Tuba Büyüküstün dünya gündeminde!

2020’nin trend raporuna göre, yılın en trend ismi Can Yaman oldu. Global bilinirliğin göstergesi olan IMDB’nin starmetre sonuçlarına göre ise Tuba Büyüküstün ortalamada 11 milyon kişi arasında dünyada 4 bin 390'ıncı sırada yer alarak Türk oyuncular içinde zirvede yer aldı.

Türk TV ve sinema sektörünün datasını tutan ve raporlayan Socipol’ün 2020 raporu açıklandı. Rapora göre 2020’nin en trend ismi Can Yaman. Global bilinirliğin göstergesi olan IMDB’nin starmetre sonuçlarına göre ise Ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün ortalamada 11 milyon kişi arasında dünyada 4 bin 390'ıncı sırada yer alarak Türk oyuncular içinde zirvede yer aldı.

IMDB’NİN İLK 5’İ

IMDB verileriyle yapıln analizlere göre, Tuba Büyüküstün 2020 yılı içerisinde ortalama 4 bin 390'ıncı oldu. Büyüküstün’ün en iyi sıralaması ise Rise of Empires Ottoman dizisinin yayınından sonra aldığı 100'üncülük.

İkinci sırada ise Ayça Ayşin Turan var. Türkiye’nin IMDB Starmetre’deki rekortmeni olan Ayça Ayşin Turan 2020 yılında ortalama 4 bin 435'inci olarak ikinci oldu. Hazar Ergüçlü, Can Yaman ve Engin Altan Düzyatan da ilk 5 içindeki diğer isimler.

EKŞİ SÖZLÜK'TE EN ÇOK KONUŞULANLAR

Takibe alınan verilerden biri olan Ekşi Sözlük entry sayısı raporunda iki dizi diğerlerine fark atıyor. Ekşi Sözlük’te hakkında en çok entry girilen projeler Berkun Oya imzalı Bir başkadır ve TRT dizisi Masumlar Apartmanı. 2020’de Bir Başkadır için 373 sayfa entry girilirken, Masumlar Apartmanı için 353 sayfa entry girildi. Hakkında en çok entry girilen kişi ise 104 sayfa entry ile Cem Yılmaz oldu.

2020’DE EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLER

Türk TV ve sinema dünyasının en çok konuşulan, en çok haber ve gündem olan isimlerinin başında ise Can Yaman geliyor. Yılın son günlerinde Italya’da bir dizi ile anlaşan ve Türkiye’de dizileri yüksek rating almasa da dünyada yüksek bir hayran kitlesine sahip olan Can Yaman hakkında yapılan yüzlerce haber,  atılan twitler, IMDb sıralaması ve projeleriyle bu yılın en çok konuşulan ismi oldu. Can Yaman’ı, Demet Özdemir takip ediyor.

Listede 2020 yılı içinde herhangi bir projede yer almadığı halde Kıvanç Tatlıtuğ, Fahriye Evcen, Hazal Kaya gibi isimler de yer alırken; yaptıkları işlerin haricindeki konularla gündem olan Ozan Güven, Alişan gibi isimler de yer alıyor.

Gerçek kürkleri olay olan Bülent Ersoy isyan etti: Artık kimseye bir şey vermeyeceğim!

İLİŞKİLİ HABER

Gerçek kürkleri olay olan Bülent Ersoy isyan etti: Artık kimseye bir şey vermeyeceğim!
Klarnet sanatçısı Mustafa Kandıralı hayatını kaybetti!

İLİŞKİLİ HABER

Klarnet sanatçısı Mustafa Kandıralı hayatını kaybetti!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0