"Biz neden yapmayalım" diyerek yola çıktı! Yasemin Arslan kadın girişim yolundaki başarısı

İlk iş hayatına garsonluk yaparak başlayan Yasemin Arslan, girişimci ruhuyla adım attığı iş sektörünü anlattı. Lise yıllarında başladığı ve o zamanlardan gelen girişimci olma fikriyle kendi iş yerini açan Yasemin Arslan, "Biz neden yapmayalım" diyerek yola çıktı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Lise yıllarında başlayan bir girişimcinin hikayesi olan Yasemin Arslan, 6 yıl lokantada çalışıp garsonluk yaptıktan sonra ön muhasebeci olarak çalıştığı şirketin otellere terlik, şampuan, sabun üreten bir firma olduğunu aktardı. Girişimci olmaya tam burada karar veren Yasemin Arslan, arkadaşının da desteğiyle otellere al-sat yaparak girdiğini söylüyor. Şehir şehir dolaşıp otellere ürün numunelerini dağıttığını ifade eden Arslan, ilk olarak kenedini tanıtıp ürünlerini aktardığını söyledi. İş hayatının yükselişlerinden de bahseden Yasemin Arslan'ın girişimci serüveni bakın nasıl ilerlemiş.

"BU İŞİ NEDEN BEN YAPMIYORUM?"

Staj yaptığı yıllarda ön muhasebeyi öğrendiğini söyleyen Arslan, " Çalıştığım şirket otellere şampuan, terlik üreten bir firmaydı. Bizde arkadaşımla bu işi niye biz yapmıyoruz dedik ve kendimiz yapmaya karar verdik. Çalıştığım sürede bütün işe hakimdim ve neden kendim yapmıyorum zaten -bunları ben yapıyorum- dedim. Bu şekilde kız arkadaşımda bana destek verince bu işe başladık"

"ÇANTAMLA ŞEHİR ŞEHİR DOLAŞTIM"

0 sermayeyle işe başladığını belirten Arslan, "Arkadaşımla birlikte al-sat modeli ile otellere ürün ulaştırdım. Kendi bilgisayarlarımızı masamızı getirerek ofisimizi kurduk. Daha sonra otelleri tek tek arayarak toplantılara gittik. Yavaş yavaş firmalarla olan güvenimizi sağladıktan sonra ortağımla fikir uyuşmazlığı nedeni ile ayrıldık. Bende bütün numuneleri alarak otel otel gezmeye başladım Gaziantep, Mardin, Diyarbakır, Adana bütün otelleri dolaşıp bu işi yapabileceğimi insanlara ispatlamaya çalıştım. Ve bunu başardım da." dedi.

DEVLET KREDİSİ UMUT IŞIĞI OLDU

İşler gittikçe büyüten ve siparişlere yetişememeye başlayan Arslan devletten aldığı Can Suyu Kredisi ile büyük otomasyonlu makineler aldığını söyledi. "Tüm bankalara kredi başvurusunda bulundum hepsinden red cevabı alınca bütün umudumu yavaş yavaş kaybetmeye başlamıştım. En sonunda bir devlet kredisine başvurdum. Ardından onaylanınca çok mutlu oldum benim için bir umut ışığı oldu. Böylece ilk otomasyonlu makinemi almış oldu." dedi.

"İLK KENDİM SONRA PERSONELE ÖĞRETTİM"

1 personelle işe başladığını ifade eden Arslan, "Sabahları müşterilerle konuşup öğleden sonrada sattığım malzemelerin üretimini yapıyordum. Gece 10-11'e kadar çalışıyordum. Makineler kurulduktan sonra kendime 15 kişilik bir ekip kurdum artık geceleri uyuyamaz hale geldim. Makinayı ilk aldığımda hepsini ilk kendim öğrendim. Daha sonra personele işi kendim öğretiyordum." dedi.

"800'Ü AŞKIN OTELLE ÇALIŞIYORUZ"

İş kurduğundan beri azimli ve yapacağına inandığını söyleyen Arslan "Aldığım krediyi ödedikten sonra devletten tekrar kredi aldım. "Kadın Girişimci Kredisi"ne başvurdum. Şuanda 800'ü aşkın otel ile çalışıyoruz. Zorlukları atlattık."

"22 KADINA İSTİHDAM SAĞLIYORUZ"

Bir günde ortalama 35 bin adet şampuan ürettiğini söyleyen Arslan, "22 kadına istihdam sağlıyoruz. Hem kendilerine özgüveni geliyor, evde sıkılmıyorlar ve ailelerine destek oluyorlar.

Uyuz hastalığına iyi gelen eczanedeki kremler 2024!

İLİŞKİLİ HABER

Uyuz hastalığına iyi gelen eczanedeki kremler 2024!
Daha fazla üzülmek yok! Ayrılık acısına merhem olacak kalbinizi onaracak en iyi filmler

İLİŞKİLİ HABER

Daha fazla üzülmek yok! Ayrılık acısına merhem olacak kalbinizi onaracak en iyi filmler
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0