Sanatçı İhsan Özgen hayatını kaybetti

Kemençe virtüözü ve akademisyen İhsan Özgen vefat etti. Özgen'in vefat haberi, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nın sosyal medya hesabından da paylaşıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda akademisyen olarak görev yapan, kemençe virtüözü sanatçı İhsan Özgen hayatını kaybetti. Özgen'in vefatı sonrasında çalıştığı okulun sosyal medya hesabından, 'Değerli hocamız İhsan Özgen'in vefat haberini büyük bir üzüntüyle almış bulunmaktayız. Ülkemize nice sanatçılar kazandıran, öğrenciler yetiştiren, yüzyılımıza hafızalardan silinmez izler bırakan duayen hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz.' paylaşımında bulunuldu. 


Sanatçı Cihat Aşkın ise yaptığı açıklamada 'İhsan Özgen, klasik Türk müziğinin yetiştirmiş olduğu en değerli isimlerin başında gelmektedir. Onun sadece kemençe sanatçılığı değil besteciliği, ressamlığı, yazarlığı, daha doğrusu komple sanat insanlığı Türk müziğinin içerisinde çok önemli bir yer bırakmıştır. İhsan Özgen, Tanburi Cemil Bey'den sonra bu alanda yetişmiş olan saz üstatlarının en zirve isimlerinden birisidir. Onun sanat anlayışı kendi köklerinden geliştirerek oluşturmuş olduğu modern bir çizgiye sahiptir. Yaptığı resimler, besteler, taksimleri, birlikte müzik yaptığı dünyanın önemli ustaları bu alanda onun zengin koleksiyonuna katmış olduğu en büyük değerlerdir. Yetiştirmiş olduğu öğrenciler ile bu çığırı devam ettirmiş olan Özgen, her zaman saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anılacaktır.' ifadelerine yer verdi.

Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya montlu imajıyla dikkat çekti!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya montlu imajıyla dikkat çekti!

BİR YORUM YAPIN 0