ABD'li şarkıcı Della Miles'tan Ayasofya'nın ibadete açılmasına destek geldi

Dünyaca ünlü Amerikalı şarkıcı Della Miles, 24 Temmuz'da İzmirli hayranları bir araya geldi. Miles, Ayasofya Camisi'nin 86 yıl sonra ibadete açılmasının, müslüman alemi için önemli olduğunu belirtip, emeği geçenlere teşekkür etti.

Michael Jackson ve Whitney Houston ile yıllarca aynı sahneyi paylaşan ABD'li dünyaca ünlü usta vokalist Della Miles, sahne almak için geldiği İzmir'in Çeşme ilçesindeki Ilıca Halk Plajı'nda yürüyüş yaptı. Plajda hayranlarının ilgisi ile karşılaşan Miles, hayranlarını kırmayıp, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Miles, Ayasofya'nın ibadete açılmasının harika bir şey olduğunu söyledi.

Türkiye aşığı olduğunu her fırsatta dile getiren ve 2 yıl önce müslüman olan, geçen eylül ayında da Konya'daki Şeb-i Arus törenlerinde ilahi okuyan Della Miles, Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Zorlu bir mücadeleden sonra, 86 yıl sonra Ayasofya'nın ibadete açılmasında emeği geçenleri kutladığını belirterek, "İbadete açılmasını ardından Ayasofya'da cuma namazı kılındı. Cuma günü müslümanlar için önemli. Ayasofya'nın ibadete açılması harika bir şey" dedi.

TÜRK ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL PROJE

Uzun yıllar müzik dünyasında Michael Jackson'ın vokalisti olarak tanınan Della Miles,  koronavirüs salgını nedeniyle Dubai'deki evinde kalırken, Türk çocukları için hayata geçirmeyi düşündüğü “Çocuk Kulübü” projesini duyurdu.

Projesi kapsamında sosyal meyda hesapları “dellamilesofficial” ve “Della Miles Official” adreslerinden 3-10 yaş arasındaki çocuklara İngilizce öğretecek olan Miles, "Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de eğitime ara verildi. Tüm çocuklar, değerli zamanlarını evlerin içerisinde geçirmek zorunda. Bu nedenle 3 ile 10 yaş arasındaki tüm çocuklara bir sürpriz hazırladım. Haydi çocuklarımıza hep beraber evlerimizde kalmak zorunda olduğumuz bu günlerde, İngilizce alfabe ve İngilizce şarkılar öğretelim. Şimdi tüm ebeveynler bu belirttiğim günlerde ve saatlerde çocuklarımızı benimle bir araya getirsinler" diyerek, çağrıda bulundu.

KAMPANYAYA DESTEK VERDİ!

ABD'li ünlü sanatçı Della Miles, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yardıma muhtaç aileler için başlattığı "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına destek verdi. Kampanya hakkında konuşan Miles, "'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyası, işine ara vermesi gereken insanları destekleyen harika bir organizasyon. Bu zor süreçte ülke olarak birlik olmanızı alkışlıyorum. Bu kampanyayı sonuna kadar da her fırsatta destekliyorum" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'Yİ ÖVDÜ YAĞDIRDI

Türkiye'yi huzurlu, barışçıl ve yardımsever bir ülke olarak tanımlayan Miles, Türkiye'nin harika bir ülke olduğunu da belirtti. Sözlerini Türk halkına mesaj vererek sonlandıran sanatçı, "Evde kal Türkiye" dedi.

KAMPANYAYA DESTEK VERDİ!

Michael Jackson ve Whitney Houston ile birlikte uzun yıllar aynı sahneyi paylaşan soul rock müzik sanatçısı Della Miles,Başkan Erdoğan'ın başlattığı 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına destek verdi. Türkiye'de olduğu sürelerde Muğla'nın Dalyan ilçesindeki evinde yaşayan Miles, yurt dışından online EFT yoluyla bağış yaptı. Miles, sosyal medya hesabından bir de mesaj göndererek, "Şu an Türkiye dışındayım, ancak kalbim sizlerle. Beni kendi insanınız gibi görüp içinize aldınız. Bu yaptığım sizin güzel yüreğinizin yanında hiçbir şey ama benim de katkım olsun istedim. Biz Bize Yeteriz Türkiyem, sizi seviyorum, herkesin az ya da çok bu kampanyaya katıda bulunmasını arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM ETMİŞTİ!

Della Miles, Şubat ayı sonuna kadar ülkesi ABD ve Avrupa'da konser turnesinde olduğunu belirtip, "Mart ayından itibaren çok çok özlediğim Türkiye'ye döneceğim. O tarihten itibaren depremzedeler yararına düzenlenecek bir etkinlikte seve seve sahne almaya hazırım. Türk halkı beni bağrına bastı, kız kardeşleri, ablaları ve evlatları olarak gördüler. Ben de yaşanan depremden sonra onlar için elimden geleni yapmayı kendime bir borç bildim. Onun için yaraları sarmak adına sanatımla ve yüreğimle Türk halkının yanında olacağım" diye konuştu.

SAHNE ÜCRETLERİ TL'YE ÇEVİRDİ

Türkiye ile ilgili davetkar açıklamalar yapan Miles, aldığı bu kararla "Kendi adına elini taşın altına sokmaya" karar verdiğini dile getirdi. Bir yandan Avrupa'nın en önemli konser salonlarında on binlerce kişiyi ağırlayan bir yandan da hayranı olduğu Türkiye adına gönüllü turizm elçiliği görevini üstlenen Miles, konser hak ediş ve ücretlerini Türk Lirası olarak alma kararının Türkiye'deki sanatçılar tarafından da kabul görmesi ve uygulanması gerektiğini savundu.

della miles

della miles

Miles şöyle açıklamasını şöyle yaptı:

"Hep birlikte zirveden birer kar top yuvarlayabilirsek bu bir süre sonra önüne geçilemez bir çığa dönüşebilir. Türkiye'nin en önemli değerlerinden birine, Türk Lirası'na hak ettiği değer ve saygınlığı kazandırmak adına bizler de kararlı bir duruş sergilemeliyiz."

En çok sevilen ve yaz ruhunu en iyi yaşatan 5 yaz filmi!

İLİŞKİLİ HABER

En çok sevilen ve yaz ruhunu en iyi yaşatan 5 yaz filmi!
Hekimoğlu dizisinde Belçim Bilgin, Selin Kurt karakteri ile dengeleri tamamen değiştirecek!

İLİŞKİLİ HABER

Hekimoğlu dizisinde Belçim Bilgin, Selin Kurt karakteri ile dengeleri tamamen değiştirecek!
Usta sanatçı Hümeyra Akbay 'Artık setleri kaldıracak gücüm yok'

İLİŞKİLİ HABER

Usta sanatçı Hümeyra Akbay 'Artık setleri kaldıracak gücüm yok'
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 81

reco 4 yıl önce

chpliler bu kadına dusman olur artik.

Toplam 8 beğeni

Hamdi 4 yıl önce

Allah kendisinden razi olsun. Ne guzel, Musluman olmus, Islam din'imizi ogreniyor ve hemen Turkiyeye destek oluyor. Tekrar Allah razi olsun Mukemmel bir sey.

Toplam 13 beğeni

Deli Dumrul 5 yıl önce

Kendini bitirdi.

Ahmet 4 yıl önce

Bu Dünya için belki ama ahireti herkesin düşünmesi gerekli. 14 gün sonra kimin hasta olup öleceğini kim bilebilir Allah'tan başka.

afafe 5 yıl önce

Birde ordan yürü bakalım, belki tutar.

Yunus 5 yıl önce

Müslüman birlikteliği zoruna mı gitti?

Fatih 5 yıl önce

Türk değil ama müslümanlık bunu gerektiriyor, bir binanın tuğlaları gibi, Türk ve müslüman görünümlü sanatçılarımıza duyurulur

Toplam 22 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun