Yıldız Tilbe ile Bilal Sonses'in şarkısı Hasbelkader'e çalıntı davası! Belma Şahin'den açıklama

Ünlü sanatçı Yıldız Tilbe ile son dönemin yükselen isimlerinden Bilal Sonses'in severek dinlenilen düetleri Hasbelkader için çalıntı olduğu iddiasıyla dava açıldı. Davayı açan besteci Belma Şahin, Sonses ve iki müzik şirketinden tazminat talep etti. Şahin bugün de konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Yıldız Tilbe ve Bilal Sonses toplamda 115 milyon izlenen bir klibe sahip olan düetleri Hasbelkader nedeniyle davalık oldular. Besteci Belma Şahin, söz konusu şarkının kendisine ait olduğunu, kendi bestesiyle birebir aynı olduğunu iddia ederek Sonses ve iki müzik şirketine karşı dava açtı ve tazminat talep etti. Şahin avukatı aracılığı ile İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne dava dilekçesini sundu. Dilekçede, 21 Mart 2019 tarihinde kendisi tarafından seslendirilmek üzere yapmış olduğu dava konusu besteyi, cep telefonuna kaydettiği ifadesi yer aldı.

Şahin'in besteyi sözlerinin yazılması için 3 Nisan 2019'da Özlem Melda Gürbey adlı güftekara, düzenleme için de aranjör Tarık İster'e gönderdiği ve İster'in kendisine aranjeyi 2 gün sonra hem Whatsapp hem de mail üzerinden gönderdiği de dilekçede yer aldı. Ayrıca söz yazarı Gürbey'in, davalı olan Bilal Sonses ile birçok eserde beraber çalıştıkları ifadesi de yer aldı. 

Yıldız Tilbe ve Bilal Sonses

Yıldız Tilbe ve Bilal Sonses

Gürbey'in 2 ayrı söz yazdığı ancak bu çalışmaların Şahin tarafından beğenilmediği gerçeğinin belirtildiği dilekçede, "Müvekkil daha sonra Gürbey'den yeni bir söz yazmasını talep etmemiş, çıkmak üzere olan diğer single çalışmasına ağırlık vermiştir." ifadeleri belirtildi.

GÜRBEY VE SONSES YAKIN ARKADAŞ

Gürbey ile Sonses'in sosyal hayatlarında da görüştükleri ve yakın arkadaş oldukları belirtilen dilekçede eserin Sonses tarafından MESAM (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) ve dijital platformlara, besteci ve söz yazarı olarak kendisini göstererek kaydettirdiği iddia edildi.

Şarkının 13 Kasım 2020 tarihinde yayına sokulduğu, Şahin'in konuyu ilettiği davalı Sonses'in uzlaşmaya yanaşmadığı ve görüşmeler sonrası gerçekleşen arabuluculuk sürecinde de anlaşma sağlanamadığı belirtildi.

BELMA ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Tüm bu yaşanan gelişmelerin ardından Belma Şahin'den bir dizi açıklama geldi. Şahin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'Bir iki gündür hakkımda bazı haberler çıkıyor. Şunu belirtmek isterim ki, Hasbelkader şarkısı çıktıktan bir gün sonra hem Bilal Sonses'in kendisine hem de ekibinden birkaç kişiye ulaştık. Ben bizzat kendisiyle de konuştum. Menajerim Uğur Koçer de aynı şekilde. 

Bestenin, bahsi geçen şarkının çıkışından çok uzun zaman önce tarafımca yapıldığı ve üzerine yazılan sözleri değerlendirme aşamasında olduğum konusunda herkesin bilgisi var. Tüm iyi niyetimizle de uzunca bir süre geri dönüşlerini bekledik fakat anlaşma sağlayamadık. Hukuki yollara başvurmak zaruri bir durum haline geldi.

Dalında uzman birçok müzisyen görüşünden sonra, şarkının bestesinin şüpheye mahal bırakmayacak şekilde birebir aynı olduğu ve bunun tesadüf olmasının hayatın akışına aykırı olduğu yönünde rapor aldık. Konu yargıda olduğu için fazla detay vermiyorum, buna gerek de yok zaten. Avukatım sevgili Eda Salman gerekli takibi yapıyor.'

Oyuncu Deniz Baysal koronavirüse yakalandı!

İLİŞKİLİ HABER

Oyuncu Deniz Baysal koronavirüse yakalandı!
Şener Şen'in canlandırdığı Maho Ağa karakterinin konağı müze oluyor

İLİŞKİLİ HABER

Şener Şen'in canlandırdığı Maho Ağa karakterinin konağı müze oluyor
Menajerimi Ara'nın yıldızları Ahsen Eroğlu ve Deniz Can Aktaş'a hayranlarından sürpriz

İLİŞKİLİ HABER

Menajerimi Ara'nın yıldızları Ahsen Eroğlu ve Deniz Can Aktaş'a hayranlarından sürpriz
Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal: Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi

İLİŞKİLİ HABER

Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal: Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi

BİR YORUM YAPIN 1

Byd 3 yıl önce

Haber doğru ise yazık