Cemal Reşit Rey'de anlamlı sezon açılışı

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu 2018-19 kültür sanat sezonunu Cemal Reşit Rey’den Seçkiler adlı konserle yarın açılacak.

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu yeni sezonu farklı ve anlamlı bir konser ile açmaya hazırlanıyor. Cemal Reşit Rey’den Seçkiler” başlıklı konserde Can Okan yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası sahne alacak.  Orkestraya; piyanoda Dr. Aydın Karlıbel ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistlerinden tenor Hüseyin Likos eşlik edecek. Likos konserde Cemal Reşit Rey’in “Mistik” adlı şiiri seslendirecek.  

Yurt dışında başarılı bir ödül kazanan ilk piyano eseri olan Kromatik taşıdığı tarihi önem ayrıca, 1932’de bestelenmiş olan Ulvi Cemal Erkin’in Konçertinosu bir yana bırakılırsa; ülkemizin, bestelenip yurtdışında seslendirilerek başarı kazanmış ilk piyano konçertosu olması.

4 Ekim'de açılacak olan konser salonunda 5 Ekim Emel Sayın "Arif Sami Toker Şarkıları", 6 Ekim CRR Türk Müziği Topluluğu “Rast Makamı”, 8 Ekim Muzaffer Ertürk "İstanbul ve Anadolu Türküleri", 9 Ekim  Mahsa Vahdat & Coşkun Karademir "Endless Path - Sonsuz Yol", 10 Ekim Ahmet Özhan "Sonbahar Şarkıları", 12 Ekim Ömer Faruk Tekbilek Ensemble "Love is my religion", 13 Ekim Neşet Ertaş Türküleri, 14 Ekim Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, 15 Ekim Endülüs'ten Anadolu'ya Sesler ve İzler, 16 Ekim Lisa Simone, 19 Ekim İBB Türk Sanat Müziği Topluluğu "Ah Güzel İstanbul", 22 Ekim Ezelden Gazele, 23 Ekim CRR Caz Orkestrası, 24 Ekim İpek Açar & Hakan Aysev "Yolu Sevgiden Geçen Şarkılar", 25 Ekim Sınır Ötesi Macarlar Konseri, 27 Ekim Lejla Jusić "Saraybosna'dan İstanbul'a Sevdalinka" ve 31 Ekim Erol Deran Müzik Topluluğu şeklinde konserler devam edecek.

Bergüzar Korel: '28 yaşında gibiyim'

İLİŞKİLİ HABER

Bergüzar Korel: '28 yaşında gibiyim'
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0