Savcılığın Ahmet Kural itirazına Sıla'nın avukatından karşı adım!

Oyuncu Ahmet Kural ve şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun davası 2. duruşması bugün görüldü. Ahmet Kural 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ahmet Kural ve Sıla Gençoğlu'nun kamuoyunun gündemine yerleşen davasının 2. duruşması 22 Nisan'da görülmüştü. Ahmet Kural'ın  "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı davada Kural, 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Çok sayıda izleyicinin de hazır bulunduğu duruşmada söz alan Ahmet Kural ve avukatı, keşif ve bazı tanıkların dinlenilmesi talebinde bulunmuştu. Sonrasında Kural da "Masumum beraatimi istiyorum. İkimize de uyuşturucu testi yapılsın." demişti. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanık Kural'a "tehdit" suçundan 7 ay 15 gün, "basit yaralama" suçundan 5 ay, "hakaret" suçundan da 4 ay 5 gün olmak üzere toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası vermişti.

AHMET KURAL'IN MAHKEMEDEKİ SON SÖZÜ

Kural'ın avukatları da "Son sözünü soramazsınız. CMK 216 buna manidir. Sormak isterseniz kürsü sizindir" demişti. Kural, "Bana attıkları uyuşturucu kullanıyor iftirasına yönelik ona ve bana test yapılsın. Ben kimseyi darp etmedim, hakaret etmedim. Masumum, beraatimi istiyorum" ifadelerini kullanmıştı. Kural'a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verilmişti.

sıla

sıla

SILA'DAN İLK AÇIKLAMA

"Öncelikle mutluyum. Türk adaletine çok ama çok teşekkür ediyorum. Bu pozisyona düşmüş ve düşebilecek bütün kadınlar için güven verici. Çok zor ve travmatik bir dönemdi benim için. Türlü iftiralara uğradım. Bunların karşısında ne kadar kuvvetli de olsanız çok kolay bir şey değil aslında sağlam kalmak. Bugün adalet beni yüreklendirdi. Susmak iyi fikir değil. Belki birilerinin hayatını kurtarabilirsiniz. Herkese biraz cesur ve yürekli olmayı tavsiye ediyorum. Ben yargının çok adil olduğu kanaatindeyim."

sıla gencoğlu

sıla gencoğlu

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN İTİRAZ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan dün bir itiraz geldi. Savcılık, Ahmet Kural'a, Sıla Gençoğlu'na karşı "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarını işlediği iddiasıyla ertelemeli olarak verieln 1 yıl 4 ay 20 günlük hapis cezasının, 11 ay 20 günlük kısmına itiraz etti. Savcılık, kararın bilirkişi raporu dikkate alınmadan verildiği gerekçesiyle kaldırılmasını talep etti.

SILA'NIN AVUKATINDAN SAVCILIĞA İTİRAZ

Öte yandan Sıla'nın avukatından itiraz geldi. Savcılığa itirazda bulunan avukatın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın istinaf talebi sadece, hakaret ve tehdit suçlarına ilişkindir. Bahse konu istinaf dilekçesinde yerel mahkeme kararının "tehdit" ve "hakaret" suçları yönünden eksik inceleme nedeniyle kaldırılması talep edilmektedir. Bu yalnızca itiraz mahiyetinde bir talep olup, bahse konu itiraz, mahkeme kararının kaldırıldığı anlamına gelmemektedir. Yine bu yönde algıyı değiştirmeye yönelik manipülatif çabaların olduğunu üzülerek müşahede ediyoruz. Tekraren belirtmek gerekir ki, savcılığın bu itirazı sadece ve sadece "tehdit" ve "hakaret" suçlarına ilişkindir. Kasten yaralama suçuna ilişkin bir itiraz söz konusu değildir. Müvekkil Sıla Gençoğlu'nun sanık tarafından kasten yaralandığından bahisle hakkında verilen cezaya ilişkin savcılıkça bir itirazda bulunulmamış; bu hususta mahkeme kararının isabetli olduğu tespit edilmiştir. Yalnızca "hakaret" ve "tehdit" suçu bakımından olay sırasında yan evde bulunan tanığın tehdit ve hakarete ilişkin fiilleri duyup duyamayacağının tespiti açısından, dosyaya karşı tarafça sunulan bilimsel görüş de dikkate alınarak bu hususta bilirkişi incelemesi yapılması gerektiğini belirtilmiştir."

NE OLMUŞTU?

Sıla Gençoğlu, oyuncu Ahmet Kural hakkında 29 Ekim 2018 tarihinde savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmuştu. Gençoğlu, Kural’ın kendisini Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ettiğini öne sürmüştü. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamamasından dolayı İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kural hakkında "Hakaret", "Tehdit", "Basit yaralama" suçlarından dolayı 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadarlık bir süreyle hapsi istemiyle dava açılmıştı. İddianamede yer alan bilgilere göre sanık sıfatındaki Ahmet Kural dışında 5 tanığın da ifadelerine yer verilmişti. Sıla'ya ait olan doktor raporunun, İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünce incelendiği ve yaralanma olduğu anlaşıldığı iddianamede yer almıştı.

Tamer Karadağlı'dan şaşırtan Çocuklar Duymasın itirafı!

İLİŞKİLİ HABER

Tamer Karadağlı'dan şaşırtan Çocuklar Duymasın itirafı!
Orhan Gencebay'ın oğlu Gökhan Gencebay bıçaklı saldırıya uğradı

İLİŞKİLİ HABER

Orhan Gencebay'ın oğlu Gökhan Gencebay bıçaklı saldırıya uğradı
Aslıhan Doğan formunun sırrı açıkladı!

İLİŞKİLİ HABER

Aslıhan Doğan formunun sırrı açıkladı!
Yeni şarkısıyla yüzü gülmüştü! Ünlü şarkıcı Hadise acillik oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Yeni şarkısıyla yüzü gülmüştü! Ünlü şarkıcı Hadise acillik oldu!

BİR YORUM YAPIN 16

Aliy 4 yıl önce

Kadının avukatı epeyce bir ünlü ne de olsa...

uCube 4 yıl önce

16 ay 20 gün hapis cezası he? Hemde üç ayrı suçtan? Sıla hanımcık eğer ki para yedirmedi ise bende bir şey bilmiyorum. ; )) Kimse kusura bakmasın, uyuşturucu demişler, kimin uyuşturucu kullandığı gözler önünde belli oluyor zaten yapmayın arkadaş. Kadın'dır suçu yoktur, hemen erkeğe yüklenelim nedir? Açık vede Net para yedirmiştir... Sıla!!!

çorumlu 4 yıl önce

benim beş yılda sonuçlanmayan mahkeme ünlülerin ki beş ayda sonuçlanıyo

detay 4 yıl önce

ülke olarak çok merak ediyorduk acaba ne olur davanın sonucu diye

MALATYA44 4 yıl önce

Adalete bak hey yavrum hey

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun