Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal: Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal, babasının 'diktatör' sözüne çok üzüldüğünü anlattı. Benzerinin şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapıldığını söyleyen Özal, "Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi ya da tenkit edebilir miydi?" ifadesini kullandı.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal, babasının ölüm yıl dönümünde Sabah gazetesi yazarı Tuba Kalçık'a açıklamalarda bulundu. Onun baba olarak çok özel olduğunu belirten Özal, "Ben sadece babamı değil, en yakın arkadaşımı da kaybettim. Öleli 28 yıl oldu ama sesi hâlâ kulaklarımda. Onu her gün özlüyorum. Ben Turgut Özal'ın kızı olmakla hep gurur duydum" dedi.

Berrak Tüzünataç çocukluk fotoğrafını paylaştıİLİŞKİLİ HABERBerrak Tüzünataç çocukluk fotoğrafını paylaştı

Özal, babasının "Öldükten sonra yaptıklarımı daha iyi anlayacaklar" dediğini hatırlatarak "Gerçekten öyle oldu. Babam hep ülkesi için hizmet etti. Halkla iç içeydi, onların dertlerini dinlerdi. Yeniköy'deki evimize gelirken taksi durağı vardır. Mutlaka o durağa uğrar, onlarla çay içmeden eve gelmezdi. İnsanlara hep hoşgörülü davranırdı. Gençlerin fikirlerini önemsiyordu. Onlarla da temas içindeydi" ifadesini kullandı. 

Benzerinin şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapıldığını söyleyen Özal; "Babam yol, baraj, köprü yaptığında yine eleştirildi. Babamın da çok üstüne geldiler. Şimdi de Erdoğan'a benzer şeyleri yapıyorlar. Yollarımız muhteşem oldu, kazalar azaldı. Şehirlerarası seyahat konforlu oldu. Osmangazi Köprüsü gibi bir köprü yapmak babamın en büyük hayallerinden biriydi. Taşımacılık çok önemli bir atılım. Ben de kullanıyorum, şahane bir köprü. İstanbul Havalimanı gurur duyulacak bir proje. Bazıları yıkılsın istiyor. Böyle bir vizyonsuzluk olabilir mi? Ülkemiz savunma sanayinde de çok güzel bir noktaya geldi. Babam yaşasaydı gurur duyardı savunma alanındaki atılımlarımızdan." dedi.

Yıldız Tilbe ile Bilal Sonses'in şarkısı Hasbelkader'e çalıntı davası! Belma Şahin'den açıklama

İLİŞKİLİ HABER

Yıldız Tilbe ile Bilal Sonses'in şarkısı Hasbelkader'e çalıntı davası! Belma Şahin'den açıklama
Menajerimi Ara'nın yıldızları Ahsen Eroğlu ve Deniz Can Aktaş'a hayranlarından sürpriz

İLİŞKİLİ HABER

Menajerimi Ara'nın yıldızları Ahsen Eroğlu ve Deniz Can Aktaş'a hayranlarından sürpriz
Doğumu bekleyen oyuncu Didem Balçın son pozlarını paylaştı!

İLİŞKİLİ HABER

Doğumu bekleyen oyuncu Didem Balçın son pozlarını paylaştı!

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0