Nurgül Tarhan'dan sıfırdan başlayan bir başarı öyküsü! Şimdi 12 ülkeye ihracat yapıyor

Babasının yanında ilk iş adımını atarak Kadın Girişimci yolunu çizmeye karar veren Nurgül Tarhan, hükümet destekli yatırım teşviklerini değerlendiren ve kendi markasını kuran Nurgül Tarhan bu sürede neler yaşadığını ve nelere dikkat ettiğini Ülke TV'nin "Girişimci Kadınlar" belgeseline anlattı. İşte Tarhan'ın girişimci olma serüveni...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

2016 yılında bu işe atılımının temellerini hazırlayan Nurgül Tarhan, "İş Güvenliği Ayakkabısı" üretimine girme serüveninde bütün süreçlerle ilgilendiğini söylüyor. Her zorluğun kendisini daha da güçlendirdiğini söyleyen Tarhan, "Baba mesleğinden bir ayakkabının üst kısmının nasıl yapıldığını biliyorduk daha sonra bu ayakkabıları üretime geçirmek istedik ve kendi markamızı kurmak istedik." ifadelerini kullandı. Yatırım teşviklerinin olduğunu öğrenen ve bu fırsatı kaçırmayan Tarhan, hükümetin bu desteğini de alarak nasıl geliştiğini kendi gibi girişimci kadın ruhuna sahip olanlar için anlatıyor.

KADIN YÖNETİCİ OLARAK KADINLARIN YANINDAYIZ

 15 personelle bu işe giriştiğini söyleyen Nurgül Tarhan, "%40 kadın istihdamının bulunduğu 200 personelimiz var. 12 ülkeye ihracatımız var. Bir kadın yönetici olarak hem beni hem onları da rahatlatıyor. Kendilerini daha güvende hissediyorlar." dedi. Sadece işyerinde çalışma imkanı sağlamayan evlere de iş yollayarak istihdam saplayan Tarhan, "Hastası ya da küçük çocukları olan kadınların evlerine iş veriyoruz. Çalışmak istiyorlar fakat imkanları el vermiyor. Bizde bir kadın yönetici olarak kadınların yanında olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"AZMEDİNCE OLMAYACAK BİR ŞEY YOK"

İşe sıfır bilgiyle girdiğini söyleyen Tarhan, "Ben bu işe girerken hiç bilgim yoktu sıfırdan başladı. Bilgisayar kullanmasını dahi bilmiyordum. Ama azmedince olmayacak bir şey yok. Her zorluk beni güçlendirdi. Daha çok hırslandım e yapabileceğimden emin oldum. Başardıkça başarı başarıyı getirdi." dedi.

"BEN  HER ZAMAN OLACAĞINA İNANDIM"

Bu iş için çok çalıştığını söyleyen Tarhan, "Bu işler az çalışarak olmaz, emekle olur. Öğrenmeyi seviyorum. O zaman iş daha zevkli oluyor. Zorluklarla pekiştiğinde daha keyifli. Bir çift ayakkabıyı satarken aldığım keyfi size anlatamam. Ben her zaman olacağına inandım."

"KADIN İSTERSE HER ŞEYİ YAPAR"

İlk bir yıl ürünlerinin getirisini olmadığını söyleyen Tarkan, " İlk yıl para kazanmayı değil, kalitemi duyurmayı dert edindim. "Nasıl yapacaksın kadın başına" diyenler oldu. Öyle bir şey yok dedim "Kadın isterse her şey olur." dedi.

"DEVLET DESTEKLERİNİ HALA ALIYORUM"

Makinasını yatırım desteği ile aldığını söyleyen Tarhan, "Yurt dışına da ayakkabı satıyoruz. Sürekli yatırım halindeyim. Hala destek alıyorum sürekli gelişim içindeyim. Hem KOSGEB'in hem de devlet bankalarının desteklerini aldık hala yararlanmaya devam ediyoruz." dedi.

TOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen Sansever'in başarısı örnek oluyor

İLİŞKİLİ HABER

TOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen Sansever'in başarısı örnek oluyor
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0