Nilgün Belgün kimdir? Kaç yaşındadır, nerelidir?

Sanat Varsa Hayat Var projesiyle gündemde yer alan sanatçı Nilgün Belgün, yaptığı açıklamayla da sosyal medyanın gündemine yerleşti. Peki Nilgün Belgün kimdir? Belgün'ü hangi projelerinden tanıyoruz. İşte Nilgün Belgün'ün hayatı.

Sanat Varsa Hayat Var projesiyle gündemdeki yerini koruyan sanatçı Nilgün Belgün, bugün gelen bazı tepkiler neticesinde yaptığı açıklamayla sosyal medyanın gündemine yerleşti. Peki Nilgün Belgün kimdir? Bizler Nilgün Belgün'ü nereden tanıyoruz? İşte Nilgün Belgün'ün hayatı!

NİLGÜN BELGÜN KİMDİR?

Nilgün Belgün

Nilgün Belgün

18 Mart 1953 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Çocukluğu Büyükada'da geçti. Özel Şişli Lisesi'nde okudu. İstanbul Belediye Konservatuarı Şan ve Tiyatro Bölümünden mezun oldu. 1973 yılında Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda 'Haneler' oyunuyla profesyonelleşti. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu,Levent Kırca Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul, Gencay Gürün gibi topluluklarda çalışmalarını sürdürdü.

Birçok sinema filmi ve dizi filmlerde rol aldı. 1990 yılında "Bir Başka Gece" adlı televizyon programında yayınlanan "Darbukatör Bayram" skecinde canlandırdığı "Gülpembe" rolüyle kısa sürede şöhreti elde etti.

Çoğunlukla Yabancı Damat ve Akasya Durağı dizilerinde canlandırdığı Rum kadın karakterleriyle akıllarda yer etti. 1993 yılında Milliyet Gazetesi yılın en iyi TV - Komedi Kadın Oyuncusu ödülünü aldı. 3 yıl boyunca, Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği ile birlikte tüm Türkiye genelinde "Kadını Bilinçlendirme" kampanyasında çalışmalar yaptı. 

Tiyatro İstanbul'da oynadığı "Tepetaklak" oyunuyla yılın en iyi komedi kadın oyuncusu olarak 8 tane ödül sahibi oldu. 4 kez evlenen Nilgün Belgün'ün Oylum ve Merve adında iki kız çocuğu vardır.

Nilgün Belgün Cumhurbaşkanlığı için hazırlanan videoya yapılan eleştirilere sert yanıt verdi

İLİŞKİLİ HABER

Nilgün Belgün Cumhurbaşkanlığı için hazırlanan videoya yapılan eleştirilere sert yanıt verdi

BİR YORUM YAPIN 0