Alkollü araç kullanıp bir kişiyi yaralayan Ahmet Kural'a 12 bin TL adli para cezası

Oyuncu Ahmet Kural'a, alkollü araç kullanıp bir kişinin yaralanmasına sebep olma suçundan 12 bin TL'lik adli para cezası verildi. Kural'ın ehliyetinin de, 10 ay süre ile geri alınmasına karar verildi.

Oyuncu Ahmet Kural, Üsküdar mevkinde alkollü araç kullanıp art arda iki araca çarptı ve bir kişinin yaralanmasına sebep oldu. Dört aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada Kural için, 'Bilinçli taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan dolayı 12 bin TL'lik adli para cezası uygulanmasına karar verildi. Mahkeme ayrıca, kusur durumunu gerekçe göstererek oyuncunun ehliyetine de, 10 ay süreyle geri alınma kararına hükmetti. Kural için talep edilen cezanın üst sınırı 2 yıldan az olduğu için, basit yargılama usulüyle dosya üzerinden karar verildi. İstanbul Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, ön inceleme tutanağında sanık sıfatıyla yargılanan Ahmet Kural'ın avukatının itiraz dilekçesi de bulundu.

Ön inceleme tutanağında, kazada yaralanan müşteki Nursen K.'nın vekilinin sunduğu dilekçe de yer aldı. Dilekçede, Ahmet Kural'ın trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü belirtildi. Tutanakta ayrıca müşteki Nursen K.'nın vekili, suçun olası bir kastla işlendiğini gerekçe gösterdi ve Ahmet Kural'ın "Olası kastla bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan ceza almasını talep etti. 

Ön inceleme sonucunda verilen ceza hükmü, dava basit yargılama usulüyle  görüldüğü için 1/4 oranında indirime gidilerek 400 günden 300 güne düşürüldü. Günlüğü 40 liradan 12 bin TL'lik cezaya çarptırılmış olan Kural'ın bu cezayı, birbirini takip eden aylar içerisinde 4 ayrı taksitle ödemesine karar verildi.

Fatma Girik en büyük hayalini açıkladı

İLİŞKİLİ HABER

Fatma Girik en büyük hayalini açıkladı
Ünlü isimlerin yeni gelir kaynağı sosyal medya oldu! Dudak uçuklatan kazançlar...

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü isimlerin yeni gelir kaynağı sosyal medya oldu! Dudak uçuklatan kazançlar...
Nergis Kumbasar: Mehmet Ali Erbil HES kodu istiyor!

İLİŞKİLİ HABER

Nergis Kumbasar: Mehmet Ali Erbil HES kodu istiyor!

BİR YORUM YAPIN 8

ekrem 3 yıl önce

tam bir komedi ! o parayı 10 kere öder , 10 kere de döver !

Hüseyin yılmaz 3 yıl önce

Adaletin bumu dünya bir fakir olsaydı kaç yıl ceza verirlerdi.

Samii 3 yıl önce

Yazı yahu Bu 12 bini 4 ayda nasıl ödeyecek adam. Ama avukatı bunun yarısını daha sildirir

Toplam 1 beğeni

MEHMET 3 yıl önce

aynısı bizim başımıza gelse ömür boyu sürünürüz ilginç

hknslh 3 yıl önce

içtiği alkol daha pahalıdır.

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun