Adıyaman'da yaşayan 7 kadın bir araya gelerek, Badem Eli Kahta Kadın Kooperatifi'ni kurdular. Kooperatifte ürettikleri badem çeşitleri, yöresel ürün ve yöresel yemekleri tüm Türkiye'ye gönderiyorlar. Aile ekonomisine katkıda bulunan girişimci kadınlar aynı zamanda Adıyaman yöresel ürünlerini Türkiye'ye de tanıtıyorlar.
Adıyaman Kahta'da yaşayan kadın girişimcilerin kurduğu Badem Eli Kahta Kadın Kooperatifi; Türkiye'nin dört bir yanına yöresel ürünler ve yemek satışı yapıyor. 7 kadın girişimcinin beraber kurduğu kooperatif; çikolatalı, zencefilli, kakaolu badem dışında, badem ezmesi ve badem şekeri de üretiyor.
Kadın girişimciler, badem çeşitleri ve yöresel ürünler dışında günlük olarak çiğköfte, yaprak sarması, peynirli - çökelekli katma ve içli köfte gibi 4 çeşit yöresel yemek çıkarıyor. Adıyaman'ın yöresel ürünlerini tüm Türkiye'ye gönderen ve tanıtan girişimci kadınlar aynı zamanda ev ekonomisine de katkıda bulunuyor.
EKİBİMİZE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM
Kooperatif Başkanı Hacer Yıldırım, “7 bayan bir araya gelerek kooperatifimizi kurduk. Badem üzerine 14 çeşitlik bir badem üretimi oldu bizde. Bunun zerdeçallısı, kahvelisi, kakaolusu gibi buna benzer 14 çeşitli bir badem türünü çıkardık. Bunun yanı sıra yöresel ürünlerimiz var. Kurutmalıklar, domates ve biber salçası, pul biberi gibi yöresel ürünlerin de satışını yapıyoruz.
Türkiye'nin çeşitli illerine de gönderiyoruz. Aynı zamanda burada günlük 4 çeşit yöresel yemeklerimizden içli köfte, sarma, katma ve çiğ köfte çıkıyor. Ben bu kooperatifimizin kurulmasında emeği geçen tüm bayan arkadaşlarımıza, ekibimize yürekten teşekkür ediyorum” sözleriyle kooperatifi tanıtarak emeği geçen herkese teşekkür etti.
DEPREMDEN SONRA BÖLGEMİZ BÜYÜK EKONOMİK SIKINTI ÇEKTİ
Kooperatif üyesi Ayfer Aydın ise; "Depremden sonra bölgemiz ekonomik olarak çok büyük sıkıntılar çekti. Ben de bu anlamda ekonomik olarak aileme nasıl bir katkı sunarım diye düşündüm. 7 kadın, arkadaşlarımızla birlikte Badem Eli Kooperatifi'ni kurduk. Hem çalışıyor hem de aileme katkı sunuyorum." şeklinde konuştu.
BİR YORUM YAPIN 0