Usta sanatçı Rasim Öztekin'e veda!  Rasim Öztekin kaç yaşında vefat etti?

Usta oyuncu Rasim Öztekin'in için bugün Galatasaray Lisesi ve Ses Tiyatrosu'nda tören düzenlendi. Törenlerin ardından merhum sanatçının cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı Camii'ne götürüldü.

Ünlü sanatçı Rasim Öztekin tedavi gördüğü hastanede, kalp rahatsızlığı sebebiyle hayatını kaybetmişti. Öztekin için ilk tören Galatasaray Lisesi'nde yapıldı. Koyu bir Galatasaray taraftarı olan Öztekin'e yapılan törenin ardından sanatçının naaşı, Ses Tiyatrosu'na götürüldü.

Tören mangası usta sanatçının tabutuna omuz vererek,  sahneye taşıdı. Sanatçı dostları ve sevenleri de buradaydı. Oldukça üzgün olan kızı oyuncu Pelin Öztekin, gözyaşlarını tutamadı.

Sahneye çıkıp konuşan Öztekin, 'Konuşma hazırlamadım. Sadece babama çok teşekkür etmek istiyorum ilk aşkım olduğu, ustam olduğu bana her şeyi öğrettiği için. Ben burada büyüdüm. Bu sahnede onu izleyerek büyüdüm. Bu sahneye böyle çıkmak istemezdim babamla ama 'bak baba birlikte aynı sahnedeyiz' onu çok seviyorum. Herkese çok teşekkür ederim.' dedi.

Törenin ardından cenaze Zincirlikuyu Mezarlığı Camii Gasilhanesi'ne getirildi. Buradaki işlemlerin ardından da öğle namazına müteakiben cenaze namazının kılımı için camii avlusuna götürüldü.

Rasim Öztekin için Galatasaray Lisesi ve Ses TiyatrosuİLİŞKİLİ HABERRasim Öztekin için Galatasaray Lisesi ve Ses Tiyatrosu'nda törenler düzenlendi

FAHRETTİN KOCA DUYURMUŞTU!

Öztekin'in vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurmuştu. Koca, paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

'Dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, geçirdiği kalp rahatsızlığından sonra, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Televizyon olan her evde aileden biriydi. Başımız sağ olsun.' 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rasim Öztekin'in vefatına ilişkin yayımladığı mesajda, 'Rasim Öztekin'e Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.' ifadelerini kullanmıştı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Twitter hesabından, 'Kıymetli tiyatro ve sinema sanatçısı, bir geleneğin son temsilcilerinden Rasim Öztekin'in hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.' mesajını yayımlamıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Twitter hesabından, 'Usta bir sanatçıyı, bir büyük değeri kaybettik. Mevla mekanını cennet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun. Ailesine taziyelerimi iletiyor ve sabırlar diliyorum. Canlandırdığı karakterler ne kadar içten, ne kadar bizdendi...' mesajını paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Twitter hesabından, 'Dizi, tiyatro ve sinemamızın sevilen ismi, usta oyuncu Rasim Öztekin'in vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Öztekin'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.' mesajını yayımlamıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise yapmış olduğu paylaşımda, 'Tiyatro ve sinemamızın usta oyuncusu Rasim Öztekin'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.' ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Hayat verdiği karakterler ile bazen güldüren bazen hüzünlendiren ama her defasında bir kez daha kendine hayran bırakan usta sanatçı Rasim Öztekin'in vefatından dolayı derin üzüntü duydum.' mesajını yayımlamıştı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ise paylaşmış odluğu mesajında, 'Türk tiyatrosunun ve sinemasının değerli ismi Rasim Öztekin'in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Usta oyuncuya Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum.' ifadesini kullanmıştı.

Rasim Öztekin SeksenlerİLİŞKİLİ HABERRasim Öztekin Seksenler'den neden ayrıldı? Rasim Öztekin kimdir? Rasim Öztekin kaç yaşında?

Türk tiyatrosu yasta! Ünlü sanatçılardan Rasim Öztekin paylaşımlarıİLİŞKİLİ HABERTürk tiyatrosu yasta! Ünlü sanatçılardan Rasim Öztekin paylaşımları

VEFAT ETMEDEN 2 AY ÖNCE YAYIMLADIĞI VİDEO:

RASİM ÖZTEKİN'İN UNUTULMAZ KARAKTERİ: FEHMİ BABA

Rasim Öztekin'den oyunculuk üzerine açıklamalar:

RASİM ÖZTEKİN KİMDİR?

14 Ocak 1959 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ile Nöbetçi Tiyatro’da sahneye adım attı. Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonelleşti.

1992-1995 yılları arasında sanatçılar Nükhet Duru ve Demet Akbağ ile birlikte "Müzikomedi", Hülya Avşar ve İbrahim Tatlıses ile ve yine Demet Akbağ ile "Mega Show" programlarını yaptı.

Demet Akbağ ve Ayşen Gruda ile "Yeşil Kabare Şovları"nı yapan sanatçı, 1994'te Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı "2071'de Türkiye" adlı müzikali oynadı. Zuhal Topal ve Altan Erkekli ile başrolünü paylaştığı Komedi Türk, ekranda yaptığı son güldürü-skeç yayını oldu.

Başarılı sanatçı, kariyeri boyunca Ferhan Şensoy, Münir Özkul, Erol Günaydın, Tuncel Kurtiz, Zeliha Berksoy gibi Türk tiyatrosunun önemli ustalarıyla aynı sahneyi paylaştı.

2016 yılında Kel Hasan Efendi'nin kavuğu, kendisine layık görüldü. Birçok dizide ve filmde rol aldı. Dizileri arasında en unutulmaz olanları Geniş Aile ve Seksenler oldu.

Vefat eden Rasim Öztekin'in ailesinden açıklama: Cenazeye katılmak yerine...

İLİŞKİLİ HABER

Vefat eden Rasim Öztekin'in ailesinden açıklama: Cenazeye katılmak yerine...
Yağmur Tanrısevsin ve Aslıhan Karalar, Kadın Milli Futbol Takımı'yla özel maç yaptı!

İLİŞKİLİ HABER

Yağmur Tanrısevsin ve Aslıhan Karalar, Kadın Milli Futbol Takımı'yla özel maç yaptı!
Şarkıcı Hande Yener, zor günler geçiriyor!

İLİŞKİLİ HABER

Şarkıcı Hande Yener, zor günler geçiriyor!

BİR YORUM YAPIN 15

Mekan 3 yıl önce

Butun turk kardeşlerime yuzlenyorum Rasim abi icin başiniz sag olsun alla rahmet eylesin

BEDİRHAN 3 yıl önce

Başımız sağolsun... Allah yakınlarına sabır versin, Rahmetli çok iyi insan ve harika sanatçı idi! Mekani cennet olsun, Allah rahmet eylesin. Çok üzüldüm..

Emekli 3 yıl önce

Allah gani gani rahmet eylesin. Güzel bir insandı.

Türkiyeli 3 yıl önce

Allah rahmet eylesin usta Büyük usta

Musa 3 yıl önce

İyi insanlar çok yaşamıyor. Allah rahmet eylesin.

Yorumların Tümünü Okuyun