İstanbul'da Hatay'a uzanan el mozaik sanatıyla buluştu! Depremzedelere istihdam alanı sağlıyor

İstanbul'da eğitim ve danışmanlık üzerine bir şirketi bulunan iş insanı Rabia Yetkin Karabulut, 6 Şubat depreminin ardından en çok hasar gören illerimizden biri olan Hatay içi kolları sıvadı. Bir kooperatif kuran iş insanı, kentin taş ve mozaik işleme ustalarına istihdam alanı sağladı.

Daha önce sanat yönetimi ve küratörlük eğitimi alan Rabia Yetkin Karabulut, İstanbul'da eğitim ve danışmanlık üzerine çalışma hayatını sürdürüyordu. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra en çok yıkım ve kaybın yaşandığı illerden biri olan Hatay için kolları sıvayan Karabulut, Hatay'da taş ve mozaik işlemeciliği üzerine bir kooperatif kurdu. Böylece taş ve mozaik ustaları için yeni bir istihdam alanı oluştu.

Hatay Hayat Sürdürülebilir Gelişim Kalkınma ve İşletme Kooperatifi

Hatay Hayat Sürdürülebilir Gelişim Kalkınma ve İşletme Kooperatifi

İSTANBUL'DAN HATAY'A UZANAN EL

Depremden önce bir projeye başlamak isteyen Karabulut, önce taş ve mozaik ustalarına ulaştı. Geçen yıl mart ayında Hatay'ın Defne ilçesinde yer alan Hatay Hayat Sürdürülebilir Gelişim Kalkınma ve İşletme Kooperatifi'ni kurdu ve hemen faaliyetlerini başlattı. Prefabrik çarşılarda 4 farklı atölyede çalışan 150 depremzede, taş ve mozaik çalışmalar yaparak gelir elde ediyor. Aralarında ustaların da yer aldığı depremzedelere iş imkanı sağlamak için çalışan Hatay Hayat Sürdürülebilir Gelişim Kalkınma ve İşletme Kooperatifi Başkanı Rabia Yetkin Karabulut, Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda işletmesini tanıttı.

Hatay Hayat Sürdürülebilir Gelişim Kalkınma ve İşletme Kooperatifi

Hatay Hayat Sürdürülebilir Gelişim Kalkınma ve İşletme Kooperatifi

Sanatın, değerli bir iş yapmanın, bir şey üretmenin sihirli ve iyileştirici gücü olduğuna inanan Karabulut, atölyedeki faaliyetleri hakkında "Büyük mimari projelerle ilgili kuvvet gerektiren çalışmalarımızı erkeklerle, çanta, takı, aksesuar, kemer gibi çalışmalarımızı da kadınlarımızla yapıyoruz. Gençlerimizle ise tablo gibi daha serbest işlerde çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Kooperatifte üretilen eserler gerek Türkiye'deki mağazalara gerekse de yurtdışında sosyal sorumluluk projeleriyle ilgilenen derneklere gönderiliyor.

Üretmeyi ve sürdürülebilir iyileşmeyi desteklediklerini dile getiren Karabulut, bağış kültürünün yaratabileceği toplumsal erozyona da dikkat çekti.

Hatay iyileştiren saatler projesi

Hatay iyileştiren saatler projesi

"İYİLEŞTİREN SAATLER"

Kooperatifteki ustalarla birlikte "İyileştiren Saatler" adlı bir proje yürüttüklerini belirten Rabia Yetkin Karabulut, kentin simgesi olan yapıları mozaik sanatıyla birleştirerek bir saat yaptıklarını kaydetti. Bu saat, depremin 1. yıl dönümünde Atatürk Alışveriş Merkezi'ndeki meydana kondu.

Oğuzhan Koç'tan şaşırtan Barış Manço yorumu!

İLİŞKİLİ HABER

Oğuzhan Koç'tan şaşırtan Barış Manço yorumu!
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0