Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'nun kesin ölüm nedeni aort yırtılması olarak bildirildi!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beşiktaş'taki evinde ölü bulunan psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturma başlatılmıştı ölüm nedeni ne olduğu ortaya çıktı.

Psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'nun ölüm sebebi belli oldu. Aort damarı yırtılması nedeniyle hayatını kaybeden Cüceloğlu, sevenlerini yasa boğdu. Aort damarı yırtılması, yaklaşık beş yıl önce ünlü sanatçı Oya Aydoğan'ın da hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Aort yırtılması vakalarının yaklaşık yüzde 40'ı ani ölümle sonuçlanıyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akgül, aort yırtılmasında en güçlü risk faktörünün hipertansiyon olduğunu vurguladı. 

Bu nedenle sigara kullanımının ve obezitenin bir an önce engellenmesi, ailesinde kalp damar hastalığı bulunanların ise çevresel faktörleri düzenlemesi, gerekli kontrollerini yaptırması öneriliyor. 

NE OLMUŞTU?

Olay yerindeki ilk incelemede eve gelen temizlik görevlisinin Cüceloğlu'nu yerde yüzüstü gördüğü tespit edildi. Konuyla ilgili yapılan incelemelerde Adli Tabip hazırladığı raporda Doğan Cüceloğlu'nun Aort damarı yırtılması sonucu hayatını kaybettiğini belirledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 83 yaşındaki psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'nun dün öğle saatlerinde Beşiktaş Akatlar'daki evinde hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Yapılan incelemelerde Adli Tabip Cüceloğlu'nun Aort damarında yırtılma olduğunu ve buna bağlı olarak ölümünün gerçekleştiğini belirledi.

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü, ünlü yazarın ölümün ardından soruşturma kapsamında yaptığı incelemelerde, dikkat çeken bir detaya ulaştı. Ekipler, olay gününe ait inceledikleri güvenlik kameralarında temizlik görevlisinin saat 13.30 sıralarında Cüceloğlu'nun evine geldiğini tespit etti.

Doğan Cüceloğlu son yolculuğuna uğurlanıyor!İLİŞKİLİ HABERDoğan Cüceloğlu son yolculuğuna uğurlanıyor!

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

Görüntüler sonrası araştırmayı derinleştiren polisler, saat 13.30-14.00 arasındaki güvenlik kamerası görüntülerini de incelendi. İncelenen tüm görüntülerde temizlik görevlisinin haricinde apartmana başka şüpheli bir şahsın girmediği belirlendi. Edinilen bilgiler doğrultusunda emniyet, görüntüleri dosyaya ekleyerek, soruşturmayı derinleştirdi.

Olay yerinde alınan ilk ifadelerde ise Cüceloğlu'nun eşi Yıldız Cüceloğlu'nun, saat 13.30'da evden çıktığını, bilinen bir rahatsızlığı olmayan eşinin 2 yıl önce kalp ameliyatı geçirdiğini anlatarak, temizlik görevlisine de güvendiklerini söylediği ifade edildi.

Konyalı ilkokul öğrencilerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'doğum günü' sürprizi

İLİŞKİLİ HABER

Konyalı ilkokul öğrencilerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'doğum günü' sürprizi
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın'ı 51 yıllık aşkta ölüm korkusu sardı

İLİŞKİLİ HABER

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın'ı 51 yıllık aşkta ölüm korkusu sardı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Bünyamin Öztürk 3 yıl önce

Allah rahmet eylesin. Taksiratını affeylesin.