Halkbank'tan kadın girişimciler için 53 milyar TL finansal destek!

Geçtiğimiz gün büyük bir organizasyon ile düzenlenen 'Halkbank Vizyon Buluşmaları' toplantısına katılan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, konuşması sırasında kadın girişimciliğini desteklemek için yürürlüğe soktukları Kadın Girişimci Kredi Destek Paketiyle bugüne kadar farklı meslek gruplarından 215 bin kadın girişimciye 53 milyar liralık finansal destek sunduklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz gün Türkiye'ye değer katan, alanında önemli başarılara imza atmış liderleri kadın ve genç girişimciler ile bir araya getiren 'Vizyon Buluşmaları' toplantısını gerçekleştiren Halkbank, toplantıya 'Kadın Liderler ve Girişimciler' ile başladı. Toplantıda konuşmacı olarak yer alan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, konuşması sırasında ekonomiye ve hayata değer katan her bir kadınla Türkiye'nin nitelikli kalkınma hedefine bir adım daha yaklaşacaklarına olan inancından bahsetti. 

Halkbank

Halkbank

215 BİN KADIN GİRİŞİMCİYE 53 MİLYAR LİRALIK FİNANSAL DESTEK!

Halkbank'ın 86'ncı yılına adım attığını dile getiren Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, aynı zamanda 215 bin kadın girişimciye ulaşıldığını ve 53 milyar liralık finansal destek sunulduğunu söyledi. Osman Arslan; "2021'de kadın girişimciliğini desteklemek için hayata geçirdiğimiz Kadın Girişimci Kredi Destek Paketiyle bugüne kadar farklı meslek gruplarından 215 bin kadın girişimciye ulaşarak 53 milyar liralık finansal destek sunduk. Başarı hikayelerine ortak olduğumuz, ülkemiz için üretim ve istihdam sağlayan kadın girişimci müşteri sayımızı 2024 yılı sonuna kadar 250 bine çıkarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. 

EN BÜYÜK HEDEFLERİNDEN BAHSETTİ!

Konuşması sırasında Türkiye'de kadınların kullandığı her iki ticari krediden birinde Halkbank'ın imzasının bulunduğuna dikkat çeken Osman Arslan, sonraki süreç için en büyük hedeflerinin 'finansman desteği sundukları kadın girişimcilerin işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak ve aynı süreç içerisinde zorluğu yaşanan ekipman yatırımı ve ürün geliştirme imkanı bulmalarını sağlamak' olduğunu söyledi. 

"BİZİ OLDUKÇA GURURLANDIRIYOR"

Hali hazırda elde edilen başarıların oldukça gururlandırıcı olduğundan bahseden Osman Arslan, sözlerine "Türkiye'nin ilk ve tek döner kanatlı insansız hava aracı üreticisi konumuna gelen Samsun'dan Başak Hanım, milli uçağımızın üretiminde kullanılmak üzere parça imalatı yapan Ankara'dan Gülen Hanım, atık yumurta kabukları ve yumurtalarından yüksek kalsiyum içerikli gıda takviyesi üretimi yapan Balıkesir'den Şükriye Hanım gibi Türkiye'nin dört bir yanındaki kadın girişimcilerimizin inovatif projelerle katma değer oluşturmasına destek vermek bizi oldukça gururlandırıyor." şeklinde devam etti. 

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan

ORTALAMA YÜZDE 56 ARTIŞ KAYDEDİLDİ!

2023 Ekim ayında 107 bin müşterinin katılımı ile bir anket gerçekleştirdiklerini dile getiren Osman Arslan, elde ettikleri verilerin hedefledikleri başarıya ulaştıklarını ortaya koyduğunu söyledi. Osman Arslan; "Bankamızdan finansal ürün kullanarak bir şehri büyüten, geliştiren ve üretimini artıran müşterilerimizin yüzde 45'inde kredi kullanımından kaynaklı ciro artışı olduğunu ve bu müşterilerin ortalama ciro artışlarının yüzde 66'ya ulaştığını tespit ettik. Ayrıca kadın girişimcilerimizin bankamızdan kullandıkları kredilerini de ihracat cirolarında yıllık ortalama yüzde 56 artış kaybettiğini gördük. Böylelikle ülkemizin kalkınma hamlesine de destek olduk." şeklinde konuştu.

"TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNE DUYARLI PROJELER"

Konuşması sırasında ciroyla birlikte istihdamın da arttığına dikkat çeken Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, müşterilerinin kredi kullanımları sonrasında 75 bin kişiye ilave istihdam sağladığını gözlemlediklerini söyledi. Osman Arslan; "Bununla beraber ankete katılan kadın girişimcilerin çalışanlarının yüzde 58'inin de kadın olması bizi son derece memnun etti. Halkbank olarak sektörde kullandırılan kadın girişimci kredilerinin yüzde 50'sini finanse ediyor olsak da ülkemizde yüzde 14 olan kadın girişimcilik oranının dünya ortalaması olan yüzde 35 seviyesine çıkarmak, kadın girişimciliği kültürünün gelişmesine ve toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı projeler geliştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." diyerek Bakanlıklar, KOSGEB, TÜBİTAK ve belediyeler gibi kurumlar tarafından ülkede kadın girişimciliğinin desteklenmesi için çok ciddi çaba sarf edildiğini belirtti.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan

ULUSLARARASI ALANDA DİKKAT ÇEKTİ!

Kadınlara yönelik bu çalışmalarıyla dünyada da dikkat çektiklerini söyleyen Osman Arslan, son iki yılda uluslararası alanda ülkeye ve bankaya 10 altın, 2 gümüş ve bir bronz ödül kazandırdıklarını dile getirdi. Konuşmasına projelerine yenilerini eklemeye devam edeceklerini vurgulayarak devam eden Osman Arslan, Üreten Kadınlar Değişken Fonu için çalışmalara başladıklarını söyledi. 

EĞİTİM VE MENTÖRLÜK HİZMETİ SUNULACAK!

Gelecek dönemlerde yeni ve avantajlı finansal ürün desteklerine devam edeceklerinden bahseden Osman Arslan; "Bu fon ile kadın dostu şirketlerin teşvik edilmesi ve güçlenmesi amaçlanıyor. Bununla beraber İhracatta Kadın İzi projemiz ile kadın girişimcilerimizin ihracat yapabilmelerine yönelik bir eğitim programıyla başlayacağız. Eğitim ve mentörlük hizmeti sunacağımız projemiz kapsamında e-ticarete giriş, e-ticaret sitesinin kurulumu, yurt içi ve yurt dışı pazar yerlerinde satış gibi konularda eğitimler düzenleyip daha önce ihracat yapmamış kadın girişimcilerimizin pazar yeri entegrasyonlarını sağlayarak ilk ihracatlarına vesile olmayı hedefliyoruz. Ayrıca önümüzdeki dönemde kadın girişimci ekosisteminin gelişmesi için yeni ve avantajlı finansal ürünlerimizi desteklerimize devam edeceğiz." dedi.

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0