Fatma Şahin'den kadın üreticiye büyük destek! Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin öncülüğünde şehirdeki gençlere, yaşlılara ve kadınlara büyük fayda sağlayan projeler ile gündeme gelmeye devam ediyor.

Öncülük ettiği birçok sosyal sorumluluk projesiyle adından sık sık bahsettiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadınların sosyal yaşamda var olabilmesi, aile ekonomilerine destek olması ve kendisini geliştirmesine yönelik geliştirdiği projeler ile sosyal medyada gündem oldu. Kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik özgürlüğü yönünde yapılan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilen birçok projede yer alan ve var olan projeleri geliştirerek ilerleten Fatma Şahin, Gaziantep'te kadınların her alanda başarılı olabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. İşte, o projelerden bazıları...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

ŞİMDİYE KADAR 328 BİN 290 GAZİ ŞEHİRLİ KADINA EĞİTİM VERİLDİ!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yüz binlerce kadının hayatına temas eden Gaziantep Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (GASMEK), 2015 yılından bu yana birçok alanda çeşitli branşlarda eğitim vermeye devam ediyor. Girişimcilik, el işi, mesleki eğitimler ve kişisel gelişim kursları gibi birçok farklı alanda eğitim kapısı olan GASMEK, aynı zamanda kadın kursiyerlerin rahat eğitim alabilmelerini sağlamak amacıyla 3-6 yaş aralığındaki çocuklarının oyun odalarında gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimler verilmesini sağladı. 

SADECE KADINLARIN ÇALIŞTIĞI KAFE RESTORAN AÇILDI!

2015 senesinde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına ilk katılan şehir Gaziantep, 'Gastronomi Şehri' ünvanının mimarları olan kadınların iş hayatına katılımlarını ve aile ekonomilerini katkılarını artırmayı hedefliyor. Bu amaçla Panorama Müzesi içinde kurulan Havara Kitap Kafe ve Restoran sayesinde pek çok kadın bu imkana kavuştu. Kadın istihdamının önemli örneklerinden olan Havara Kafe ve Restoran’ın mimari konsepti ise tamamen atıkların değerlendirilmesiyle oluşturuldu. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

DOĞAL ANTEP KADIN GİRİŞİMİ VE ÜRETİM KOOPERATİFİ VE HAŞIL RESTORAN!

Gaziantep’te kadın çiftçilerin ürünlerinin değerlendirilmesi ve kadınların ürettikleri ürünleri aracısız satma imkanı bulması için kurulan Doğal Antep Kadın Girişimi ve Üretim Kooperatifi'nde tam  120 kadın üye yer alıyor. Burada yer alan ürünlerin değerlendirilmesi ve geliştirilerek tanıtılabilmesi amacıyla kurulan Haşıl Restoran ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle oluşturulan başka bir girişim. Haşıl Restoranda da yine yalnızca kadınlar çalışıyor. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadın üreticiye destek olmak ve kadınların üretimde daha fazla rol almasına katkı sağlamak amacıyla, kadın kooperatiflerinin kurulmasını ve mevcut kooperatiflerin desteklenmesi gerektiğini vurgulamaya devam ediyor.

BU DÜŞÜNCEYLE 550 KADINA KOOPERATİFLEŞME EĞİTİMİ VERİLDİ!

Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma İçin; Tarıma Değer, Kadına Değer, Topluma Değer Projesi kapsamında kurulan Tarımsal Eğitim ve Yöresel Ürünler İşleme Merkezi ile 550 kadına kooperatifleşme eğitimi verildi ve merkez içinde en gelişmiş kurutma teknolojilerinden birisi olan freeze dry tesisi, kadın çiftçilerin hizmetine sunuldu. Bu sayede de tazesine en yakın besin değerlerine sahip ürün üretiminde kadınların aktif rol alması ve teknoloji anlamında da kendilerini geliştirmelerine imkan sağlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

GELENEKSEL ÜRÜNLER İÇİN SIFIRDAN TESİS KURULDU!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin teşvikleri ile kadınların bir araya gelerek kurdukları Yesemek Kadın Kooperatifi ile güneş enerjisinden yararlanarak kırmızı pul biber, biber ve domates salçası, kuru domates, üzüm pekmezi, koruk ekşisi gibi geleneksel ürünler üretecek tesisler yapıldı.

MOBİL UYGULAMA YAPILDI!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilen Kadın Dostu Kent Gaziantep mobil uygulaması sayesinde kadınların gördüğü sorunlar ile ilgili yetkili birimlerle doğrudan iletişime geçme imkanı sunuldu. Gaziantep’te yaşayan kadınların hem şehirdeki hem de belediye hizmetlerine yönelik güncel bilgilere ulaşmasını kolaylaştıran mobil uygulama, aynı zamanda Gaziantep’te yaşayan kadınların hem şehirdeki hem de belediye hizmetlerine yönelik güncel bilgilere ulaşmasını kolaylaştırarak etkinlikleri haber veriyor. Kadın Dostu Kent Gaziantep mobil uygulamasının gelecek döneminde ise kentteki firmalarla imzalanan indirimlerden uygulamayı kullanan kadınların haberdar olması hedefleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

"ŞİMDİ ECZACI OLDUM"

Röportajı sırasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen projeler hakkında konuşan Ebru Kaçar, lise eğitimi sonrası üniversite için hazırlanmak için GASMEK'te eğitim aldığını söyledi. Ebru Kaçar; "Etrafımda çok fazla GASMEK ile ilgili olumlu yorum duyuyordum. Ben de sınava hazırlanmak için tercihimi bu yönde kullandım. GASMEK’te aldığım eğitim sürecinde rehberlik hizmetinden çok mutlu kaldım. Hocamla iletişimim hala devam ediyor. Üniversitede bile ondan destek aldım. Bir yıl boyunca GASMEK ile üniversiteye hazırlandım. Şimdi eczacı oldum." dedi.

 KANSER ERKEN TEŞHİS VE EĞİTİM MERKEZİ KURULDU!

Kansere karşı mücadelede ilk adım olan erken tanı için şehirde yaşayan 15-69 yaş aralığında bulunan kadınların, tarama, teşhis ve gerekirse tedavi olanaklarını artırmaya yönelik merkezler kurmak ve mevcut kuruluşlarla iş birlikleri yapmak için büyükşehir bünyesinde Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) kuruldu. Bu sayede il merkezinde yer alan toplam 196 mahallede çalışma yapıldı.

45 GÜNDE BİR 12 LİTRE SÜT DAĞITILIYOR!

İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen Anneye Süt Bebeğe Can Projesi ile şehirde bulunan hamile kadınlara, hamilelik sürecinde önemli besinlerin başında gelen sütün temini için ayrıca gayret gösterildi.  Bu proje ile tam 123 bin 357 anne adayına toplamda 5 milyon 357 bin 892 litre süt dağıtıldı. Anneliğe hazırlık sürecinde beslenmelerine destek vermek amacıyla yürütülen projede Gaziantep’te üretilen sütler kullanılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

"HER ZAMAN ARKAMIZDA DESTEKÇİMİZ OLDU"

GASMEK ile eğitimin ardından özel bir işletme sahibi olan Zehra Aslanbaş, işletmesinde şef olarak çalıştığını dile getirdi. Röportajı sırasında Zehra Aslanbaş; "Yemek yapmayı, mutfakla uğraşmayı çok seviyordum. Bu manada GASMEK ile tanıştım. İlk olarak aşçılık çırağından başladım. Aşçılık çırağından, usta yardımcılığına, derken usta öğretici oldum. GASMEK’in bana sağladığı en iyi hizmetti. GastroANTEP ile uluslararası şeflerin bizi tanıma fırsatı oldu. Şu anda biz o şeflere ürünler gönderiyoruz. GASMEK olmasaydı böyle bir şey yapamazdım. Düşünün çok güzel eğitim veriliyor size. Büyükşehir Belediyesi bizim her zaman arkamızda destekçimiz oldu. Ben bu hizmetten faydalandım herkesin de faydalanacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

"KADIN OLMAYI KOLAYLAŞTIRAN BİR BAŞKANIMIZ VAR!"

Küçük bir proje yazarak başladıkları bu yolda Haşıl Restoranı'nı kurduklarını söyleyen  Doğal Antep Kadın Girişimi ve Üretim Kooperatifi Başkanı Tuğba Satıl Alkan ise röportajında "Ayda bir yaptığımız AVM'deki stantta Fatma Hanım bizi ziyarete geldi. Çok beğendi çalışmamızı. 'Burası sizin çalışmanız için artık olmaz' dedi. Gaziantep'te kadın olmayı kolaylaştıran bir başkanımız var. Ona sonsuz teşekkür ediyorum. Her konuda bizlerin yanında olduğu için kendimi diğer 80 ildeki kadınlardan daha şanslı hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0