Kadın girişimci Sevgül Batur'un başarı hikayesi! Avrupa'ya uzanan yolculuk

Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz Kadın Girişimci Sevdegül Batur, başarı hikayesi ile birçok kadına örnek oluyor. 3-5 kavanoz reçelle başladığı girişimcilik ruhunun nasıl büyüdüğünü ve Avrupa'ya kadar uzanan bir yolculuk haline geldiğini anlattı. İşte Kadın Girişimci Sevdegül Batur'un başarı hikayesi...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Başarılı Kadın Girişimcilerden biri olan Sevdegül Batur, 3-5 kavanozla yola çıktığı ve şimdilerde birçok kadın çalışana istihdam sağladığı girişimcilik başarısını, içinde girişim ruhu barındıran kadınlara örnek olmak için anlatıyor. Devletten aldığı desteklerle yola koyulan ve hayallerini genişletmeyi başaran Sevdegül Batur, ürettiği birçok reçel çeşitleriyle damaklarda iz bırakmaya devam ediyor. Bu anlara gelmesini küçükken büyüklerinden gördükleriyle bağdaştıran Batur, "Büyüklerimize mutfakta yardım ederken meğer kendime yardım etmişim." sözleriyle açıklıyor.

Kadın girişimci Sevdegül Batur

Kadın girişimci Sevdegül Batur

"1 KİLO MEYVEYLE REÇEL YPARAK BAŞLADIM"

1 kilo meyveyle reçel yaparak bu işe başladığını açıklayan Sevdegül Batur, "İlk başladığımda hiç kazancım yok, kazandığınız parayla ya şeker alırsınız, ya meyve alırsınız, ya da kavanoz alırsınız. Bunlara yatırım yapıyorsunuz o hafta hiçbir kazancınız yok geliriniz yok yiyeceğiniz de yok o şekilde bir işe başladım ben. Önemli olan azı çoğa çevirebilmek. Yani çok herkes de olabilir. Kaybetmekte var kazanmakta var. Yani ben 150-200 TL parayla meyve aldım, şeker aldım." ifadelerini kullandı.

"KOMŞULARIMIN DESTEĞİYLE İLERLEDİM"

İşe ekonomik zorluklarla başladığını ifade eden Batur, "Yaptığım ürünler satılınca kendime bir kazan aldım. Fakat kazanı karıştıracak tahta kaşığım, kazanı üstüne koyacağım sacayağı dahi yoktu. Komşularım hem tahta kaşıklarını hem de kazanı koyacak ayağı getirdi. Komşularım bu konuda bana destek verince kazanmaya başladım. Daha sonra hükümetimizin verdiği çok güzel destekler var. Bu desteklerden yararlandım o destekle kazan aldım, sacayağı aldım, kaşık aldım, ocaklarımızı yaptım." dedi. İşe adım adım ulaşıldığını söyleyen Batur, "Bir insan bir işte hemen zirveye ulaşamaz. Zaten hemen zirveye ulaşırsa orda bir sorun vardır. Adım adım ulaşılınca meyvesi de tatlı oluyor. ifadelerini kullandı.

Sevdegül Batur

Sevdegül Batur

"TÜRKİYE'YLE SINIRLI KALMADIK"

İlk sattığı ürününün "cevizli kuru incir" reçeli olduğunu söyleyen Batur, "İnsanların güvenini kazanmak için ilk olarak 210 gramlık kavanozlarda yapıp satıyordum. Bir okulda temizlik personeli olarak çalışıyordum. Gece de eve gelip reçel hazırlıyordum. Daha sonra iki işi de yönetmek bana zor geldi ve bu işe yöneldim. Türkiye'nin 81 iline de ürünlerimizi gönderdik. İnsanların keyifle alış veriş yapması beni daha da memnun ediyor. Avrupa'da da bir şirket kurduk. Ürünlerimizi gönderdik. Türkiye'yle sınırlı kalmadık." ifadelerini kullandı.

Girişimci Sevdegül Batur

Girişimci Sevdegül Batur

"HAYAT HİÇBİR ZAMAN GEÇ DEĞİLDİR"

Yaptığı iş hakkında birçok mesaj aldığını söyleyen Batur, "Yaptığımız iş birçok kadına bir nevi ilham kaynağı oluyor. Hatta 'Ben bu işi daha önce yapacaktım yapmadığıma pişman oldum' diyenler dahi oluyor. Hayat hiçbir zaman geç değildir yaşadığımız müddetçe attığımız adım bizim için çok kıymetli ve önemlidir. Bu yüzden ne kadar erken davranırsak o kadar önemlidir." açıklamasında bulundu.

"DEVLETİME TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İşe başlarken hükümete baş vurulması gerektiğini öneren Batur, "B u tarz işlere başlarken muhakkak hükümete baş vursunlar. Hükümetin kadınlara verdiği desteklerden mutlaka yararlansınlar. Devletime teşekkür ediyorum. Verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.

TOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen Sansever'in başarısı örnek oluyor

İLİŞKİLİ HABER

TOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen Sansever'in başarısı örnek oluyor
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0