90'lı yıllarda anlaşılmıyordum, şimdi...

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, katıldığı bir söyleşide samimi açıklamada bulundu.

Komedyen Cem Yılmaz"Küçük Sohbetler" programına konuşmacı olarak katıldı.

Komedinin seyirciyle üretilen bir şey olduğunu belirten Cem Yılmaz, komedyen olmanın zorlukları hakkında şunları söyledi: "Komedide espriyi biz beraber üretiyoruz. Esprinin muhatabı olduğu zaman seyirci hiç zevk almıyor. Bu işin kuralı budur. Seyirci, şakanın kurbanı olmak istemiyor, irdelediğin şey olmak istemiyor; modelin olmak istiyor. Mesela, tema bağnazlıksa, bunu dinliyor ve diyor ki, 'Bu ben değilim, yanımdaki'. Hepimiz öleceğiz diyorum, 'Tamam ama bu ben değilim ki, kesin yanımdaki gidecek'. Komedyenin bu anlamda arkadaşı da az. Hayat daha pamuk ipliğine bağlı diğer mesleklere göre."

Gülmenin bir savunma meselesi olduğunu belirten Cem Yılmaz, ben her şeye gülmem diyen insanlar olduğunu, fakat vücudun bunu istemsiz yaptığını, bu tür beğenilerle kendimizi bir yere koymamızın çok acayip olduğunu söyledi. Nelere gülüyoruz sorusunun cevabını ararken aslında bir sürü sorunun da cevabını aradığımızı söyleyen Yılmaz, kendisi bu soruyu şöyle cevaplıyor: "Her şeye gülerim. Çünkü bu köklü bir tercih. Kökünde her şeye şüpheyle yaklaşmak ve her şeyi çok da ciddiye almamak var. Gülmeyi ertelemenin de bir vakit kaybı olduğunu düşünürüm" dedi.

90'larda sahneye çıkmaya başladığında anlaşılmadığını ve uzun yıllar sonra "usta komedyen" unvanıyla karşılandığını belirten Yılmaz, profesyonel komik olmamaya gayret ederek, 'ne satar'la ilgili fikirden olabildiğince uzak kalarak çalışmanın bir terbiye getirdiğini, başlarda bunun zorlu olduğunu söyledi. 

Sahneye ilk çıktığında kendisini küçük bir kitlenin izlediğini söyleyen Cem Yılmaz, hiçbir zaman o kitleye, 'Hey, işte seveceğiniz komedyen geldi' falan yapmadım, 50 kişi izliyordu beni zaten. Sonra kendi istekleriyle 100 oldular. Sonra 2 bin kişilik, 5 bin kişilik yerde sahneye çıkmamın sebebi bir revizyonla, bir dönüştürmeyle ilgili olmadı ki. Onlar arzu ettiler izlemeyi" dedi.

BİR YORUM YAPIN 4

Arif 7 yıl önce

Demekki memlekette şaklabanlar çoğalmış sayende ...

Toplam 2 beğeni

Ruhi 7 yıl önce

Siyasete karışan sanatçılardan bir adet daha...Ne kadar komik olursan ol Artık sana gülmeyeceğim

Toplam 6 beğeni

TALHA 7 yıl önce

siyasete bulaşmaycaktın,rengini belli ettin

Toplam 10 beğeni

hakan 7 yıl önce

hiç bir zaman anlaşılmadın ki şimdi anlaşılasın

Toplam 10 beğeni