Bir aile geleneği! Makarna yapma hobisini işe dönüştüren Yaren Bıyık başarıdan başarıya koşuyor

Başarılı kadınların girişimcilik hikayelerini ele alan Ülke TV hamur işlerini babaannesinden öğrenen Yaren Bıyık'ı konu aldı. Makarnayı A'dan Z'ye kadar araştırdığını ifade eden Yaren Bıyık, genç bir kadın girişimci olduğunu ve hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğini vurgulayarak bu işe nasıl başladığını Ülke TV'ye anlattı. İşte genç kadın girişimci Yaren Bıyık'ın girişim serüveni.

İşe atılmasında en fazla babaannesinin rolünün büyük olduğunu söyleyen Yaren Bıyık, "Hamur işlerini babaannemden öğrendim" dedi. Babasının da makarnaya meraklı olduğunu söyleyen Bıyık, makarnayı A'dan Z'ye araştırmaya başladığını ifade etti. Türkiye'de daha fazla makarna çeşitliliğini göstermek için bu yola çıktığını ifade eden Yaren Bıyık, kadın girişimci olma yolunda nelere göğüs geldiğini onun gibi girişimci olmak isteyenlere anlattı. Hadi gelin Yasemin Bıyık'ın girişimci olma hikayesine yakında  bakalım.

"ASIL HAYALİM İTAL'YA DA ŞUBE AÇMAK"

Makarnaya giriş serüvenini ilk olarak evde tadımlar yaparak başladığını söyleyen Yasemin Bıyık, "Babamla birlikte daha fazla makarna araştırmaya başladık. Evde tadımlar yapıyorduk beraber. Daha sonra şirketi kurup isim aramak kaldı." dedi. Asıl hayalinin İtalya'ya gidip makarnalarını orada tattırmak olduğunu ifade eden Bıyık, gelen herkesin Türk damak tadına uygun şekilde yaptıkları makarnayı beğendiklerini söyledi.

Bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini açıklayan Bıyık, kurduğu hayalinin peşinden tam bir şekilde ilerlemek için riskin gerekli olduğunu söyledi. "İlk başta dükkanımız çok küçüktü. İlk başta makarnaları yapıp satıyorduk. Müşterilerinde bizi sevmesiyle daha sonra restoran olduk. Gerçekten ilerleye bileceğimize inandık." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE OLMAK İSTİYORUZ"

Devletin desteğiyle büyümesine katkı sağladığını ifade eden Bıyık, "Hükümetin kadın girişimcilere verdiği destekle makine aldım. Makinaları geliştirerek daha fazla makarna çeşidi yapmaya başladık." dedi. On şubesine kadınlarla birlikte günlük taze makarna ürettiğini söyleyen Bıyık, " 200 çalışanımızın evine ekmek götürmesini sağlıyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde açtığımız şubeyi daha da genişleterek her yerde olmayı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETTEN DESTEK ALARAK İLK RESTORANIMIZI KURDUK

Ürettikleri makarnayı insanlara tattırma fikriyle çıktıkları yolu anlatan Bıyık, "Bir gün babama dedim ki biz burada taze makarnayı yapıp satıyoruz ama neden bunun lezzetini insanlara göstermiyoruz dedim. İlk olarak bir AVM'nin en alt katında makarnalarımızı tattırmaya başladık. Daha sonra restoran olmak için KOSGEB'ten aldığımız ilk destekle restoranımızı kurduk." dedi.

TOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen Sansever'in başarısı örnek oluyor

İLİŞKİLİ HABER

TOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen Sansever'in başarısı örnek oluyor
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0