak'ı bağırlarına basarak dualarla uğurluyor. İnşallah bu hizmetimizi artırarak sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

37 yıldır kadınlara "umutlarını işlemeyi" öğretiyor! Unutulmasın diye devam ettirilen miras

İLİŞKİLİ HABER

37 yıldır kadınlara "umutlarını işlemeyi" öğretiyor! Unutulmasın diye devam ettirilen miras
Kilosu 50 lira, siparişlere yetişemiyorlar! 7 kadın kurdu

İLİŞKİLİ HABER

Kilosu 50 lira, siparişlere yetişemiyorlar! 7 kadın kurdu
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0