Set çalışanı Çağatay Görgen tarafından dava edilen Deniz Çakır'dan ilk açıklama

Masumiyet adlı dizide kostüm asistanı olarak çalışan Çağatay Görgen isimli adam, aynı dizinin başrol oyuncusu olarak çalışan Deniz Çakır’ın kendisine 6 Mart tarihinde günü küfür edip istifaya zorladığını iddia ederek Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bugün ilk olarak yapım şirketi Gold Film'den daha sonra da hedef odağındaki Deniz Çakır'dan ilk açıklama geldi.

Masumiyet dizisinin yapımcı şirketi Gold Film'den, Deniz Çakır ile set çalışanı Çağatay Görgen arasında geçtiği iddia edilen ve yargıya taşınan kavgayla ilgili yazılı bir açıklama geldi. Söz konusu olayın yaşandığının iddia edildiği tarihten 2 gün önce, davacı Görgen'in işinden istifa ettiği belirtildi. İşte o açıklama:

Bu açıklamanın ardından Deniz Çakır'dan da ilk açıklama geldi. İftiraya uğradığını belirten Çakır, iddiaların hiçbirini kabul etmedi. Çakır'ın açıklaması şu şekilde:

NE OLMUŞTU?

Oyuncu Deniz Çakır hakkında suç duyurusunda bulunan Çağatay Görgen adlı kişi dilekçesinde, yıllardır dizi setlerinde kostüm asistanı olarak çalıştığını ve görevi sürecinde hiçbir iş arkadaşıyla polemik yaşamadan mesleğini sürdürdüğünü belirtti. Dilekçesinde set işçilerinin maruz kaldıkları baskı ve bununla birlikte uzun süren çalışma saatlerinin pandemi döneminde giderek zorlaştığını belirten Görgen, şahsının da baskı ve hakaretlere maruz kaldığını iddia etti.

Masumiyet adlı TV dizisinde başrol oyunculuğu yapan davalı konumdaki Deniz Çakır’ın kaprisli tavırlar sergilediği, insanlara karşı hakaret ettiği iddiaları da dilekçede yer aldı. 6 Mart 2021 günü davacı Çağatay Görgen'in, Gizem Ergün adlı oyuncunun kıyafetine yönelik bir karışıklığı gidermek amacıyla diğer kostüm asistanı ile görüşmeye başladığı sırada, davalı Deniz Çakır'ın olaya dahil olup Görgen’e bağırdığı,  ‘Ne biçim iş yapıyorsunuz, ilk defa mı çalışıyorsunuz’ gibi kaba ifadeler kullanıp sebepsiz yere gerginlik oluşturduğu ifadeleri de dilekçede yer aldı.

Şikayetçi Çağatay Görgen’in “Aranan kotu bulduk diğer asistan getiriyor, neden bağırıyorsunuz” demesi üzerine oyuncu Çakır’ın bağırarak seti terk ettiği iddia edildi. Olaydan sonra iki ismin asansörde karşılaştıkları ve yanlarında reji asistanı varken Çakır’ın, Görgen’e hakaret ettiği, Çakır’ın 20 dakika kadar setten ayrıldığı, on kişiden fazla set çalışanının bulunduğu bir yerde kostüm asistanı Görgen hakkında küfür ettiği iddia edildi.

Görgen’in Çakır’a, “Deniz Hanım olayın sizinle bir alakası yok. Bir karışıklık olmuştu çözdük, neden hakaret ediyorsunuz?” şeklindeki sorusuna Çakır'ın, “Bunun burada ne işi var, alın şunu gözümün önünden. İşi bilmiyorsunuz, biz burada olduğu sürece ben sete çıkmam, çıksın gitsin gözümün önünden” şeklinde ifadeler kullandığı ve seti terk edip karavana gittiği de dilekçede yer aldı.

Çakır’ın set amirinin yanına gidip “Onu görürsem, kıyameti kopartırım. Neyse parası cezası ben veririm o gitsin” dediği, set amirinin de Güngör’e istifa dilekçesi hazırlayıp imzalamasını talep ettiği iddia edildi.

Görgen’in yaşadığı utanç sebebiyle dilekçeyi okumadan imzaladığı ve Deniz Çakır hakkında “Basit hakaret” suçundan dava açılması ifadeleri de dilekçede ayrıca yer buldu.

Deniz Çakır Masumiyet dizisinin setinde kriz çıkardı!İLİŞKİLİ HABERDeniz Çakır Masumiyet dizisinin setinde kriz çıkardı!

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çağatay Görgen, “Masumiyet dizisinde kostüm asistanı olarak görev yapıyordum. Deniz Çakır, kendisiyle alakalı olmayan başka bir oyuncuyla alakalı olan konuyla ilgili bana karşı tüm ekibin önünde hakaret ve küfür etti. Bundan dolayı işimden istifa ettim kendisiyle çalışmaya devam etmek istemediğim için. Tüm ekibin önünde beni rencide ettiği için, küfürlü bazı kelimeler kullandığı için kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum. Bu sektörde ne yazık ki bu tarz şeyler çok yaşanıyor. Ve ben yıllardır bu sektörün içindeyim. Hiçbir oyuncuyla, hiçbir ekip arkadaşımla ve yapımla bu denli karşı karşıya gelmedim. Kendisiyle gelmezdim fakat neden olduğunu bilmediğim bir şekilde birden, ani çıkışlarıyla bana karşı hakaret, küfür içeren ve rencide edici sözlerde bulundu. Ben de kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum.” dedi.

Avukat Yeter Yıldız Dalkılıç ise, “Müvekkilim hiç hak etmediği bir şekilde maalesef sinkaf içerikli küfür ve hakaretlere maruz kalmıştır. Müvekkilim bir set emekçisi, ne yazık ki pandemi döneminde de zor koşullarda çalışıyorlar. Deniz Çakır hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. ‘Hakaret’ suçlarında dosya uzlaştırmaya gidiyor. Biz uzlaştırma aşamasında da Deniz Çakır’dan bizzat basın yoluyla özür bekliyoruz. Maalesef Deniz Çakır yaptığı hakaretlerin arkasında, yani herhangi bir pişmanlık ibaresi göstermemiş. Müvekkilim bu durumdan dolayı çok mağdur, kendisinden özür bekliyoruz. Özür dilerse ancak uzlaşma sürecimiz olacak. Konu şu anda yasal mercilerde.” ifadelerini kullandı.

BAŞI ÖRTÜLÜ KADINLARA HAKARET ETTİ! İŞ ARKADAŞLARININ KARAVANINA İZİNSİZ YERLEŞTİ

Çakır daha önce de, bulunduğu bir mekandaki başı örtülü kadınlara örtülerinden dolayı hakaret etmiş ve madure kadınların dava etmesi sonucunda hakim karşısına geçmişti.

Ayrıca Masumiyet dizisindeki rol arkadaşlarının karavanlarına da, izin almadan yerleştiği ve krize sebep olduğu iddiasıyla gündeme gelmişti.

Seda Sayan oyuncu Zuhal Topal'a karşı açtığı davayı kaybetti

İLİŞKİLİ HABER

Seda Sayan oyuncu Zuhal Topal'a karşı açtığı davayı kaybetti

BİR YORUM YAPIN 7

TÜRK 3 yıl önce

fox tv izlemiyoruz kültürümüze aykırı yapımlar , algı oluşturmaya yönelik içerikler var. malum amerika menşeli bir tv

Toplam 9 beğeni

ismet 3 yıl önce

haydi kimse oynadığı filmi seyretmesin bak noluyo berna laçin bak ses soluk kesildi halk isterse her şey yapar lakin kutuplaşmayacak bir olacak

Toplam 9 beğeni

yfgtoklo 3 yıl önce

eşkiya filmi nasıl etki etsiyse hala çıkamadı o durumdan

Toplam 3 beğeni

Harun 3 yıl önce

Bu kadının böyle işler yapabilecek biri olduğuna inanasım gelmiyor.

Toplam 3 beğeni

Selma 3 yıl önce

Kendini Kaf dagindami goruyor acebaki bir çalışanı ekmeginden ediyor eskiyadanda atılmıştı yazık bu kadına

Toplam 0 Beğeni

Halde 3 yıl önce

Başörtülü hakaret ve küfür ettiği hanım arkadaşımın gelini oyuzden çok emin olmayın derim.

Toplam 0 Beğeni

Kemal 3 yıl önce

Bence tam aksi. Böyle işler yapacak biri varsa o da bu kadın .

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun