Kayahan'ın 10 yıl süren davasında karar çıktı!

Usta isim Kayahan ile şarkılarını izinsiz kullandıklarını belirttiği Avrupa Müzik’in sahipleri ve MÜYAP arasında 10 yıldır süren dava sonuçlandı. Kayahan’ın açtığı dava hayattayken eşi olan sanatçı İpek Açar ve kızları Beste Açar ile Aslı Gönül Açar tarafından yürütüldü. Kayahan'ın davasında sanıklara para cezası verildi.

Usta sanatçı Kayahan, vefatından önce Avrupa Müzik sahipleri Cengiz Erdem ile Deniz Erdem ve MÜYAP'a (Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği) dava açmıştı. Şarkılarının dijital mecralarda izinsiz kullanıldığını belirten Kayahan'ın davası 10 yıl sürdü. Sanatçının vefatının ardından mücadelesini eşi İpek Açar ile kızları Beste ve Aslı Gönül devam ettirdi.

Sabah'ın haberine göre, davanın emsal olduğunu belirten aile avukatı Özal Oğuz, "İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi'nde 2017/202 sayılı dosyası üzerinden görülen dava, 13 Kasım'da sonuçlandı. Sanıklar Cengiz Erdem, Deniz Erdem ve MÜYAP yetkilisi Ahmet Asena'ya, Kayahan şarkılarının izinsiz olarak kullanılması sebebiyle 365 gün adli para cezası verildi" diye konuştu.

Avukat Özal Oğuz, "Kayahan, 'Eserlerinizin izinsiz kullanılması, aracınızın alınıp kullanılması gibi suçtur' demişti. Söylediği, verilen kararla tescillenmiş oldu" dedi.

Ünlü oyuncu Nur Fettahoğlu’na hapis şoku!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü oyuncu Nur Fettahoğlu’na hapis şoku!
Filistin asıllı Gigi Hadid'ten sarma ve içli köfte paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Filistin asıllı Gigi Hadid'ten sarma ve içli köfte paylaşımı!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0