Kadınlar boş zamanlarını değerlendiriyor! İş sahibi olmak için ter döküyor

Elazığ’daki Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan 6 kursta toplamda 120 kadın, hem boş zamanlarını değerlendirmek hem de iş sahibi olmak için aşçılık kurslarında ter döküyor.

Elazığ’da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan aşçılık kurslarına kadınların ilgisi gün geçtikçe artıyor. Kendi hayallerini gerçekleştirmek ya da aile ekonomilerine katkı sağlamak isteyenler için kaçınılmaz fırsat olan kurslarda kadınlar iş sahibi olmak için ter döküyor.

Bu çerçevede devam eden 6 kursta 120 kadın eğitim görüyor. Türk mutfağından dünya mutfağına birçok alanda eğitim alan kadınlar, aynı zamanda boş zamanlarını da değerlendirmiş oluyor. Kurs bitimi sonrasında alacakları belge ile hayalini gerçekleştirecek kadınlar büyük bir azimle çalışıyor.

6 Kurs 120 Kadın

6 Kurs 120 Kadın

'KENDİ YERİMİ AÇMAK İSTİYORUM'

Kurs hakkında bilgi veren Usta Öğretici Esin Aydemir , "Şuan aşçı yardımcısı kursu var. Bu kursumuz da 50’ye yakın öğrencimiz var. Genelde sosyalleşmek için geliyorlar. Bazıları ustalık belgesi alıp iş yeri açmak ve işe girmek için geliyor. Aşçılık kursu büyük ilgi görüyor. Modülümüz ne ise ona göre devam ediyoruz" dedi.

Kadın Girişimci

Kadın Girişimci

Kursiyerlerden Neşe Çelik, "Ben ilahiyat fakültesi mezunuyum. Atama puanı çok yüksek oldu ve ben atanamadım. Bende aşçılık sertifikası almak için kursa geldim. Ondan sonra kendi iş yerimi açmak istiyorum. Kurs güzel gidiyor. Dünya ve Türk mutfağı öğreniyoruz" dedi.

Sosyalleşmek için kursa geldiğini dile getiren Emine Özoğlu, "Ev hanımıyım. Bir değişikli ve sosyalleşmek için kursa katıldım. Kendimi yemek konusunda geliştirmek istiyorum. Ben sunumları çok seviyorum ve değişik sunumlar yapmak istiyorum. En azından çocukların ve evin dışında kendim için ilk defa bir şey yapıyorum" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0