Ünlü sanatçı Haluk Bilginer sosyal medyayı salladı!

Türk tiyatro ve sinemasının efsane isimlerinden sanatçı Haluk Bilginer, sosyal medyada en çok konuşulan kişiler arasına yerleşti. Yaptığı çalışmaları ve sözleriyle her daim büyük beğeni toplayan Bilginer, hayat hikayesiyle de beğeni topluyor. Peki Haluk Bilginer kimdir?

Son dönemlerde kendisine IEMMY ödülünü kazandıran Şahsiyet dizisindeki performansı ve seyirciden pek de geçerli not almayan 9 Kere Leyla filmiyle gündemde yer alan Haluk Bilginer'in, şimdilerde sadece internet üzerinden yayınlanan yeni dizisi Şeref Bey ile yakın zamanda yayımda olacak olan ve sadece internette olacak olan yeni filmi Azizler ile seyirciyle buluşmaya hazırlanan Bilginer, sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına yerleşti. Kullanıcılar, Bilginer'in sözlerini ve İngiltere'de yaşadığı dönemlerde 250 bölüm boyunca rol aldığı İngiliz dizisi  Eastenders'deki gençlik halini, sosyal medyadan övgü dolu sözlerle paylaşıyorlar. Paylaşılan o diziden fotoğraflar şu şekilde:

Haluk Bilginer'in tüm kariyeri boyunca yaptığı çalışmalar şu şekilde:

HALUK BİLGİNER KİMDİR?

5 Haziran 1954 tarihinde İzmir'de doğan Bilginer, tiyatro alanındaki ilk ödülünü lise son sınıfta aldı. 1972 yılında girdiği Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde; ağabeyim dediği Tarık Ünlüoğlu, yakın bir arkadaş grubu oluşturduğu Mehmet Ali Erbil, Melek Baykal, Derya Baykal, Selçuk Yöntem ve Gülenay Kalkan Ünlüoğlu ile beraber aynı sıraları paylaştı. Mezun olur olmaz İngiltere'ye giden sanatçı, Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi'nde 1 yıl boyunca ileri tiyatro eğitimi aldı. 1987 yılında İstanbul'a gelen Bilginer, 1992'de de bir film projesi için Hollywood'a gitti. Oyun Atölyesi adıyla kendisi tiyatrosunu da kuran sanatçının tüm çalışmaları ve ödülleri şu şekildedir:

- Türkiye'deki film/dizi/seslendirme çalışmaları: Ateşten Günler, Gecenin Öteki Yüzü, Kara Sevdalı Bulut, Safiyedir Kızın Adı, Ölür Ayak, İki Kadın, Son Söz Sevginin, Gülşen Ağabey, Oyuncak Hikayesi 1-2 (Seslendirme), 80. Adım, Usta Beni Öldürsene, İstanbul Kanatlarımın Altında, Kördüğüm, Masumiyet, Medeni Haller, Nihavend Mucize, Eyvah Babam - Eyvah Kızım Büyüdü, Güle Güle, Harem Suare, Borsa, Filler ve Çimen, Cesur Kuşku, Karanlıkta Koşanlar, Tatlı Hayat, Buz Devri (Seslendirme), Hititler, Hırsız Var, Sayın Bakanım, Hacivat Karagöz Neden Öldürürdü, Buz Devri 2-3-4 (Seslendirme), Kısık Ateşte 15 Dakika, Polis, Sevgili Dünürüm, Sihirli Oyuncakçı (Seslendirme), Devrim Arabaları, Nerede Kalmıştık, 7 Kocalı Hürmüz, Sulu Boya, Sıkı Dostlar, Ezel, Cuma'ya Kalsa, Güneş'in Oğlu, İstanbul'un Altınları, Acayip Hikayeler, Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu (Seslendirme), Hayatımın  Rolü, Çanakkale Çocukları, Kaçak, Kış Uykusu, Kırık Kalpler Bankası, Cingöz Recai, Kara Yazı, Masum, Şahsiyet, Nuh Tepesi, 9  Kere Leyla, Şeref Bey, Azizler.

- Yurt Dışı Çalışmaları:  Eastenders, Macbeth (Tiyatro), My Fair Lady (Tiyatro), Pal Joey (Tiyatro), Kafkas Tebeşir Dairesi (Tiyatro), Phantom Of The Opera (Tiyatro), Memories of Midnight, Bergerac, Glory Boys, The Bill, Murder Of Moderate Man, Childeren's Crusade, Half Moon Street, Ishtar,  Buffalo Soldiers, Spook's, She's Gone, Lion Heart, The Adventures Of Young İndiana Jones, The Young İndiana Jones Chronicles, İnternational, W.E., The Reluctant Fundamentalist, Rosewater, Ben-Hur, New Blood, The Ottoman Lieutenant, The Od Couple, Trendy, Shelter, Halloween, Alex Rider.

- Ödülleri: 

- 34. Antalya Altın Portakal Film Festivali: En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

- 11. Adana Altın Koza Film Festivali: En İyi Erkek Oyuncu 

- 10. Angers Festivali: En İyi Erkek Oyuncu

- 10. Ankara Film Festivali: En İyi Erkek Oyuncu

- 20. Sinema Yazarları Derneği Türk Sineması Ödülleri: En İyi Erkek Oyuncu

- 9. Sadri Alışık Ödülleri: En İyi Erkek Oyuncu

- 17. Ankara Film Festivali: En İyi Erkek Oyuncu

- 18. Ankara Film Festivali: En İyi Erkek Oyuncu

- 37. Hürriyet Altın Kelebek Ödülleri: Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu

- 47. Sinema Yazarları Derneği Türk Sineması Ödülleri: En İyi Erkek Oyuncu

- 47. Uluslararası EMMY Ödülleri: En İyi Erkek Oyuncu

Hakan Altun temizlik işçisi Şahin Özlem'e verdiği sözü tuttu!

İLİŞKİLİ HABER

Hakan Altun temizlik işçisi Şahin Özlem'e verdiği sözü tuttu!
Bergüzar Korel çocukluk fotoğraflarının öyküsünü anlattı

İLİŞKİLİ HABER

Bergüzar Korel çocukluk fotoğraflarının öyküsünü anlattı

BİR YORUM YAPIN 0