Soner Sarıkabadayı’ya çalıntı şarkı suçlaması!

Soner Sarıkabadayı’nın Tarifi Zor isimli şarkısının, Serdar Alaz’ın Denge Şeve isimli eseriyle aynı olduğu belirlendi.

Alaz, sözü ve müziği Soner Sarıkabadayı'ya ait olduğu belirtilen 'Tarifi Zor' isimli eserin bir bölümünün, kendi bestesi 'Denge Şeve'yle aynı melodiye sahip olduğunu fark ettiğini söyledi. Alaz, yayınladığı şarkıdan tam bir yıl sonra Sarıkabadayı'nın 'Tarifi Zor' isimli eserini yayınlandığını belirtirken, Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği'ne (MSG) başvurduğunu kaydetti. Alaz, Bilim Teknik Kurulu tarafından eserlerin incelendiğini, kurul kararında iki eserin giriş müziklerinin iki ölçüsünün benzerlik gösterdiğinin tespit edildiğini belirtti.

YARGILANACAK

Soruşturma sonunda Soner Sarıkabadayı hakkında işleme ve umuma iletme haklarını ihlal ederek 'mali ve manevi hakları ihlal' suçunu işlediği gerekçesiyle dava açıldı. Sarıkabadayı, 'Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet suçundan önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Melek Baykal kendisine taciz mesajları atan hayranından şikayetçi oldu!İLİŞKİLİ HABERMelek Baykal kendisine taciz mesajları atan hayranından şikayetçi oldu!

SUÇLAMAYI REDDETTİ

İfadesi alınan Sarıkabadayı; şikayetçiyi tanımadığını, 'Tarifi Zor' isimli eserini 2017 yılının başlarında bestelediğini, 2018 yılında yayınladığını, MSG'nin vermiş olduğu Bilim Teknik Kurulu raporuna itiraz ettiğini söyledi. Her iki eser arasında bir benzerlik olmadığını, nasıl böyle bir rapor verildiğini anlamadığını açıklayan Sarıkabadayı, suçlamayı reddetti.

Güler Işık: Kocam beni öldürecekti

İLİŞKİLİ HABER

Güler Işık: Kocam beni öldürecekti
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0