Pınar Altuğ Atacan ve Merve Boluğur'a reklam cezası!

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Pınar Altuğ Atacan ve Merve Boluğur'un vatandaşı aldatmaya yönelik örtülü reklamlarına idari para cezası uyguladı.

Her iki ünlü isminde örtülü reklamını yaptığı ürünler için sağlıklı ürün şeklinde beyanlarda bulunduğu tespit edilirken, bu tarz bir ifadenin yalnızca Sağlık Bakanlığı'nın onayı ile kullanılabileceğine dikkat çekildi. Kurul, her iki isme de örtülü reklamdan dolayı 105'er bin lira idari para cezası uyguladı.

Altuğ'un Instagram hesabından takviye edici bir gıdanın reklamını yaptığı tespit edilirken, ürünün içeriğindeki bileşenler sayesinde stres, gerginlik ve uyuyamama durumlarına faydalı olduğu, ürünün bağımlılık yapmadığı şeklinde beyanlarda bulunduğu belirtildi.

Kurul, inceleme konusu reklamda yer alan beyanların birer sağlık beyanı olduğu, bu tür beyanlarla takviye edici bir gıda niteliğinde olan söz konusu ürünün, stres, gerginlik ve uykusuzluğa karşı iyi geldiği veya bu hastalıkların bu ürünle tedavi edildiği veya tedavisine yardımcı olduğu mesajının verildiği, böylece söz konusu ürünün sanki bir ilaç gibi yansıtıldığı sonucuna vardı. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan izin alınması gerektiğini belirten kurul, Altuğ'a 104 bin 781 lira idari para cezası uygularken, söz konusu reklamın da durdurulmasına karar verdi.

Ezgi Mola eski dizilerinden bir kareyi hayranlarıyla paylaştı

İLİŞKİLİ HABER

Ezgi Mola eski dizilerinden bir kareyi hayranlarıyla paylaştı
Fenomen Murat Övüç annesinin ölümü ile yıkıldı!

İLİŞKİLİ HABER

Fenomen Murat Övüç annesinin ölümü ile yıkıldı!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0