Hayallerinin peşinden gitti! Kadın Girişimci Emine Kılıç şimdi 15 ülkeye satış yapıyor

Türkiye'nin her köşesinde başarıya ulaşan ve bileğinin gücüyle hayallerini gerçekleştiren nice başarılı kadınlardan biri olan Emine Kılıç "Kadın isterse her şeyi yapar!" sözü ile hayallerini gerçekleştirdi. Atıldığı girişimcilik işini Ülke TV ekranlarında yer alan "Girişimci Kadınlar" belgeselinde anlattı. İşte Emine Kılıç'ın girişimcilik hikayesi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Hayallerini geçekleştirmek isteyen fakat cesaretini bulamayan her kadın için örnek teşkil edecek nice başarı dolu girişimci kadınları konuk alan Ülke TV, "Girişimci Kadınlar" belgeseli ile birçok kadının hayallerini geçekleştirmek için ışık tutuyor. Kendi alanında başarıyı yakalayan ve birbirinden farklı kadınları konu alan belgeselin ilk konuğu olan Emine Kılıç, "Kadın isterse yapar" sözünün hakkını vererek hayali olan girişimciliğe atıldı. 38 yaşında ve 2 çocuk annesi olan Emine Kılıç, girişimci olmaya karar verene kadar ev hanımıydı. Devlet desteği ile kendi iş yerini kurmaya karar veren Kılıç'ın şimdi ise Avrupa'dan Asya'ya kadar ürünlerini ihraç ediyor.

KENDİ İŞİNİZİ YAPMAYA NASIL KARAR VERDİNİZ?

Eşinin işten ayrılmasıyla iş arayışına girdiğini ifade eden Kılıç, ilk olarak gittiği kadın günlerinde ürünler satmaya başladığını ifade etti. Ardından işini büyütme kararı alan Kılıç, "Eminönü'nde bir gün gezmeye karar verdim, gezince birçok ürün çeşidi gördüm resimlerini çekmeye başladım. Ardından erkek kardeşime bana bir sayfa açmasını istedim. Kardeşim " Abla internetten satış mı olur" dedi. -Bundan 12 yıl öncesinden bahsediyorum-  Bende olur dedim. İlk olarak bir ayakkabı siparişi aldım. Ve o üründen 10 lira kar kazandım." dedi. 

Kadın Girişimci Emine Kılıç

Kadın Girişimci Emine Kılıç

"EMİNE KILIÇ OLAMAKTAKİ İLK ADIMI ATTIM"

İlk sattığı üründen kazandığı 10 liraya yaptığı işin kendine ispatı olarak nitelendirdiğini ifade eden Emine Kılıç, "Sınırlı bütçemle Eminönü toptancılarına gidip ürün fotoğrafı çekerken bir gün toptancım Atilla abi bana çok kızdı. "Risk almadan ticaret olmaz" dedi. Eşime ağlayarak toptancılar bu şekilde ürün vermek istemiyor dedim. 500 lira bir sermaye verdi. Ürün almaya başladım. Endişelerim var yapabilir miyim, nasıl yaparım diye endişelenirken; iyi ki o gün risk aldım ve çok ağladım. İfadelerini kullandı."  O gün ağladığı durumu bugün Emine Kılıç olmasında büyük bir etken olduğunu ifade eden Kılıç, ilk adımı olarak nitelendirdi.

Bir gün bir blogger arkadaşa ürün gönderdiğini ifade eden Kılıç, "O gün o ürünü gönderirken o gece 60'a yakın sipariş aldım. Dedim ki ben bunu başarabilirim. Sipariş geldikçe eşimde benim bir şeyleri başarabileceğimi gördü ve bana destek oldu. 1  kargo 2 kargo 3 kargo derken ben ayda 2 bin kargo çıkış yapmaya başladım. Tabi bu süre zarfından çok zorluklar çektim. Oğlum 9 buçuk kızım 2 buçuk yaşındaydı. Oğluma kızımı bırakıp, ürün tedariği yapmaya gidiyordum." dedi.

Emine Kılıç

Emine Kılıç

"İLK ÜRETİME GEÇİŞİ KOSGEB'DEN ALDIĞIM DESTEKLE YAPTIM"

Evden satış yaptıktan sonra hayalinde küçük bir dükkanın olduğunu anlatan Emine Kılıç, "Risk alarak ilk hayalini kurduğum dükkanı açtım. O dükkanı açarken o kadar çok ağladım ki. Hayallerinizden vazgeçmeyin. Ben hayallerimden vazgeçmedim." Üretime geçiş sürecinden de bahseden Emine Kılıç, "İlk üretimimi KOSGEB'den aldığım 50 bin liralık destekle yaptım. Şimdi ise 15 ülke 300' e yakın müşteriyle toptan ürün gönderiyoruz." dedi.

Emine Kılıç sözlerini; "Güçlü kadınlar, güçlü yarınlar, güçlü Türkiye" şeklinde noktaladı.

TOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen Sansever'in başarısı örnek oluyor

İLİŞKİLİ HABER

TOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen Sansever'in başarısı örnek oluyor
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0