Yusuf Araz eski kiracısı Defne Samyeli'ye 20 bin TL tazminat ödeyecek

Defne Samyeli ile davalık olduğu ev sahibi Yusuf Araz arasındaki anlaşmazlıklar devam ediyor. Son olarak Samyeli'nin Araz'a açmış olduğu 50 bin TL'lik manevi tazminat davası sonuçlandı.

İş insanı Yusuf Araz, Kemerburgaz'da oturan kiracısı Defne Samyeli'nin 2019 Mart'tan itibaren kirasını ödemediğini öne sürerek haciz işlemi başlatmıştı. Defne Samyeli’nin evindeki bir kısım eşyaya haciz memurunca el konulmuştu. Araz, açtığı tahliye ve alacak davasını da kazanmıştı. Defne Samyeli’nin iki yıldır oturduğu evi boşaltmasına hükmeden mahkeme, Araz’ın kira bedeli olarak talep ettiği 123 bin 318 lira 79 kuruşluk icra takibinin de devamına karar vermişti.

Pandemi dönemi oyuncu Wilma Elles’i uyurgezer yaptı! ‘Balkon kapısını yastıklarla kapatıyorum’İLİŞKİLİ HABERPandemi dönemi oyuncu Wilma Elles’i uyurgezer yaptı! ‘Balkon kapısını yastıklarla kapatıyorum’

Samyeli, son olarak da mahkemeye başvurarak korunma talebinde bulunmuştu. Samyeli'nin avukatının dilekçesinde şu detaylar dikkat çekmişti: "Yusuf Araz ile avukatı, Defne Samyeli'yi küçük düşürücü, saygınlığını ve itibarını zedeleyici demeçler vermiştir. Samyeli, bir kadın olarak sistematik bir şekilde baskıya maruz kalmıştır." Mahkeme, taraflar arasında aile bağının bulunmaması ve tek taraflı ısrarlı takibin olmaması gerekçesiyle Samyeli'nin bu talebini reddetmişti.

Tüm bu olaylar sonrasında Samyeli Araz'a, kendisini küçük düşürmeye çalıştığı iddiasıyla 50 bin TL'lik tazminat davası açtı. Mahkeme, davayı kısmen kabul ederek Araz'ın 20 bin TL ödemesine hükmetti.

Hürriyet'te yer alan habere göre İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nin gerekçeli kararında şu ifadeler yer aldı:

“Defne Samyeli’nin Yusuf Araz’ın doğrudan basını haberdar ederek bu olayın konuşulmasına sebep olduğu iddiaları ispatsız kalmıştır. Araz’ın ‘ben de basına mı konuşayım’ şeklindeki ifadesi şartlı bir tehdit değildir. Haber konusu yaptırdığına dair iddiası yönünden Samyeli’nin kişilik haklarının zedelendiği kabul edilmemiştir. Ancak Araz’ın telefon görüşmesinde Samyeli’ye, ‘ne aşağılık insanlarsınız’ şeklinde söylediği söz kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan bir ifadedir. Araz, tazminat ödemelidir.”

NE OLMUŞTU?

Üst mahkemeye itiraz hakkını kullanan Defne Samyeli, 3 aylık kira tutarı olan 45 bin TL’nin içinde olduğu toplam 234 bin 671 TL ödemeyi yaptı. Mahkemeden gelecek kararı bekleyen ünlü oyuncunun, bu süreçte evden taşınmayacağı öğrenildi. Samyeli’nin avukatı ise şu açıklamayı yaptı: “İstanbul 17. İcra Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararla ilgili olarak üst mahkemeye itiraz hakkımızı kullanıldık. İcra Müdürlüğü’nden de dosyasın üst mahkemeye gidiş süresinden itibaren 90 gün mehil kararı alınmıştır. Bu karar gereği işlemler durdurulduğundan İstanbul 17. İcra Hukuk Mahkemesi’nin vermiş olduğu karar nedeniyle şu aşamada herhangi bir şekilde tahliye ve haciz uygulanması söz konusu olamaz.”

DEFNE SAMYELİ TAZMİNAT ALACAK

Öte yandan Defne Samyeli de Yusuf Araz hakkında, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak 50 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı. Dava dilekçesinde 'Yusuf Araz'ın yaptığı açıklamanın doğruluk payı olmamakla birlikte bu hareketin Samyeli'yi zor durumda bırakmak ve kamuoyu önünde adını karalamak için kasten yapılmış olduğu açıktır' ifadesi yer almıştı.

Mahkeme Samyeli'yi haklı buldu. Araz'ın Samyeli'ye 50 bin TL tazminat ödemesine hükmedildi.

'İSTEDİĞİM EVİ YAPTIRIRIM İSTEDİĞİMİ YAPTIRMAM'

Ev sahibinin tadilat sözünü yerine getirmediğini iddia eden Samyeli şöyle konuştu: "8 yıldır oturduğumuz Pasifik Konakları'ndaki ev, altyapı olarak çok sıkıntılı bir zeminde. Devamlı su basan bir bölgede, evin yapısında da ciddi izolasyon problemi var. Zaman içinde evle ilgili problemlerin çözüleceğine dair ev sahibinin sözlerine güvendim. Zira sitede başka evleri de var ve onların alt katını kırdırıp yeni baştan yaptırdı. Geçen yıl bir telefon konuşmasında son derece çirkin bir üslupla 'İstediğim evimi yaptırırım istediğimi yaptırmam, seni de basında rezil ederim" deyip de işi mahkemeye taşıyınca ben de adalet sistemi karar versin istedim.

İşadamı Yusuf Araz, 2 yıldır kira borcunu ödemediği iddiasıyla oyuncu ve sunucu Defne Samyeli’yi icraya vererek haciz işlemleri başlattı. Haciz memurları, Samyeli’nin oturduğu Kemerburgaz’daki Pasifik Konakları’na giderek, Araz’ın borcuna karşılık evdeki eşyaların bir kısmını haczetti.

Araz, kiracısı Defne Samyeli’nin 2019’un mart ayından itibaren kirasını ödemediğini öne sürerek haciz işlemleri başlatılması için İcra Müdürlüğü’ne başvurdu. İşadamının avukatı Iyaz Çimen şu iddialarda bulundu: “Defne Samyeli’nin evden tahliye edilmesi için ayrıca İcra Mahkemesi’ne tahliye davası açtık. Defne Samyeli, aylık 16 bin 720 lira olan kira bedelini 2019’un mart ayından beri ödememektedir. Haciz memurları aracılığıyla borçlunun oturduğu evine gidilerek adreste defter tutulmasını istiyoruz.”

AİLESİ TEPKİ GÖSTERDİ

Yusuf Araz’ın talebi üzerine avukatı Iyaz Çimen ve haciz memuru, önceki gün sabah erken saatlerinde Defne Samyeli’nin oturduğu Kemerburgaz’daki Pasifik Konakları’na gitti. Kapıyı açan Defne Samyeli’nin annesi Sendegül Samyeli ile kardeşi Sühan Samyeli ünlü sunucunun evde olmadığını söyledi ve tahliye davasına henüz karar çıkmadan gelinmesine tepki gösterdi. Samyeli’nin bir kısım eşyasına haciz koyuldu. Haciz koyulan ev eşyaları, yediemin olarak erkek kardeşi Sühan Samyeli’ye bırakıldı.

Defne Samyeli’nin avukatı Şenay Kara Şık yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tahliye davasının duruşması ayın 28’inde. Kesinleşmiş borç kararı çıkmadan, sırf habere konu olmak ve Samyeli’nin ailesini taciz etmek amacıyla ev sahibi Yusuf Araz’ın avukatı, yanında icra memurlarıyla Samyeli’nin evine gelmiş. Tamamen şov amaçlı ve asıl davayla ilgisi yok. Amaç bu şovla basına ‘haciz’ haberi yaptırabilmek ve aileyi taciz etmek. Yapılan kanun dışı. Hem Araz, hem de avukatı ve yanında bu olaya alet olan icra memurları için savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. ”

Doktorlar'ın Ela'sı Yasemin Özilhan güçlü kadın olmanın sırlarını açıkladı!

İLİŞKİLİ HABER

Doktorlar'ın Ela'sı Yasemin Özilhan güçlü kadın olmanın sırlarını açıkladı!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 19

Yazıcı ortak 3 yıl önce

Cem bunun kendisi ile para için beraber olduğunu anladığı an ortadan kayboldu tabi. Ne olurdu sana Cem versen bu arkadaşa biraz maddiyat da rahat etseydi. Yine de hak yerini bulur diyorum.

Fikret 3 yıl önce

Cem Yılmaz gibi biriyle neden çıktığı şimdi anlaşıldı. Hayırsever Cem Serenay'ın borcunu da ödedi mi acaba?

Toplam 1 beğeni

meyyid 3 yıl önce

sende mi leyla...

muhittin 3 yıl önce

16.000 TL Kira mı olur, iyi para.

İsmail 3 yıl önce

Bunun gibi mahkemelerde binlerce dosya var Neden samyeli gündeme getiriliyorki

orhan 3 yıl önce

sen niye rahatsızlandın aga?

Yorumların Tümünü Okuyun