Çiğdem Özcan kadın girişimci olma yolculuğunu anlattı! 200 aşkın kadın çalışanla yol alıyor

Türkiye’nin her bölgesinden iş dünyasına adım atan başarılı kadın girişimcilerden biri olan Çiğdem Özcan, kadın girişimci olma yolculuğunu anlatıyor. Kalıplara sığmayarak inandığı iş doğrultusunda hareket eden Çiğden Özcan, diğer kadınlara umut olmak için çıktığı kadın girişimcilik yolculuğunu detaylı bir şekilde anlatıyor. İşte Çiğdem Özcan'ın girişimcilik hikayesi...

Başarısını her daim bir ileriye taşıyan kadın girişimcilerden biri olan Çiğdem Özcan, 11 yaşından beri içerisinde olduğu tekstil sektörünü kendi işine çevirerek girişimci olma serüvenini anlatıyor. Kadınların verdiği üçle yolunu çizen Özcan, Kadın girişimci olma yolunda neler yaptığını, nelerin üstünden geldiğini anlatıyor. İşte kadın girişimci Çiğdem Özcan'ın girişimci olma serüveni...

Hükümetten aldığı destekle kendi tekstil firmasını kuran Özcan Deniz, 12 kadınla başladığı iş yerinde şimdi 200'ü aşkın kadınla birlikte çalıştığının vurgusunu yaptı. Biz bugünlere geldiysek KOSGEB'in desteği sayesinde diyen Özcan, "Üretimle ilgili fikri olan her kadın kendi işini kurabilir" dedi.

İşe en alt zeminden başlayarak en üst zemine çıkmasını anlatan Özcan, "Azimli kadınlar sayesinde iş yerimi 2016 yılında kurdum. 12 kadınla başladığım yolculukta şuan 214 kadınla yola devam ediyorum. İlerleyen zamanlarda da daha fazla büyüyeceğime inanıyorum." dedi.

DEPREMİN YARALARINI DİKMEK İÇİN EL ELE VERDİLER

Tekstil dünyasının büyük olduğundan bahseden Özcan, " Birçok şehre üretim yapmaya başladık. Bu süreçte geliştik. Özellikle pandemi döneminde ticaretimizi artırdık, şube bile açtık." dedi. Askeri ürünler dikmenin gururunu yaşadığını ifade eden Özcan, Türkiye'nin yaşadığı deprem içinde harekete geçtiğini belirterek, "Her gün deprem bölgesine 500 adet çadır dikmekteyiz" ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMET SİZE HER ŞEKİLDE YARDIMCI OLUYOR"

Hükümetin sunduğu kadın girişim desteklerinden yararlandığını söyleyen Özcan, " Hükümetimizin aldığı desteklerle büyüdük. Biz bugünlere geldiysek KOSGEB'in destekleri sayesinde geldik. Kadınları destekledikleri için ayrıca teşekkür ediyoruz. Hükümet bu destekleri bize verdiği için kadın çalışanlarıma sürekli söylerim. Hayalleriniz için çekinmeyin." ifadelerini kullandı. Özcan, "Güzel bir projeyle 'Bende varım' diyebiliyorsanız. Hükmet sizi destekliyor. Siz bir adım atın onlar 10 adım atarak size geliyor." dedi.

"SIFIR ATIK PROJESİNDE BENDE VARIM"

Sayın Emine Erdoğan'ın başlatmış olduğu " Sıfır atık projesi" için kolları sıvadığını belirten Özcan, tekstilden artan ürünleri ayrıştırarak geri dönüşüme yolladığını ifade etti. Her şeyden önce başarmak için kendine inanmanın gerektiğini ifade eden Özcan, "Kadınlarımızla birlikte ekonomiye can veriyoruz" ifadelerini kullandı.

TOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen Sansever'in başarısı örnek oluyor

İLİŞKİLİ HABER

TOGG araçlarına test yapıyor! Kadın Girişimci Nurşen Sansever'in başarısı örnek oluyor
Buse Tosun Çavuşoğlu ve Yasemin Adar Yiğit Avrupa Şampiyonu oldu

İLİŞKİLİ HABER

Buse Tosun Çavuşoğlu ve Yasemin Adar Yiğit Avrupa Şampiyonu oldu
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0