4. sınıf öğrencisi Elanur Akıncı, matematikte dünya 1.’si oldu! Elanur Akıncı hangi okulda?

İzmir Kemalpaşa’da ilkokul 4. Sınıf öğrencisi olan 10 yaşındaki Elanur Akıncı, İngilizce olarak düzenlenen Caribou Matematik yarışmasında dünya birincisi oldu.

Teşvik üzerine katıldığı Bilim Sanat Merkezi Sınavı'ndan başarılı ile geçen Elanur Akıncı, Bornova ilçesinde bulunan Şehit Fatih Satır Bilim Sanat Merkezinde eğitim görmeye başladı. Hem Kemalpaşa Merkez Atatürk İlkokulunda hem de Bornova Şehit Fatih Satır Bilim Sanat Merkezinde başarılarıyla kendinden söz ettiren Elanur, girdiği ulusal ve uluslararası yarışmalarda da başarılı dereceler elde etti. İngilizceye de hakim olan Elanur, son olarak dünya çapında internet üzerinden İngilizce olarak düzenlenen Caribou Matematik Yarışmasında 7 bin 328 kişiyi geride bırakarak birincilik kazandı.

Elanur Akıncı, bu başarısının üzerine İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ödüllendirilmek üzere çağrıldı.İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ömer Yahşi, “Dezavantajlı bir bölgeden ailenin ilgilenmesi ve öğretmenlerinin katkısıyla birlikte dünya birinciliğinin rahatlıkla çıkabildiğini örneğini görüyoruz. Öğrencimizin gayretiyle ve planlı çalışması sonucunda bu başarının gelebildiğini gördük. Aile düzeniyle, okul ve öğretmeninin desteğiyle güzel bir başarıyı Türkiye’ye yaşattığı için Elanur’a yürekten teşekkür ediyorum. Ailesini ve öğretmenini de yürekten kutluyorum” dedi.

Elanur, kendisinin icat ettiği bir harf kodlama biçimiyle günlüğüne yazılar yazıyor. Günlüğünü kendi oluşturduğu alfabeyle kaleme alan Elanur, aynı zamanda tasarladığı projeleri de kağıda dökerek gerekli çizimleri gerçekleştirdiğini söyledi. Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektirilirken, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Elanur’u çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

ANNESİ KONUŞTU

Elanur’un ev hanımı olan annesi Kezban Akıncı ise kızının küçüklüğünden itibaren disiplinli, matematiğe düşkün bir çocuk olduğunu söyleyerek, “İlkokula başlayınca Gülsüm Öğretmenimiz bizimle irtibata geçti. Elanur ile ilgili tespitlerini ve neler yapmamız gerektiğini anlattı. Sağ olsun onun ve okul idaremizin de yönlendirmesiyle Elanur’un bugünkü başarıları ortaya çıktı. Kızımı ve ona rehberlik eden öğretmenlerimizi canı gönülden kutluyorum. Bir anne olarak bana bu güzel duyguları yaşattılar, hepsine minnettarım” ifadelerini kullandı.

Vedat Mılor'den Canan Karatay'ın sözüne ilginç gönderme!

İLİŞKİLİ HABER

Vedat Mılor'den Canan Karatay'ın sözüne ilginç gönderme!
Peter Murphy'den Türk sağlık sistemine büyük övgü!

İLİŞKİLİ HABER

Peter Murphy'den Türk sağlık sistemine büyük övgü!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 21

gökhan 4 yıl önce

böyle istidatlar değerlendirilerek istediği bir alanda yetişmeli.örneğin tıp istiyorsa ortaokuldan itibaren sağlık eğitimi almalı.sağlık meslek değil ,enderun mektebi tarzı okullar kurulmalı.fen bilimleri matematik yanı sıra meslleki eğitim verilmeli.üniversite değil çekirdekten meslek eğitimi başlamalı.maşallah kızımıza.

Toplam 1 beğeni

ahiretvar 4 yıl önce

dünya hayati ortalama 80 sene olursa ebedi olan ahiret hayati kac yil eder ahireti unutup dünya hayatina dalanlar cennette hak cehennem de hak hesabinizi ona göre yapin

Yurtsever 4 yıl önce

Maşallah Allah daha çok zihin açıklığı versin.İnşallah ileride ülkemize yararlı ve hayırlı işler yapar.

Toplam 1 beğeni

Kezo 4 yıl önce

Ay maşaallah kızımıza

can 4 yıl önce

işte duyarli anne baba ve duyarlı öğretmen ilişkisi gayreti dünya birinciliğini getirebiliyor keşke her aile her anne duyarlı planlı çocuk yetişrtirebilse daha iyiolur

Toplam 4 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun