Peter Murphy'den Türk sağlık sistemine büyük övgü!

Rock grubu Bauhaus ile dünya turnesinde olan Peter Murphy'den Türkiye'deki tedavi olduğu hastane ve sağlık çalışanları için övgü dolu sözler söyledi.

Konser sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve kalbine stent takılan İngiliz müzisyen Peter Murphy sağlık durumu ile ilgili gelişmeler dünya medyasında geniş yankı uyandırmıştı. Usta sanatçı dün sosyal medyada paylaştığı mesajında yeni bir rahatsızlık geçirdiğini açıkladı.

Ünlü müzisyen ekip arkadaşlarının da ısrarı üzerine New York'ta bir acil servis kliniğinde gittiğini, kalbinin ve ciğerlerinin kontrol edildiğini ayrıca ateşinin ölçüldüğünü aktardı.

Bir süre bekledikten sonra doktorun yanına geldiğini, kendisine uyumasını kolaylaştırması için Xanax reçete ettiğini anlatan ünlü sanatçı, klinikten ayrılırken yetkililere "Teşekkür ederim, borcum ne kadar?" sorusunu yönelttikten sonra "2000 dolar" yanıtı alması ile şok geçirdiğini açıkladı.

Bu konuda şaşkınlığını gizleyemeyen Peter Murphy, yaşadığı bu acı tecrübenin ardından Türkiye'ye döndüğünü ifade etti. Türkiye'de tekrar doktora gittiğini ve boğazını Türkiye'nin en saygın kulak, burun, boğaz doktorlarından birisine muayene ettirdiğini dile getiren Peter Murphy sözlerine şöyle devam etti;

"Muayene oldum, tavsiye ve reçete aldım, her şey yolundaydı. Buradaki espri ve önemli nokta ise şu; doktor beni pek de tanımıyordu, ama bana çok arkadaşça yaklaştı ve benden muayene ücreti almadı (ve bu çok Türklere özgü bir davranış)... Ona ödemeye çalıştığım muayene ücretini almamak tamamen onun kendi tercihiydi. Ve sıfır dolarla oradan çıktım. Türkiye'de bir kutu Xanax da 10 dolar. "

Bu sözlerinin ardından acı şekilde tecrübe ettiği Amerikan sağlık sistemine sert eleştiriler yönelten Murphy mesajını şu sözlerle sonlandırdı; "İnsanlar bunu nasıl karşılayacak?"

İngiliz şarkıcı Adele verdiği kilolarla dünya gündeminde!

İLİŞKİLİ HABER

İngiliz şarkıcı Adele verdiği kilolarla dünya gündeminde!
4. sınıf öğrencisi Elanur Akıncı, matematikte dünya 1.’si oldu! Elanur Akıncı hangi okulda?

İLİŞKİLİ HABER

4. sınıf öğrencisi Elanur Akıncı, matematikte dünya 1.’si oldu! Elanur Akıncı hangi okulda?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0