Balıkesirli kadın girişimciler portakallı zeytin yağı ürettiler!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki kadın girişimciler aromalı zeytinyağı üretti. Ayvalık'ın zeytinlerini Finike portakallarıyla birleştiren girişimciler, portakal aromalı zeytinyağı yaptı.

İki kadın girişimci Emine Sucu ve Merve Avcı, Ayvalık'ın zeytinlerini Finike'nin portakallarıyla bir araya getirdi. Zeytinyağı firması olan Emine Sucu ve restoran işletmecisi Merve Avcı ortak bir çalışma ile portakal aromalı zeytin yağı ürettiler. Ürünün tanıtımı Sucu ailesine ait zeytinyağı fabrikasında gerçekleştirildi.

portakallı zeytinyağı

portakallı zeytinyağı

Yaban mersini yetiştirerek TürkiyeİLİŞKİLİ HABERYaban mersini yetiştirerek Türkiye'de en büyük üçüncü çiftçi oldu!

PORTAKAL İLE ZEYTİNYAĞI BİRLEŞTİ

Bahçeden toplanan zeytinler fabrikaya getiriliyor ve burada Finike'den getirilen taze portakallarla birlikte eziliyor. Ezilmiş portakal ve zeytinler birlikte sıkım makinesinden geçiriliyor. Böylece aromaları karışıyor ve portakallı zeytinyağı oluşmuş oluyor. Merve Avcı portakallı zeytinyağı üretimine ilişkin "Finike’den getirdiğimiz portakalları zeytin ile birlikte sıktık ve portakallı zeytinyağı elde ettik" dedi.

finike portakalı ayvalık zeytini

finike portakalı ayvalık zeytini

Üretim sürecinde hiçbir şekilde aroma ve tatlandırıcı kullanılmadığının altını çizen Avcı, bu ürünün kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade etti.

"Bu ürün daha çok keyif için olsun. Misafirlerimize de o şekilde anlatıyoruz. Belki bir kızarmış ekmekle olabilir, salatalarda, soslarda kullanılabilir. Hiçbir şekilde aroma kullanmıyoruz. Bu ürün bizim için çok kıymetli."

Portakalın zeytinle bir araya getirilerek özel bir tat oluşturan girişimler, bu özel lezzeti sınırlı sayıda üreterek özellikle gurme menülerle sevenleriyle buluşturuyor.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0