Türkiye’nin en kapsamlı 'Engelsiz Diş Sağlığı Merkezi' kuruluyor

Marmara Üniversitesi Engelsiz Diş Sağlığı Merkezi ilk defa Engelli bireylere özel bu kadar geniş bir hizmet sağlanacak.

Ülkemizde 2020 yılında Ulusal Engelli Veri Sistemine kayıtlı bilgilere göre; 2,5 milyonu aşkın engelli sayısı mevcut. Bu engellilerin içerisinde zihinsel engelli olanlar ise 500 binden fazla. Buradan yola çıkarak gerçekleştirilecek olan Marmara Üniversitesi Başıbüyük Kampüsünde ayrı bir bina olarak kurulacak ve Engelsiz Diş Sağlığı Merkezi, İstanbul’daki bu ihtiyacı karşılayacak.

TÜM BRANŞLARIN HEKİMLERİ OLACAK!

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Özkan, engelli bireylere hizmet eden en büyük ve tek merkez olacağını belirterek şu açıklamada bulundu:

“Çünkü bu hastaların sadece diş problemleri yok. Yani bu hastaların diş ile birlikte sistemik birtakım problemleri de var. Kalplerinde problem olabiliyor, böbreklerinde problem olabiliyor, psikolojilerinde problem olabiliyor. Dolayısıyla bir check-up’tan geçip ondan sonra işlemleri, diş işlemleri yapılması gerekiyor. Dolayısıyla her branştan hekimin olması gerekiyor. Yani bu hastaların yüzde 90’ı genel anestezi altında ameliyat oluyor. Genel anestezi için de birtakım kriterlerin olması gerekiyor. Kan değerleri, akciğer röntgenleri, hepsinin tam olması gerekiyor. Solunum probleminin olmaması gerekiyor.”

BİR YORUM YAPIN 0