Emine Erdoğan Hint sinemasının ünlü aktörü Aamir Khan'ı ağırladı!

Bollywood yıldızı Aamir Khan, Hindistan'da başlanılan film çekimlerinin devamı için Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ünlü aktör Aamir Khan'ın ziyaretini kabul etti.

Hint sinemasının dünyaca ünlü aktörü Aamir Khan, yeni filmi için Türkiye'ye inceleme yapmaya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, film çekimi için Türkiye'yi ziyaret eden ünlü aktör, yapımcı ve yönetmen Aamir Khan'ın görüşme talebi üzerine, kendisiyle Huber Köşkü'nde bir araya gelerek, yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi aldı.

Görüşmede Khan, Emine Erdoğan’ın çok önemli sosyal projeleri yürüttüğünü ve insani yardım çalışmalarını takip ettiğini söyledi. Emine Erdoğan da, Khan’ın filmlerinde sosyal sorunları cesurca ele alış biçiminden dolayı tebrik etti. Görüşmede Aamir Khan, bağımlılık ve diğer sosyal sorumluluk üzerine yürüttüğü çalışmaları paylaştı.

Ünlü aktör Khan, eşiyle birlikte Hindistan’da yağmur almayan yerlere su götürebilmek için kurdukları Su vakfı hakkında bilgi verdi. Eşinin Türkiye’de kısa bir süre yaşadığını ve Türk halkıyla hızlıca kaynaştığını belirten Khan, iki toplumun çok fazla benzer özellikleri olduğunu söyledi. Khan, sinema alanına Müslüman olan annesinin etkisiyle yönelme hikayesini anlattı.

Görüşmede ayrıca Hindistan ve Türk toplumundaki aile yapısının ortak noktalarına ve her iki toplumun kullandığı dillerdeki kelime köklerinin benzerliklerine değinildi. Hindistan ve Türkiye’nin yemek kültürü ve el sanatlarına ilişkin zengin tarihi dokusu da sohbetin konuları arasında yer buldu.

Khan, Hindistan’da, Covid-19 nedeniyle çekimleri yarıda kalan son filmi 'Laal Singh Chattha’nın', kalan bölümlerini Türkiye’de tamamlayacağını belirterek, çekimler başladığında Emine Erdoğan’ı da film setine davet etti.

Film yapımcısı ve oyuncu Aamir Khan, Niğde'de Çamardı ilçesinde Demirkazık Dağı ve çevresinde yeni filmini çekmek için keşif yaptı. Etrafa baktıktan sonra Adana'ya geçen ünlü oyuncu burada mangal başına geçti.  yarım kalan filminin kalan bölümünü tamamlamak için Türkiye’yi seçen ve incelemelerde bulunmak için önce Niğde sonra da Adana'ya gelen Hintli oyuncu, kebap keyfi yaptı.

Adana Kebap ve ciğer kebabını Aamir Khan’ın çok beğendiğini söyleyen Gemicioğlu, “Lezzetli buldu, çok beğendi. Kendisinden rica ettim ve mangal başına geçtik. Pişirme tekniğini gösterdim. Bir daha geleceğini söyledi. Birlikte şiş çevirdik. Adana'mız dünyaca tanınacak. Buna ihtiyacımız var. Bütün kurumların attıkları adımlar ve çalışmalar bizi dünyaya tanıtacaktır. Adana halkı ve esnafı misafirperverdir. Adana için elimden geleni yaptım” ifadelerini kullandı.

Ekibiyle birlikte kebapçıların yoğun olduğu tarihi Kazancılar Çarşısı'na gelen ünlü yönetmen, burada, uzun yıllardır kebapçılık yapan Mehmet Gemicioğlu’nun dükkanında mangalın başına geçip Adana ve ciğer kebabı pişirip yedi. Ünlü oyuncu, hayranlarının yoğun ilgisiyle de karşılaştı. Kebabı çok beğendiği öğrenilen Khan’ın korona virüs tehlikesinin geçtikten sonra tekrardan çarşıya gelip kebap yiyeceği de öğrenildi.

BÖRK ŞAPKASI HEDİYE EDİLDİ

15 Temmuz şehidi, kahraman Ömer Halisdemir'in erkek kardeşi Soner Halisdemir Diriliş Ertuğrul dizisinde kullanılan deri börk şapkasını Aamir Khan'a hediye etti. 

diriliş ertuğrul da yer alan şapka

diriliş ertuğrul da yer alan şapka

Yeni filminin çekimlerini tamamlamak için Niğde'ye gelen Aamir Khan, büyük bir sevgiyle karşılaştı. Niğde'nin Çamardı ilçesinde çekimleri başlayan filmin setine Khan'ın hayranları akın etti. Büyük bir ilgiyle karşılaşan ve oldukça şaşıran aktör, selfie isteklerini kırmayarak bol bol fotoğraf çekildi. Gösterilen yoğun ilgi hakkında konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 'Bu filmin çekimi sırasında gerekli desteği göstereceğiz, her türlü yardımı yapacağız. Daha önce ilimizde 'Mavzer' filmi çekilmişti. İnanıyorum ki bunların devamı gelecek. Niğde, Aladağlar, Demirkazık bölgesi film çekimi açısından da marka haline gelecek. Bu filmi izleyen kitleler, bu bölgeyi görmek isteyecekler. Böylece Demirkazık bölgesi, dünyada tanınır hale gelecek.' dedi.

En son 2017 yılında Süperstar filmi için Kültür ve Sosyal Bakanlığı'nın özel konuğu olarak Türkiye'ye gelen Aamir Khan bu kez film çekimi için geldi. Her röportajında Türkiye'yi ikinci memleketi olarak çok sevdiğini belirten Khan, uyarlama olan Laal Singh Chaddha filminin çekimlerinin devamı için Türkiye'yi seçti. Kültür Bakanlığı'nın duyurduğu haber sonrası ünlü yıldızın hayranları harekete geçti.

aamir khan türkiyeye geliyor

aamir khan türkiyeye geliyor

Ekim ayında Türkiye'ye gelecek olan Khan, 40 gün boyunca ekibiyle beraber İstanbul'da kalacak. Ancak ünlü oyuncu şuan Niğde'de özel bir otelde kalıyor.

aamir khan  türkiyede

aamir khan türkiyede

Geçtiğimiz hafta unlu para yardımıyla gündeme gelen Aamir Khan, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Khan, yardımların kendisine ait olmadığını "Arkadaşlar ben paraları un paketlerinin içine koyan kişi değilim. Bu tamamen yanlış bir hikaye ya da Robin Hood kendini açığa çıkarmak istemiyor. Güvende kalın. Sevgiler.." sözleriyle belirtti.

UNLU PARALAR HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

UNLU PARALAR HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

NE OLMUŞTU?

Yaptığı filmlerle dünya çapında ciddi bir hayran kitlesine sahip Aamir Khan, bir ilke imza attı. Bir sosyal medya uygulanmasından Khan'ın ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardım paylaşıldı. Kesin bir bilgi olmamasına rağmen haber siteleri Khan'ın yaptığı yardıma "Görülmemiş yardım" olarak yayınladı.

aamir khanın yardım unları

aamir khanın yardım unları

Habere göre; Bollywood yıldızı koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunacağını açıkladı. Ancak Khan 1 kilo un vereceği söyledi. Bu açıklamanın ardından çoğu evsiz ve gerçekten yardıma muhtaç insanlar sadece yardımı kabul etti. Unu poşedini açan insanlar ise büyük bir sürprize karşılaştı. Unun içinde 15.000 rupi çıktı. Khan bu yöntemle gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştı. 15.000 rupi Türk parasından 1375 TL'ye denk geliyor. 

aamir khan

aamir khan

AAMİR KHAN KİMDİR?

14 Mart 1965 yılında  Mumbai, Maharashtra'da dünyaya gelen Aamir Khan'ın tam adı Mohammed Aamir Hussain Khan'dır. Sinema hayatına çocuk yaşta amcası Nasir Hussain'le beraber adım attı. Rol aldığı her projede giderek adını duyuran başarılı oyuncu 2001 yılında Khan, kendi adını taşıyan film prodüksiyon şirketini kurdu. Boywood sinemasına adını altın harflerle yazdırmayı başaran oyuncu adım adım ilerledi. Hindistan Hükümeti tarafından 2003 yılında Padma Shri ve 2010 yılında Padma Bhushan olarak onurlandırıldı.

aamir khan yardım

aamir khan yardım

30 Kasım 2011 de UNICEF Ulusal Barış Elçisi seçildi. Ayrıca 2014 yılında 2. kez Barış Elçisi oldu. Fanaa (Kayboluş) ve Rang De Basanti (Onu Sarıya Boya) filmlerindeki rolleri ile büyük beğeni toplayan oyuncu bir yıl sonra ise rol aldığı Taare Zameen Par (Her Çocuk Özeldir) filminde yönetmenlik yaptı. Ancak en büyük çıkışını 2008 yılındaki  Ghajini ve 2009 yılındaki 3 idiots (3 Aptal) filmleriyle yakaladı.

aamir khan

aamir khan

PK filmiyle ise zirveye oturmayı başardı. Yaptığı yardımlarla da gündemden düşmeyen Khan, ilk evliliğini Reena Dutta ile 1986 yılında yapmış ve bu evliliğinden Junaid (oğlu) ve Ira(kızı) isimli iki çocuğu olmuştur. 2002 yılında boşanan Khan 2005 yılında Yönetmen Kiran Rao ile evlenmiş ve bu evliliğinden tüp bebek yolu ile Azad (oğlu) isimli çocuğu oldu.

Osman ve Namzet arasındaki düşmanlığa aşka giriyor! Tövbeler Olsun 2. bölüm 2 fragmanı

İLİŞKİLİ HABER

Osman ve Namzet arasındaki düşmanlığa aşka giriyor! Tövbeler Olsun 2. bölüm 2 fragmanı
Ünlü oyuncu Amber Heard Ayasofya'yı ziyaret etti: Ne kadar şanslıyım ki burayı gördüm!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü oyuncu Amber Heard Ayasofya'yı ziyaret etti: Ne kadar şanslıyım ki burayı gördüm!
Yasemin Özilhan, yeni imajıyla takipçilerini ikiye böldü!

İLİŞKİLİ HABER

Yasemin Özilhan, yeni imajıyla takipçilerini ikiye böldü!
Rapçi Eypio: Babam bana acımasızca vururdu!

İLİŞKİLİ HABER

Rapçi Eypio: Babam bana acımasızca vururdu!
Sosyal medyanın en eğlenceli çifti Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu'dan yeni paylaşım!

İLİŞKİLİ HABER

Sosyal medyanın en eğlenceli çifti Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu'dan yeni paylaşım!

BİR YORUM YAPIN 14

Türk 3 yıl önce

BU hindileri hemen geri yollayın. Bulaştırçaklat coronayı millete.

Toplam 2 beğeni

Ali 3 yıl önce

Bu hindi dediğin adam müslüman... Bir geri yollama varsa aklını 2 vites ileri al çok geride...

Toplam 9 Beğeni

özkan 3 yıl önce

duruş ve karakter olarak bütün sanatçıların örnek alması gereken bir yıldız başarılarının devamını diliyorum güzel insan

Toplam 8 beğeni

puf puf 3 yıl önce

kim kim gelmiş :)

Toplam 1 beğeni

milliyetci 3 yıl önce

AMIR KHAN gercek ten böyle bir yardim yaptimi bilinmez ama yapmis ise harika bir hareket olmus keske bizde ki sanatci söhret isimler de yaptiklari isler de kazandiklari milyon milyar vs kazanclarindan yunan adalri ispnya italya vs gibi ülkeler de ve ülkemizde gece hayatlarinda gösteris icin harcadiklari payin az birazini muhatac insanlar icin de düsüne bilseler ama nerdeeee bizde kiler gösteris icin miyon luk araclar ev ler vs ler ve hece hayatlari icin cok cömert ler

Toplam 4 beğeni

İbrahim karataş 3 yıl önce

Aamir khan baya yardımda bulundu ama un içinde para yardımı yapmadı bunu kendisi de söyledi.

Toplam 0 Beğeni

Ahmet 3 yıl önce

Türkiye'de pau isminde bir sanatçı var. Her zaman yardım yapar

Toplam 0 Beğeni

Bozkurt 3 yıl önce

Vay be memleketime gelmiş Niğdeye

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun