Orhan Kural Cem Yılmaz'a açtığı davayı kaybetti: Hep ünlüler kazanıyor

Ünlü yazar Orhan Kural’ın komedyen Cem Yılmaz'a açtığı davayı kaybedince üzgünlüğünü eleştirisel açıklamalarıyla sosyal medya aracılığı ile dile getirdi.

Orhan Kural, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarını hedef alarak kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla komedyen Cem Yılmaz’a açtığı dava ile gündemdeydi. Ancak davayı kaybetmesi üzerine Orhan Kural, sosyal medyada ünlülerin her zaman kazanmasıyla alakalı veryansında bulundu. İşte, Kural'ın kaybettiği davanın ardından sarf ettiği sözleri...

Her zaman ünlüler kazandığından şikayetçi olan Kural,"Benim amacım gençleri korumaktır. Tütün sektörü, sigara, bağımlılık, kötü alışkanlıklar konusunda davalı Cem Yılmaz’ın kötü örnek olduğunu düşünüyorum. Bu hususu defalarca dile getirdim. Davalının filmlerinde ve diğer sahne gösterilerinde çokça tütün ürünleri kullanması gençlerimize kötü örnek olmaktadır. Bu duruma karşı cephe aldım ve bundan dolayı hem davalı tarafından hem de başka kimseler tarafından sözlü ve farklı saldırılara uğradım. Başıma gelmedik şey kalmadı. Davanın kabulünü istiyorum. Aksi bir karar verilmesi halinde davalı gibi birçok sahne önünde bulunan sanatçının, davalının eylemlerine benzer eylemler gerçekleştirmesinin önü açılacaktır. Bu da gençlere kötü örnek olacaktır" şeklinde konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Prof. Dr. Orhan Kural, asliye ceza mahkemesine Cem Yılmaz hakkında bir dilekçe sunmuştu. Dilekçede yer alanlara göre; Cem Yılmaz'ın İngiltere'de, 2019 yılı Mart ayında sahnelenen gösterisine, 18 yaş sınırı getirilmesine değinmiş; "İngiltere bu kişinin gençlik için nasıl tehlikeli olduğunu bizden önce anladı, bravo. Yıllardır anlamaya çalışıyorum." yorumunda bulunmuştu. Bu yorum üzerine Yılmaz, "Orhan Kural Bey sizi sizin yönteminizle taciz etmek istemiyorum. Ama artık benimle ilgili bir terapi görmenizin zamanı geldiğini düşünüyorum." demişti.

Dilekçede yer alan ifadeye göre; Cem Yılmaz'ın sosyal medya hesabından paylaştığı bu ifade, Orhan Kural'ı alay konusu haline getirdi. Bu sebeple, mahkemeden Cem Yılmaz'ın tazminat olarak 10 bin lira ödemesi talep edilmişti.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN MAGAZİN HABERLERİ

Gizem Hatipoğlu'nun kızı Lila midilliye bindi!

İLİŞKİLİ HABER

Gizem Hatipoğlu'nun kızı Lila midilliye bindi!

BİR YORUM YAPIN 12

zalım han 4 yıl önce

ya orhan hoca, koskoca profesörsün bilmem kaç ülkenin fahri büyükelçisisin. ne işin var seviyesizlerle muhatap oluyorsun? Velev ki on bin tl tazminat kazandın hayır yaptın bu mahlukları yolundan mı döndürebileceksin? Boş işlerle uğraşma insanlara gezmeyi görmeyi öğrenmeyi sevdirecek işler yap.

vatandaş 4 yıl önce

bu cem yılmaz denen adamda hiç bir numara yok.kendi konuştuğuna kendi gülen adam. birileride ne konuşsa gülüyor. adam ünlü olmuşya bir kere. boş teneke. birileri bunu popüler kılıyor.

Toplam 1 beğeni

ABDO 4 yıl önce

Türkiyenin işe yaramazları cem yılmaz ve ekibi

Toplam 7 beğeni

hakkı hoca 4 yıl önce

amaç ünlülerden para devşirmek.

Toplam 3 beğeni

vatan 4 yıl önce

Alkollü araç kullanırsan ve kaza yaparsan sigorta masrafları karşılamıyor, sigara ve uyuşturucu kullananlarında sağlık giderleri karşılanmasın ? Al sana top yekün savaş.

Toplam 15 beğeni

Şaşkın 4 yıl önce

İnsanların sağlık, eğitim, iaşe, barınma gibi giderleri her durumda devlet tarafından korunmalı ve karşılanmalı!!! Sen bu zihniyetle bende para var fakirler ölsün de dersin.

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun