Kadın müteahhit kolları sıvadı! Aylık 60 bin liraya çalışacak işçi bulamıyor

Sakarya'da çalıştıracak işçi bulamadıklarını belirten kadın müteahhit, baretini ve çizmelerini giyip inşaatta çalışmaya başladı. Müteahhit Zeynep Alkan, işçi bulamadığından dert yanarak, "Ücretler bin 500 ile 2 bin lira arasında değişiyor. Buna rağmen işçi bulamıyoruz" dedi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

22 yıldır sektöre yer alan kadın müteahhit Zeynep Alkan, işçi sıkıntısı çektiğini ifade etti. Alkan, "Ücretler bin 500 ile 2 bin lira arasında değişiyor. Sabahları ustalar çalışacak olanları evinden alıyor, öğle ile akşam yemeğini karşılıyor ve evine götürüyor. Buna rağmen işçi bulamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sektörde yaşanan işçi sıkıntısını dile getiren Alkan,  "Türkiye'deki ya da dünyadaki en ufak bir ekonomik dalgalanmadan etkileniyoruz. Buna rağmen yine de yatırım yapmaya, istihdam gücünü artırmaya gayret ediyoruz ama nitelikli ve yeteneksiz iş gücü bulmakta zorlanıyoruz, usta yok. Maliyetlerimiz artmış olmasına rağmen ne kadar yüksek para da vermeye çalışsak ustalarımız yok" dedi.

 

BARETİ TAKIP ÇİZMELERİNİ GİYDİ 

İnşaatında çalıştıracak usta ve işçi bulamadığı için bareti ile çizmelerini giyip çalışmaya başlayan Alkan, İnşaat ustalarının genelde döviz kazanmak amacıyla yurtdışında çalıştıklarını belirtti. Alkan,  "Türkiye'yi inşa etmeye çalışan müteahhitler olarak çalışan bulamıyoruz. Bu durumda bizi çok fazla etkiliyor. Maliyetlerimizi artırıyor, bizim maliyetimiz artığında burada vatandaşa yansıyor ve vatandaş da konut almakta zorlanıyor. Hepsi birbirine bağlı bir şekilde ilerliyor. Bugün benim ustalarımdan ikisi gelmedi. Kendim giyinmek zorunda kaldım, iş yürümek zorunda çünkü taahhüdümüz var, bizi bekleyenler var. Bizim ülkemize göç ile işçiler geliyor. Burada çalışmaları için onların yasallaşmasını istiyoruz. En azından onlarla bu açığı kapatmak istiyoruz. Firmalar da kendi bünyesinde elemanlar yetiştirebilmeli, bunun eğitimini verebilmeli. Kendi kadrosunda sürekli işçi bulundurmalı diye düşünüyorum. Bu ülkede yaşayan herkesin bir gerçeği var. Hem yatırımcı hem istihdama katkı verip hem de gelip inşaatta çalışmak doğru bir şey değil. Herkes işini yapabilmeli." ifadelerini kullandı.

"ÜCRETLER BİN 500 İLE 2 BİN LİRA ARASINDA"

İnşaat sektöründeki ücretlerden söz eden Alkan, "Ustalarımız da yanında çalıştıracak eleman bulamıyor. Ücretler bin 500 ile 2 bin lira arasında değişiyor. Sabahları ustalar çalışacak olanları evinden alıyor, öğle ile akşam yemeğini karşılıyor ve evine götürüyor. Buna rağmen işçi bulamıyoruz ve gerçekten çok mustaribiz. Hükümetimiz elinden geleni yapıyor, ona şüphe etmiyoruz ama yine de bu durum iyileştirilebilir. Bizim mağduriyetimizin giderilmesi bizim açımızdan ve herkes için de daha iyi olur" şeklinde konuştu.

TOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen Sansever'in başarısı örnek oluyor

İLİŞKİLİ HABER

TOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen Sansever'in başarısı örnek oluyor
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0