16 yıl önce kurduğu şirketle şimdi 9 ülkeye yazılım ihraç ediyor!

1983 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun olarak kariyerine farklı teknoloji şirketlerinde proje ve bilgi işlem (bilgi teknolojileri) yöneticiliği yaparak devam eden 59 yaşındaki Nurcan Babalık, 16 yıl önce yaptığı girişimcilik projesi sayesinde şimdilerde 9 ülkeye yazılım ihracatı yapıyor.

Kocaeli'de yaşayan girişimci Nurcan Babalık, 2008 yılında kurduğu Nacsoft Yazılım şirketi ile Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde Türk mühendislerle çeşitli sektörlere yazılım üretip 9 ülkeye ihracat yapıyor.  Verdiği röportaj sırasında 3 çocuk annesi olarak profesyonel iş hayatında nasıl ilerlediğinden bahseden Nurcan Babalık, tüm süreci nasıl yönettiğini ilk kez anlattı. Nurcan Babalık, 5 ay önce ABD'nin New York kentinde teknoloji firmasını kurarak girişimcilik projelerini son hızla devam ettirdiğini söyledi. 

Girişimci Nurcan Babalık

Girişimci Nurcan Babalık

"KARARLIYSANIZ HER ŞEYİ AŞIYORSUNUZ"

Şirketinin sürdürdüğü çalışmaların yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde ve Kocaeli Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyet gösteren girişimci Nurcan Babalık, aynı süreç içerisinde Kocaeli Kadın Girişimciler İcra Kurulu başkanlığı görevinde olduğunu dile getirdi. Konuşması sırasında sektörde kadın olmanın güçlükleri bulunduğuna dikkat çeken Nurcan Babalık; "Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde hizmet veriyorum. Teknoloji alanında tek kadın şirket sahibiyim. Kararlıysanız ve yapmak istiyorsanız her şeyi aşıyorsunuz. Bu süreçte hem evde anne ve eş olmak hem de sahada aktif çalışabiliyor olmak, beni yordu ama bir taraftan da motive etti. Bugün geldiğim noktada hayatımdan memnunum." şeklinde konuştu.

Girişimci Nurcan Babalık ve ekibi

Girişimci Nurcan Babalık ve ekibi

"FİZİKİ OLARAK 9 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ"

Şu anda 30 yazılım mühendisiyle yurt içinde ve yurt dışında hizmet vermeye devam ettiklerini dile getiren Nurcan Babalık, var olan şirketlerin dijital dönüşümüne destek verdiklerini, iş süreçlerini yöneten 'workflow' uygulaması geliştirdiklerinden bahsetti. Nurcan Babalık; "Fiziki olarak 9 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ağırlıklı olarak Azerbaycan, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Güney Afrika gibi ülkelere yoğunluklu ihracat yapıyoruz. Orada yaptığımız iş süreçlerinin Türk mühendisleri hem bakımını hem geliştirmesini yapıyor hem de destek sağlıyor. New York'ta Nacsoft Technologies adında yeni bir şirket kurduk. Bu şirketimizin amacı da ABD'deki müşterilerimize yerinde destek vermek ve onların taleplerini yerinde karşılamak. Oradaki en büyük hedefimiz, burada üreten Türk mühendislerimizin ürünlerini ABD'de çok daha fazla müşteriye ulaştırmak." dedi.

Girişimci Nurcan Babalık

Girişimci Nurcan Babalık

"HEDEFİMİZ KADINLARIMIZA ROL MODEL OLMAK!"

Röportajı sırasında kısa ve uzun vadeli hedeflerine dikkat çeken Nurcan Babalık; "Uzun vadeli hedefimiz Orta Doğu'da Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türk cumhuriyetlerinde şirketlere destek verecek şubeler açmak, ABD'dekine benzer modellerle dünyanın dört bir yanında hizmet veren şirket olmak. Ayrıca hedefimiz kadınlarımıza rol model olmak ve aynı zamanda kadınlarımızın ekonomiye katılmaları için projeler üretmek. İstihdamın nitelikli hale gelmesi gerekiyorsa her konuda eğitim desteği sağlayarak onları sanayicilerle ve iş talepleriyle buluşturmayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu. 

Girişimci Nurcan Babalık

Girişimci Nurcan Babalık

GİRİŞİMCİLİK YARIŞMALARI DÜZENLİYORLAR!

Gerçekleştirilen çalışmalar ile birlikte özellikle kadınları girişimciliğe özendirmeye çalıştıklarından bahseden Nurcan Babalık, aynı zamanda geleceğe dair iyi temennilerini dile getirdi. Nurcan Babalık;  "Bunun için girişimcilik yarışmalarımız var. KOÜ'yle de bu tür konularda işbirliklerini artırmaya çalışıyoruz. Kadınlarımıza yılmamaları gerektiğini, vazgeçmemelerini, her türlü fırsatı değerlendirmelerini, eğitimli ve araştırıcı olmalarını, geleceğin dünyasında artık dijitalleşmenin yoğun olacağını düşünerek, gençlerimize, kızlarımıza geleceğin mesleklerine yönelmelerini tavsiye ediyorum. Yeşil mutabakat ve sürdürülebilirlik gelecek konularımız, kızlarımızın bu konulara eğilip girişimcilik hedeflerini tutturmalarını diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Aşk-ı Memnu'nun Beşir'i Baran Akbulut'un son hali ağızları açık bıraktırdı!

İLİŞKİLİ HABER

Aşk-ı Memnu'nun Beşir'i Baran Akbulut'un son hali ağızları açık bıraktırdı!
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 3

EMEKÇİ 1 ay önce

Nurcan Hanımın Başarıları daim olsun. Yurtdışına ihracat gerçekleştirebilecek yeni girişimcilere ülkemizin ihtiyacıvar. Çalışmaları ile bunu başarabilen girişimcilerimizi ve Nurcan Hanımı tebrik ediyoruz.

Zihin Anjiyosu 1 ay önce

Bugün 59 yaşında olan birinin 1983'de üniversiteden mezuniyeti söz konusu olamaz. Belki üniversiteye girişi 1983'dür. Dolayısı ile mezuniyeti 1987'dir. Küçük bir detay ama haberin doğru veriler içermesi gerektiği için ikaz ediyorum.

adam 1 ay önce

Ayrıca hedefimiz kadınlarımıza rol model olmak ve aynı zamanda kadınlarımızın ekonomiye katılmaları için projeler üretmek. Erkeklere neden rol model olmuyorsunuz? bakın erkelerin çoğu boş geziyor. iş yerleri çogunla kadın alıyor. erkekler üzerine çalışma yapın.