RTÜK'ten 'Gülperi'ye büyük şok!

Show tvde yayınlanan çekimleri Gaziantep'te yapılan Gülperi dizisi, Gaziantep'in yanlış tanıtılması nedeniyle RTÜK'e şikayet açıldı. İşte, haberin detayları...

Ekranların yeni dizisi Gülperi reyting yaptığı şu sıralarda,çekimlerinin Gaziantep'te yapılan dizinin senaryosu Gaziantepliler tarafından büyük tepki topladı.

Dizinin başrollerinde, Nurgül Yeşilçay ve Timuçin Esenin olduğu dizinin Gaziantep'i ve Gaziantep'i rencide etmesi nedeniyle RTÜK'e şikayetler gitgide artıyor.

Gaziantepliler Kent Konseyi, şehrin tanıtımı için oldukça masraf yaptıklarını ancak bu dizinin olumsuz etki uyandırdığı için uğraşılarının boşa gittiğini ifade ettiler.

Dizi yayınlandığı ilk günden itibaren Gaziantep'te şikayet bombardımanına tutuldu. 

Gaziantep Kent Konseyi Yakın Tarihi Araştırma ve Kültürel Miras Çalışma Grubu Başkanı Prof.Dr.İbrahim Yakar ve konsey üyeleri, çekimleri devam etmekte olan dizinin insanları yanlış yönlendirdiğini ve Gaziantep'i yanlış betimlediğini ifade ediyorlar.

Dizinin yayından kaldırılması için ise sosyal medyada imza toplatılmaya başlandı.Yayınlanan haberlerde, köşe yazılarında ve yorumlarda ise şiddetle dizinin kaldırılması istendi.

Gaziantep Kent Konseyi Yakın Tarihi Araştırma ve Kültürel Miras Çalışma Grubu Üyesi İbrahim Ali Sinanoğlu: "Gaziantep adı zikredilmese bile ailenin oturduğu ev Antep evidir, gezilen çarşı Almacı Pazarı, çıkılan kale Gaziantep Kalesi'dir. Kısacası dizinin her karesinde Gaziantep vardır. Hiç kimse bilmese bile biz burasının Taşkıran kasabası değil Gaziantep olduğunu biliyoruz" diye ifade etti.

Yüz pürüzsüzleştiren maske nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Yüz pürüzsüzleştiren maske nasıl yapılır?
Johnny Depp'ten dayak skandalına yanıt geldi

İLİŞKİLİ HABER

Johnny Depp'ten dayak skandalına yanıt geldi
Güven Hokna'dan Neslihan Atagül açıklaması!

İLİŞKİLİ HABER

Güven Hokna'dan Neslihan Atagül açıklaması!
Burcu Esmersoy 14 bin TL'lik kiralık eve çıktı!

İLİŞKİLİ HABER

Burcu Esmersoy 14 bin TL'lik kiralık eve çıktı!
Alişan'dan sert yanıt!

İLİŞKİLİ HABER

Alişan'dan sert yanıt!

BİR YORUM YAPIN 8

Össlemm 5 yıl önce

Allahım bu nasıl ruhsuz tekdüze bi dizidir nurgül yeşilçay rolünün hakkını veremiyor.ne olmuş bu kadının oyunculuğuna böyle şoklardayım.sadece botoks meselesi değil bence bu sanki rolü zoraki oynatıyolarmış gibi bi hali var kadının çok yanlış bir oyuncu seçimi olmuş.çocuk karakterler bile daha inandırıcı dizide

Ege Tulga 5 yıl önce

Bir şehrin insanlarını rencide etmesi yanlış olduğu gibi oyuncu seçimi de yanlış..Nurgül Yeşilçay botoxları ile hiç bir karenin hakkını veremiyor.Aglarken gözlerinden sadece yaş akıyor, yüzünde hicbir üzüntü ifadesi olamiyor nımım sıfır, saçak saçak dolaşıyor sokaklarda..annelik yakışmadı, hiç inandırıcı değil..Daha olgun,oturaklı,saçı başı derli toplu,altında kot pantolon olmayan bir oyuncu tercihimizdir..

Mustafa 5 yıl önce

Bir bölüm seyrettim; ülke veya şehir hakkında kötü algı yaratma açısından çukur bir, bu dizi iki. muhtemelen bunlara benzer başka daha ne rezil diziler vardır. RTÜK SİZ NE İŞ YAPARSINIZ.?

Toplam 1 beğeni

NEYSE HALİN 5 yıl önce

Hani derler ya neyse halin çıksın falın. Ülkenin yaşantısı neyse filmleri de öyle oluyor. hayatımızdan kesitler. Ülke bir film seti mübarek. Al kamerayı akşama kadar çek sabaha kadar seyrettir. Haber kanallarını izleyin film izlemeye gerek kalmıyor zaten. Niçin gocunuyorsunuz yaşantımızın gerçeklerinden. .. Herkes aynada kendine iyi baksın sonra çevresiini eleştirsin !

Toplam 1 beğeni

Murat 5 yıl önce

Gaziantep bana uzak olsun da....

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun