Koronavirüs aşısını bulan Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci: Kanseri de bitireceğiz

Koronavirüs aşısını bularak dünyaya umut olan Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci, The Telegraph gazetesine açıklamalarda bulundu.

Coronavirüs aşısını bularak dünyaya umut olan Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci, The Telegraph gazetesine konuştu: Aşıda kullandığımız mRNA teknolojisi kanser için geliştirildi. Kişiselleştirilmiş tedavi, kanserle mücadelenin kaderini değiştirecek. 20 yıl içinde bir devrim göreceğiz.

İLK AŞI YAPILDI

İngiltere, BioNTech aşısını uygulamaya başladı. İlk olarak 91 yaşındaki Margaret Keenan aşılandı. Kraliçe Elizabeth ve eşi sırada...

BİON'TEK!'

BİONTECH'İN sahibi Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ile eşi Dr. Özlem Türeci'nin geliştirdiği aşı COVİD- 19'a karşı yüzde 95 başarı sağladı. Aşı, ilk onay verilen ülke olan İngiltere'de dün uygulanmaya başlandı. Onaylanmış ilk aşı, 91 yaşındaki Margaret Keenan'a yapıldı.

Aşıyı olanlar arasında dünya edebiyat tarihinin en önemli isimlerinden İngiliz oyun yazarı ve şair William Shakespeare ile aynı adı taşıyan 80 yaşındaki bir Margaret Keenan (90) adam da vardı.

KRALİÇE SIRADA

İngiltere, aşıyı 80 yaş ve üzerindeki vatandaşlara uygulayacağını açıkladı. Kraliçe Elizabeth ile eşi Prens Philip, aşı olmak için sıra beklemeye başladı.

Kuruluş Osman'ın yıldızı Burak Özçivit'e İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden ödül!

İLİŞKİLİ HABER

Kuruluş Osman'ın yıldızı Burak Özçivit'e İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden ödül!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Türk 3 yıl önce

evet adam Türk ama şirket Türk değil. aşıyı bir Türk buldu diye yaşadığımız sevinç, aşının bize verilmeyişiyle son buldu.

Dark 3 yıl önce

Ne üzerlerinde milyonluk kıyafetler ne de takılar var ama dünyanın en zengin türk 'ü