Baba duasıyla yolu açıldı! Kadın girişimci Nihal Nariz Karatemiz'in başarı hikayesi

İşletme yönetimi mezunu olan Nihal Navriz Karatemiz, maddi sıkıntılar yüzünden gidemediği üniversiteye daha sonra dışarıdan bitirerek kariyer hayatının temellerini atıyor. İşte kadın girişimci Nihal Nariz Karatemiz'in kadın girişimci olma serüveni...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Türkiye’nin her bölgesinden iş dünyasında başarıyı yakalamış, kalıplara sığmamış diğer kadınlara umut olacak başarılı girişimcilik hikayeleri Girişimci Kadınlar belgeseliyle ÜLKE TV ekranlarındaki yerini alıyor. Şimdide bu başarılarla adını duyurmayı başaran Nihal Nevriz Karatemiz, hayallerinin yolundan nasıl gittiğini anlatıyor. Baba duası almanın önemini vurgulayan Nevriz Karatemiz, Kendine, ailesine ve çevresine nasıl faydalı olduğunu anlatıyor. İşte Nihal Nevriz Karatemiz'in kadın girişimci olma serüveni...

"Varlık elde etmek için yokluk gerek, yokluğa dikkat et onda çok hikmetler vardır" sözü ile konuşmaya başlayan Karatemiz, Nice olmazlar ve zorluklar silsilesi ile karşılaştığını söyledi. Lise dönemlerinden beri çalışma serüveni olduğunu belirten Karatemiz, "Babamın ufak bir aksesuar atölyesi vardı okul çıkışı ona yardım ederdim." dedi.

"Hayaller zoru sever, zor olmasaydı adı hayal olmazdı" diyen Karatemiz, "Ailem hiç bir zaman manevi desteğini esirgemedi. Babam her zaman "Kızım Allah iş kolaylığı versin" derdi. Bütün kolaylıklar bu kapıdan açıldı." dedi.

AVRUPA'NIN BİRÇOK ÜLKESİNE İHRACAT YAPIYOR

%50'nin üzerinde kadın istihdamı sağladığını ifade eden Karatemiz, "30'u aşkın ülkenin kapsadığı Avrupa'nın birçok bölgesine ihracat yapan bir şirket haline geldim. İleriki hedefim ise ülkemizin en büyük ihracatçı firması arasına girmek var. Buna inancım tam ve gayretim baki" dedi.

KENDİ İŞİNİ KURMAYA KARAR VERDİ

"Bir kadın, azmiyle, çalışkanlığıyla, sebat ve kararlılığıyla neleri başardığını tüm insanlığa gösterebilir." diyen Karatemiz, "On yıl bir aksesuar firmasında çalıştıktan sonra kendi işimi kurdum. Önce ufak bir atölye ve internet sitesi kurdum. İlk işimi yaptığım zaman günde iki saat uykuyla, işimi bir haftada teslim ettim. Bunun gibi bir kaç iş almaya başladıktan sonra kendime olan güvenim gelmeye başladı. Daha sonra ufak bir makine ve bir eleman aldım." dedi.

2024 bebek örgü şapka modelleri! En güzel bebek bere modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2024 bebek örgü şapka modelleri! En güzel bebek bere modelleri
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0